hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
soustružník

10. 12. 2021, 8:53

Připustím-li tedy, že lidé se dělí na ty chytré zodpovědné a altruistické očkované a hloupější sobecky na ostatní kašlající neočkované. Tak jak mám zařadit třeba stavbyvedoucího, který mi přijde na pracoviště cosi plánovat a řekne při rozhovoru s námi zaměstnanci v respirátorech, "já to nenosím, jsem vočkovanej". Nebo přijdu na schůzi v respirátoru a hned jsem vyzván "sundej to jsme vočkovaný, tak neblbni".
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2021, 8:56

svet neni cernobilej, a nic neni 100%, jen kdyz se to zjednodusuje ale zjednodusovani vede k chybam
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
QNX
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2021, 9:48

robokop: Ty ten můj postoj nechápeš. Já nebojuju proti statistice, nebojuju ani za svůj názor na očkování. Já bych byl jenom rád, aby lidem zůstala svoboda dělat dobrá i špatná rozhodnutí. Ona totiž ta dobrá nejsou jen dobrá a ta špatná nejsou jen špatná.
Grad

10. 12. 2021, 10:09

Halelújá.
Svobodná rozhodnutí = svoboda? Áno, ale jenom pokud tím neomezuji svobodu jiných!
Tak to už je zařízeno a proto existuje seznam nemoci proti kterým jsou i ve svobodném světě nařízená POVINNÁ OČKOVÁNÍ...

Kterou z těch povinných vakcín na seznamu https://www.vzp.cz/pojistenci/prevence/ ... a-ockovani
a) nenaočkujete své deti?
hmm co třeba taková obrna https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2288 ... 12-pripadu
b) nenaočkujete sebe třeba opakovanou tetanovkou?
uhmm https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udal ... lionu.html
soustružník

10. 12. 2021, 10:27

Kdyby účinnost vakcín na kovid byla podobná těm povinným zřejmě by tu tahle diskuze vůbec nebyla.
Mex

10. 12. 2021, 10:45

robokop píše: 10. 12. 2021, 3:22 Jestlipak ten Gates s tim ockovanim nema fakt neco spolecneho. Booster davky, nove vakciny. Napadne to pripomina aktualizace windows.
To se mně nezdá.
Ty vakcíny se aplikují v minimálním množství (0.3ml). Navíc i ty další dávky jsou stále stejně malé množství.
Naproti tomu Microsoft malé věci uměl dělat naposled někdy kolem roku 1995. A každý upgrade je vždy větší a větší.
lapa
medaile za lepsi forum

10. 12. 2021, 11:48

To robokop ad QNX:
Potenciální rozhled v jedné oblasti nijak nezaručuje totéž v oblasti jiné.

Jsou jen 2 výjimky: Václav Klaus a Miloš Zeman a uvedené pořadí je abecední, jinak by to nevydejchali :lol:
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 12. 2021, 6:23

Vsak ano ja jsem taky pro
At si lide delaji spatna rozhodnuti ktera se tykaji pouze jich. Ale at nedelaji zbytecne spatna rozhodnuti ktera ovlivnuji jejich okoli. Nebo celou populaci. Vem si toho borce ve wuhanu co mu bylo sice blbe mel chripku ale presto sel na trh mezi lidi. (Samozrejme netusil kam az to dojde)
QNX píše: 10. 12. 2021, 9:48 robokop: Ty ten můj postoj nechápeš. Já nebojuju proti statistice, nebojuju ani za svůj názor na očkování. Já bych byl jenom rád, aby lidem zůstala svoboda dělat dobrá i špatná rozhodnutí. Ona totiž ta dobrá nejsou jen dobrá a ta špatná nejsou jen špatná.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 12. 2021, 6:25

Proto je dobre verit erudovanym odbornikum, zejmena kdyz se jejich zavery shoduji napric celym svetem.
lapa píše: 10. 12. 2021, 11:48 To robokop ad QNX:
Potenciální rozhled v jedné oblasti nijak nezaručuje totéž v oblasti jiné.

Jsou jen 2 výjimky: Václav Klaus a Miloš Zeman a uvedené pořadí je abecední, jinak by to nevydejchali :lol:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 12. 2021, 7:51

Zajimave zamysleni nize
Jen k tomu dodam predem ze na argument vzdyt preci neni stoprocentni, ano ale co je stoprocentni zejmena v biologii a zadruhe ze nemame v tuto chvili nic lepsiho
Ted to zamysleni:

Jak se jim to mohlo podařit?
-------------------------------

Zřetelnou a viditelnou skupinou odpůrců vakcinace tvoří lidé, které bych si zjednodušeně dovolil označit za "ezo-bio-eko-atd." Facebookové skupiny typu "Bylinky jsou naše!!!", milovníci přírody a všeho přírodního jsou dnes doslova zahemžené bojem proti "tomu svinstvu", protože "přece moje imunita / není nemoci kterou by nezahnal zdravý vzduch a duševní rovnováha". Znáte to sami, ani nemusím jmenovat jejich význačné představitele.

Co je na tom nejbizarnější? To že je to odpor proti VAKCÍNĚ. Na rozdíl od léků, které jsou často a doopravdy "chemickými svinstvy", protože jsou to látky, které mají zabít něco v našem těle, ale nikoli nás samotné. Toto pochopitelně není vůbec lehké, to že léky pomohou a ublíží zároveň je spíš pravidlo než výjimka. Lépe to ale neumíme, ale učíme se (v počátcích lékařství byly léky samozřejmě daleko větší "dryáky").

Vakcína se tomuto naprosto vymyká. Vakcína nic nezabíjí a nic neničí - jejím největším spojencem je právě imunita (přesně ta vychvalovaná "přirozená", vrozená, živým bytostem vlastní) a na ni vakcína sází. Má jediný účel a cíl: naučí tělo, aby se ubránilo samo. Proto také vakcíny mají účinnost dlouhou dobu; tělo se to naučí a pak to už dlouhou dobu umí. (Ano, u Covidu bychom si přáli aby byla podstatně delší, ale u tohoto typu viru to zatím lépe neumíme). Vakcína je tak učebnice pro lidský organismus, jinak nic jiného nedělá a měla by být proto všemi eko-ezo-bio příznivci (pardon za zjednodušení a generalizaci) vítána jako to nejlepší, co může existovat. Stěží totiž si lze představit něco lepšího, než je zvyšování vlastní odolnosti a imunity.

Jak se sakra mohlo podařit, že v názorových skupinách, které by k věci měly být velmi vlídné, je vzbuzen takovýto odpor? Odpovědi hledáme, něco tušíme. Jak ve svých pracech trvale upozorňuje například Alexandra Alvarova, nástrojem jsou algoritmy sociálních sítí, využívané (zneužívané) k názorové manipulaci. Facebook a další sítě dovedou přesně popsat, identifikovat náš světonázor, seskupit nás do skupin podobně smýšlejících osob, a zde zejména najít naše slabiny - tedy to, co nás extra štve, věc kterou žijeme více než jinou, to co vnímáme jako důležité, jako zásadní. Tím je "marketérům" (záměrně používám tento spíše neutrální termín) dána do ruky zbraň: postačí totiž, když zformulují tezi, která jako přesně cílený šíp zasáhne právě tuto pro nás emočně veledůležitou věc. Efektu je dosaženo bez ohledu na to, jestli je teze pravdivá nebo ne - pokud je totiž pro nás něco velice moc důležitého, jde rozum stranou, emoce přebírají vládu nad rozhodováním.

"Marketéři" pak dovedou zasáhnout desítky různorodých, často si názorově zcela odporujících skupin. Ezo-bio-organic skupině podsunou, že vakcína je chemické svinstvo, zatímco ultraliberálům a milovníkům zbraní (což je zcela jiná, až protikladná skupina k té první) pak sdělí, že vakcína je nástroj zotročující nástroj státu. Levici sdělí, že vakcína je nástroj korporátu, závistivcům to, že na ní někdo vydělává, pravici podsune, že jde o levicové upírání svobodné volby, národovcům to, že není dostatečně česká, rusofilům to že to není Sputnik, a tak dále, a tak dále. Na každé ptáčky máme háčky. Stačí mít jen dostatek peněz a zasáhnete půl populace.

Dávám stranou, jestli je pachatelem vykutálených dezinformačních praktik Rusko, Čína, domácí mocichtivci, ještě někdo jiný nebo všichni dohromady. Popisuju metodu, nehledám pachatele, protože vědět "jak" je stejně důležité jako "kdo". Obrana je extrémně těžká - skoro se zdá, že beznadějná - ať je to kdokoli.
lapa
medaile za lepsi forum

11. 12. 2021, 8:11

Robokop: pěkně shrnutí, dík.

Ale těm, co nechtějí slyset/číst, je to skoro zbytečně - i z toho důvodu, že by si museli lehce připustit, že jaksi nejsou pány svých názoru...
A to zejména některým, kteří jsou zvyklí na své lokální výsostné postavení (rodina nukleární i široká, pracovní tým, hospoda, zájmové seskupení....) , nepůjde pod vousy (mám na mysli místo o pár centimetrů výše, ale ty vousy jsou hezké rčení :lol:).

Ale je zajímavé sledovat názorové posuny některých zde diskutujících od "zcela militantního antivaxerismu" k něčemu mírnějšímu až k prebehnuti - myslím za ty skoro už 2 roky :).
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
pafik

11. 12. 2021, 8:20

Zdravě myslící muž ..... :)
Teploměr.jpg
bobik

11. 12. 2021, 8:33

Pořád pomíjíte tu skutečnost, že lidi neví, jak se v dlohodobém měřítku ty jejich experimenty s přírodou projeví na nich samých. Víme, že nezodpovědným používáním atibiotik si pěstujeme pěkně odolné breberky. Zatím držíme s nima krok, ale co když nám dojde dech? A příkladů je hromada. Chtělo by to, aby lidstvo mělo nějaký slepý střevo, v tomto případě naprosto izolované komunity lidí žijících na úrovni doby kamenné nebo středověku. Aby jsme pomocí jejich genofondu mohli napravit naše chyby. Zatím ještě takové slepé střevo máme, ale globalizace postupuje a i poslední ostrůvky lidí žijících na úrovni doby kamenné zmizí.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 12. 2021, 9:09

Tak vakciny obecne jsou tu od 17. stoleti.
Toto je jen novy druh modifikace.

Mnohem horsi je z tveho pohledu bude prave to ze potlacujeme vliv prirozeneho vyberu. Podporujeme tim tedy evolucne nevyhodne mutace lidskeho genomu. Z tohoto hlediska by bylo idealni nechat tu pomrit slabe a ocistit lidsky genofond od tech nevyhodnych mutaci.
To je samozrejme eticky nepripustne.
Mart76

11. 12. 2021, 9:13

soustružník píše: 10. 12. 2021, 8:53 Připustím-li tedy, že lidé se dělí na ty chytré zodpovědné a altruistické očkované a hloupější sobecky na ostatní kašlající neočkované. Tak jak mám zařadit třeba stavbyvedoucího, který mi přijde na pracoviště cosi plánovat a řekne při rozhovoru s námi zaměstnanci v respirátorech, "já to nenosím, jsem vočkovanej". Nebo přijdu na schůzi v respirátoru a hned jsem vyzván "sundej to jsme vočkovaný, tak neblbni".
Tak jim řekni, že znáš někoho, kdo byl očkovaný, dostal Covida a ještě nakazil dalšího člověka.
A když jim to nebude stačit, tak se ozvi, já ti dám svoje tlf. číslo a můžou mi zavolat, abych ti to potvrdil.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“