hospudka
Moderátor: sysel
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zde bych si dovolil vyzdvihnout Kateřinu Velikou, jednoho z nemnoha příčetných vládců Ruska. Ta se nechala očkovat proti neštovicím, ještě pre-Jennerovskou vakcínou, která měla časté vedlejší účinky, včetně úmrtí (o čemž byla spolehlivě informována).
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jsou případy, kdy lidé ignorují jasné důkazy, ba i vlastní zkušenost a já se obávám, že toto je jeden z nich

Osobně pamatuji ještě z dob předfacebookových diskusní flamewar o jakémsi matematickém problému, který zdánlivě ukončil jeden přítomný matematik předložením jasného matematického důkazu. Nicméně diskuse ještě dlouho ve stejném duchu pokračovala dál a rozdělovala lidi na skupinu která si myslí, že to platí a skupinu, která si myslí, že to neplatí...
Aleš Procháska
Máš recht, ve staré Spartě (nic proti Slavii) házeli neduživý novorozence s Tarpejské skály. A vidíš, sparťani jsou tu dodnes. Sice nic moc pod vedením Křetínského, ale možná je to proto, že se ho matce po narození povedlo dobře schovat ..robokop píše: ↑11. 12. 2021, 9:09 Tak vakciny obecne jsou tu od 17. stoleti.
Toto je jen novy druh modifikace.
Mnohem horsi je z tveho pohledu bude prave to ze potlacujeme vliv prirozeneho vyberu. Podporujeme tim tedy evolucne nevyhodne mutace lidskeho genomu. Z tohoto hlediska by bylo idealni nechat tu pomrit slabe a ocistit lidsky genofond od tech nevyhodnych mutaci.
To je samozrejme eticky nepripustne.

Naše koexistence s viry a bakteriemy je možná ten motor, co nás evolučně žene dopředu. Takže důsledným bojem proti novým breberkám si možná uzavíráme cestu k nějakému dalšímu vývoji a čeká nás stagnace a vyhubení. Ale věda se pořád vyvíjí, já myslím, že lidi nakonec najdou správnou cestu. Třeba porody musely být do nedávna naprosto sterilní, dneska se po císařáku novorozencům rozpatlává v dásních matčino hovínko, protože střevní mikrolofora se musí nastartovat. Je to nechutný ale účinný. Někdy je pokrokem návrat.
šel jsem městem kolem vitríny s parte, normálně to nečtu, ale zaujalo mě, že byla vitrína plná, tak kouknu na věk zemřelých..nejmladší paní měa 53 let, další nejmladší 76..jinak 80+ jeden dokonce přesně 100 let..zmiňuji to v souvislosti s polemikou viz. příspěvky výše o evoluci..pořád se ti se silným základem dožívají vysokého věku... a to je dobrá zpráva.
To máš to samé, když si ti pomatenci (a někteří z nich jsou antivax) naordinovali Savo, aby zničili bakterie, které je mohou zabít. No a pak žerou probiotika, aby obnovili mikroflóru. Když jsem jednomu takovému řekl, že vlastně žere hovna zdravých lidí, tak na mne hleděl jak puk.
Josef: Kdo si ordinoval savo? Co to je za dezinformační blábol? Probiotika jsou podle tebe hovna zdravých lidí? Ty o tom asi moc nevíš, že? Já si nějaká probiotika doma kultivuju a z hoven jsem to fakt nikdy nedělal. Třeba teď jsem zkoušel kultivovat lactobacillus hilgardii a lactobacillus brevis 

co třeba pivo, s laktozou ? https://www.efishop.cz/efi-x-mas-beaer/QNX píše: ↑11. 12. 2021, 5:50 Josef: Kdo si ordinoval savo? Co to je za dezinformační blábol? Probiotika jsou podle tebe hovna zdravých lidí? Ty o tom asi moc nevíš, že? Já si nějaká probiotika doma kultivuju a z hoven jsem to fakt nikdy nedělal. Třeba teď jsem zkoušel kultivovat lactobacillus hilgardii a lactobacillus brevis![]()
Aha ! A pak že Wuchan.QNX píše: ↑11. 12. 2021, 5:50 Josef: Kdo si ordinoval savo? Co to je za dezinformační blábol? Probiotika jsou podle tebe hovna zdravých lidí? Ty o tom asi moc nevíš, že? Já si nějaká probiotika doma kultivuju a z hoven jsem to fakt nikdy nedělal. Třeba teď jsem zkoušel kultivovat lactobacillus hilgardii a lactobacillus brevis![]()

Josef: a tam něco takového doporučují? Sice to nečtu, ale dost o tom pochybuji.
A v čem je to to samý? Já chtěl poukázat na dvě tři generace lékařů, co nám ten start do života pěkně zkomplikovali. Samo, že to nedělali v nějakém zlém úmyslu. Poctivým studiem nebo obšlehnutím postupů od věhlasnějších kolegů aplikovali nejnovější vědecké poznání. Trvalo to hodně dlouho, než došlo k nápravě.Josef píše: ↑11. 12. 2021, 5:13To máš to samé, když si ti pomatenci (a někteří z nich jsou antivax) naordinovali Savo, aby zničili bakterie, které je mohou zabít. No a pak žerou probiotika, aby obnovili mikroflóru. Když jsem jednomu takovému řekl, že vlastně žere hovna zdravých lidí, tak na mne hleděl jak puk.
Máme těch příkladů selhání aplikace vědeckých poznatků do praxe více než dost. Dokuď se to týkalo jednotlivých států, tak to nebylo pro lidstvo moc nebezpečné. Ale s globalizací máme zaděláno na celosvětové megaprůsery.
Je to už asi šest let nazad, jen vím, že říkal dva prameny, kde to našel. Neověřoval jsem to a taky tam nechodím. Mluvil o tom dosti přesvědčivě a nedal si to vymluvit. Dosti se zajímal i o konspirační teorie, hlavně kolem vývoje politiky. Dnes prý zase chlastá. Z deště pod okap.