hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Mart_68
Trol

15. 12. 2021, 9:00

tak jsem z toho volaaky zmetený, co že to má ten p. J.Lipavský vlastně za diplomatické předpoklady? Na seznamu.cz tedy psali, že kromě toho, že pracoval jako IŤák v zkrachovalém ZOOTu a globální americké poradenské firmě /mimochodem se Zootem hospodářsky propojené/, tak jsem ho ještě našel ve spolku, který se snažil (asi) formou výjezdních seminářů za peníze daňových poplatníků (viz hlídač státu: smlouvy za několik set tisíc Kč -prkotina) šířit demokracii na Ukrajině.
TEAM 4 Ukraine
https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-d ... is=1061301
mimochodem docela by mě zajímalo co je pravou motivací založit takový spolek.. tréning a příprava na kariéru diplomata? Nebo rovnou ministra zahraničních věcí? Jako že založím spolek a na Ukrajině zavládne demokracie a zmizí korupce..tomu prostě uvěřit nemůžu.
Ukrajina vůbec přitahuje mladé politiky..např jiný aktivista a komunální politik Matěj Hollan (Žít Brno),také podnikal na Ukrainu časté sl. cesty, podobnost čistě náhodná, ale bylo to v době (r.2016) kdy vznikl tenhle spolek, tak mě to jen tak napadlo.
prej dokázal služební oktávkou za měsíc najezdit až 10 tis Km 8)
https://www.reflex.cz/clanek/video/7265 ... binci.html
Josef
Sponzor fora

15. 12. 2021, 9:07

Mart_68 píše: 15. 12. 2021, 9:00 tak jsem z toho volaaky zmetený, co že to má ten p. J.Lipavský vlastně za diplomatické předpoklady, na seznamu.cz tedy psali, že kromě toho že pracoval jako IŤák v zkrachovalém ZOOTu a globální americké poradenské firmě /mimochodem se Zootem hospodářsky propojené/, tak jsem ho ještě našel ve spolku, který se snažil (asi) formou výjezdních seminářů za peníze daňových poplatníků (viz hlídač státu: smlouvy za několik set tisíc Kč -prkotina) šířit demokracii na Ukrajině.
TEAM 4 Ukraine
mimochodem docela by mě zajímalo co je pravou motivací založit takový spolek.. tréning a příprava na kariéru diplomata? Nebo rovnou ministra zahraničních věcí? Jako že založím spolek a na Ukrajině zavládne demokracie a zmizí korupce..tomu prostě uvěřit nemůžu.
ta Ukrajina asi přitahuje mladé politiky..např jiný aktivista a komunální politik Matěj Hollan (Žít Brno),také podnikal na Ukrainu časté sl. cesty, podobnost čistě náhodná, ale bylo to v době (r.2016) kdy vznikl tenhle spolek, tak mě to jen tak napadlo.
Jo, ta Ukrajina je zvláštní. Byl tam i nějaký Bašta a kde chudák skončil. Zachránit Ukrajinu pro Rusko se mu ale nepodařilo. Asi toho moc neuměl taky, když skončil tam, kde skončil. :lol: :lol: :lol:
Mart_68
Trol

15. 12. 2021, 9:18

Josef píše: 15. 12. 2021, 9:07
Mart_68 píše: 15. 12. 2021, 9:00 tak jsem z toho volaaky zmetený, co že to má ten p. J.Lipavský vlastně za diplomatické předpoklady, na seznamu.cz tedy psali, že kromě toho že pracoval jako IŤák v zkrachovalém ZOOTu a globální americké poradenské firmě /mimochodem se Zootem hospodářsky propojené/, tak jsem ho ještě našel ve spolku, který se snažil (asi) formou výjezdních seminářů za peníze daňových poplatníků (viz hlídač státu: smlouvy za několik set tisíc Kč -prkotina) šířit demokracii na Ukrajině.
TEAM 4 Ukraine
ta Ukrajina asi přitahuje mladé politiky..např jiný aktivista a komunální politik Matěj Hollan (Žít Brno),také podnikal na Ukrainu časté sl. cesty, podobnost čistě náhodná, ale bylo to v době (r.2016) kdy vznikl tenhle spolek, tak mě to jen tak napadlo.
Jo, ta Ukrajina je zvláštní. Byl tam i nějaký Bašta a kde chudák skončil. Zachránit Ukrajinu pro Rusko se mu ale nepodařilo. Asi toho moc neuměl taky, když skončil tam, kde skončil. :lol: :lol: :lol:
máš pravdu, někdo má smůlu a někomu hoří i voda.
QNX
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2021, 9:59

Mart_68: Lipavský má ty nejlepší předpoklady, že znemožní vládu.
Mex

15. 12. 2021, 10:11

Celá demokratická 5-kolka za ním stojí jako jeden muž. Je to prý nejlepší možný kandidát a jiný nepřipadá v úvahu.

Máme štěstí, že tam Bartoš nenanominoval třeba svého psa. Pak by totiž celá demokratická 5-kolka za tím psem stála jako jeden muž, že je to nejlepší možný kandidát a jiný nepřipadá v úvahu.
lapa
medaile za lepsi forum

15. 12. 2021, 10:31

robokop píše: 14. 12. 2021, 10:35 Ja si to predstavuju tak ze to bylo asi tak stejne svobodne jako nase politika po 68 ta jiste byla zcela nase zcela nezavisla, nikdo se niceho nebal a proto se lidi rozhodovali zcela svobodne a ne pod tlakem okolnosti
Mex zil po 1968 asi v jine zemi, nebo ma uvedeny falesny vek nebo .... dosadte si dle sveho nazoru na dane tema :lol: ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
lapa
medaile za lepsi forum

15. 12. 2021, 10:33

Mex píše: 15. 12. 2021, 10:11 Máme štěstí, že tam Bartoš nenanominoval třeba svého psa. Pak by totiž celá demokratická 5-kolka za tím psem stála jako jeden muž, že je to nejlepší možný kandidát a jiný nepřipadá v úvahu.
Argumentacni uroven ponekud klesa, nebo se se mi to jen zda?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Mex

15. 12. 2021, 11:19

Fifík píše: 15. 12. 2021, 11:11 Musíš to brát pozitivně. Až tam vlítne Rus, tak bude tady dost zedníků, dělníků a řidičů a navíc naplníme a dalece překročíme kvóty na přijetí uprchlíků. Beztak už jich tu půlka je na černo, tak jenom dovezou rodiny a získají ofiko status, protože budou z válečný zóny. :wink:
Myslíš?
Pokud by tam hypoteticky vlítl Rus, tak by z toho udělal Rusko.
Kolik znáš na našich stavbách Rusů?
Mex

15. 12. 2021, 11:32

robokop píše: 14. 12. 2021, 10:35 Ja si to predstavuju tak ze to bylo asi tak stejne svobodne jako nase politika po 68 ta jiste byla zcela nase zcela nezavisla, nikdo se niceho nebal a proto se lidi rozhodovali zcela svobodne a ne pod tlakem okolnosti
Myslím, že ne. Že to srovnání je hodně daleko od reality.

Hrůza normalizace byla v tom, že před ní nebylo kam utéct. Byl jsi zavřený v kleci z ostnatého drátu.
Na Krymu je to jinak. Pokud by Ti to tam nevyhovovalo, tak se prostě přestěhuješ o 100km dál, a budeš ve své vysněné Ukrajině.
Jasně, nucené vystěhování je stres, ale zase ne likvidační.

Kdybys to chtěl srovnat s tou normalizaci - bylo by to tak, že normalizace by byla jenom v malé části republiky. Pokud by se Ti tam nelíbilo, tak by ses prostě odstěhoval o 100km dál, a tam by byl kapitalismus.
Pořád by Ti ta normalizace připadala tak nesnesitelná?
Já jsem se stěhoval za život několikrát, bydlím v jiné části republiky než jsem se narodil, a dost dlouho jsem i dělal jinde, než kde jsem bydlel.
Nic tak šíleného jsem v tom nikdy neviděl.

A druhý zásadní rozdíl je v tom, že tam bylo referendum s volbou Rusko-Ukrajina.
Kdežto volby za totáče neměly žádné varianty. Mohl jsi maximálně nevolit, ale jinak sis mohl mohl vybrat jen z jedné možnosti. A v tom byla právě ta mizérie.
Kdyby tehdy byla pluralita možností, tak by to opět bylo o něčem úplně jiném.

Skutečně bych rád slyšel "prováděcí předpis", jak takové ovlivňování referenda "pod hlavněmi samopalů" vypadá.
Podle mě je to jen klišé a fráze.
soustružník

16. 12. 2021, 12:03

Mex píše: 15. 12. 2021, 12:57 Dneska jsem si byl pro 3. včelku.
Chtěl jsem si rozhodně nechat píchnut Modernu.
Překvapilo mě, jak složité to v Brně je. Když jsem zvolil při objednávání Pfizera, tak na mě vyskočila celá stránka očkovacích míst, kde mi to píchnou.
Když jsem ale zadal Modernu, tak to byla pouze 2 místa, a to ještě obě takové neznámé organizace mimo centrum města.
V jednom mi nabídli termín někdy v lednu, to jsem s díky odmítl a zkusil to druhé.
To máte ještě štěstí, že máte na výběr. Liberecký, Královéhradecký a Pardubický kraj nenabízí Modernu vůbec.
Mart_68
Trol

16. 12. 2021, 6:24

lapa píše: 15. 12. 2021, 10:33
Mex píše: 15. 12. 2021, 10:11 Máme štěstí, že tam Bartoš nenanominoval třeba svého psa. Pak by totiž celá demokratická 5-kolka za tím psem stála jako jeden muž, že je to nejlepší možný kandidát a jiný nepřipadá v úvahu.
a jak bys chtěl na tuto blamáž argumentovat? Je to podobné, jako by tvá firma měnila majitele, a na místo šéfkonstruktéra by se dostal kamarád syna majitele,protože už od malička spolu opravovali kola...a nejhorší, že by majitel na něm trval protože má se synem dobré vztahy. Od Pirátu bych spíš čekal, že na toto místo udělají výběrko a mohl to být klidně někdo z venku a klidně za Piráty, ale hlavně někdo s dlouholetou praxí v diplomaci a kvalifikovaný. Tohle se prostě okecat nedá, a úplně nejzákeřnější je použít to jako hozoné vidle do procesu rychlého schválení nové vlády v době krize a ještě drze hrozit kompetenční žalobou.
Grad

16. 12. 2021, 7:35

Na téma Ukrajina - anexe Krymu - "svobodné referendum" o připojení Krymu k Rusku doporučuji všem něco málo nastudovat... :roll:

Dle mne šlo o připravený záměr Ruska...
Thomeeque

16. 12. 2021, 8:27

lapa píše: 15. 12. 2021, 10:33
Kdyby si stáli za svým mexovi oblíbenci, adorovalo by se, teď si ale stáli za svým ti, které Mex nemá rád, tak se holt dehonestuje :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Mart_68
Trol

16. 12. 2021, 8:35

Grad píše: 16. 12. 2021, 7:35 Na téma Ukrajina - anexe Krymu - "svobodné referendum" o připojení Krymu k Rusku doporučuji všem něco málo nastudovat... :roll:

Dle mne šlo o připravený záměr Ruska...
Pokud chce Západ opravdu zatřást autortářským putinovým režimem, tak ať zkrátka přestane eskalovat napětí dodávkami zbrojního materiálu na UA na kterých mimochodem vydělávají hlavně ukrajinští oligarchové, přestanou finančně podporovat různé kveluranty typu Navalného, přestanou hrozit polofunkčními sankcemi, které dopadají v konečném důsledku na obyčejné Rusy, aby naopak Západ sám si vyřešil desítky problémů s kterými si neumí poradit, ať se sem jezdí Rusové dívat jak je tady dobře, stejně jako my jsme vzhlíželi do NSR za Hemuta Kohla..tím Putina nasereme nejvíc a jeho vlastní lidé ho vymění aby se měli stejně tak dobře jako my na Západě. Takhle je to jen trapná křeč, kterou se snaží Západ zamaskovat svůj vlastní postupný úpadek.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2021, 9:28

Je krásný jak máme dvojí metr .
USA - když jejich vojáci vtrhnou na území svrchovaných států ,nebo provedou puč za pomoci CIA tak jen rozšiřují sféry vlivu a nastolují demokracii západního typu a tak je to v pořádku .Ve své sféře vlivu si udělají pořádek velmi rychle a nejlépe výměnou vládnoucí skupinky viz jižní Amerika ,Afrika ,Asie .
Pokud by někdo začal stěhovat zbraně k jejich hranici tak ten stát samozřejmě smetou z povrchu země protože ohrožoval sféru vlivu a to je v pořádku protože nikdo nemůže ohrožovat sféry vlivu USA .
Pokud je někde válka a není tam ropa,plyn ,diamanty a vzácné kovy tak o amerického vojáka ani nezakopnete ,v opačném případě jsou tam dřív než válka vypukne.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“