V jakém smyslu?
hospudka
Moderátor: sysel
by mě zajímalo jak to bude do budoucna s protilátkama? Bude nějaká appka (cert) na prokazování se dostatečnou imunitou v hospodě, bude nějaká dotace na test protilátek (protože ono se to docela prodraží za rok). Já jsem docela flexibilní člověk a rád navštěvuji krčmy po celé ČR, zatím si vystačím s dvěmi dávkami ale od 17.12. mi začne odpočet (5měsíců) k třetí dávce, a tu už zkrátka nechci pokud mám protilátky.
Jasně. Pokud třeba omikron nebo nějaká další mutace očkování prolomí, tak to tak možná může člověk brát.
Ale v tomto případě je to změnou podmínek.
Každopádně ale vím, že v rámci současné úrovně poznání jsem se pro svou obranu pokusil udělat co nejlepší, co momentálně máme.
A i kdyby se to do budoucna ukázalo jako zbytečné (když by nějaká další mutace měla z tohoto očkování jenom srandu), tak moje "náklady" nebyly nijak vysoké, abych jich nějak moc litoval. Vlastní očkování vždy tak 1-2 hodiny (když započítám i objednávání), po něm vždy 2 dny trochu nelibé pocity (na tlak ruka trochu bolí v místě vpichu). Tak takové náklady si můžu dovolit.
Dobře, tak jinak: čemu naletěli vaxeři?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
No s těmi náklady je to trochu diskutabilní. Jedna dávka stojí sice tisícikorunu, ale v součtu to společnost stojí několik tisíc. Třeba na těch dvou dní pracovní neschopnosti. Pokuď se podaří protlačit povinné očkování, které nikdy neskončí, tak nás to bude stát pěkně draho v porovnání s předraženou péčí na jipkách a árech při sezoní jedno dvouleté záležitosti. A ta vakcína pro tebe není zdarma, jen jí skrytě zaplatíš na daních.
Nevím proč se tak ptáš. Copak argumenty druhé strany máš totálně odfiltrované? Jako že žiješ jenom ve své informační bublině a jiné argumenty nevnímáš a teď se diviš?
Finanční stránku věci jsem nechtěl rozebírat.bobik píše: ↑17. 12. 2021, 8:32 No s těmi náklady je to trochu diskutabilní. Jedna dávka stojí sice tisícikorunu, ale v součtu to společnost stojí několik tisíc. Třeba na těch dvou dní pracovní neschopnosti. Pokuď se podaří protlačit povinné očkování, které nikdy neskončí, tak nás to bude stát pěkně draho v porovnání s předraženou péčí na jipkách a árech při sezoní jedno dvouleté záležitosti. A ta vakcína pro tebe není zdarma, jen jí skrytě zaplatíš na daních.
Ale když jsi začal, tak náklady na testování jsou mnohem vyšší, než na očkování.
Jen jeden PCR test nás všechny (tj. ze zdravotního pojištění) stojí zhruba tolik, co jedno očkování.
O nákladech na případné léčení a karantény nemluvě.
A s cenou za lockdowny to vůbec nemá smysl srovnávat.
Ať už si myslím o očkování cokoli, tak tím, že peníze naopak šetří, tím jsem si jistý. A to jak peníze mně jako člověku, tak společnosti.
Kéž by tak někdo vymyslel očkování proti AIDS, rakovině a kardiovaskulárních chorobám. Šel bych se do fronty postavit ještě dneska.
A klidně ať stojí i dost peněz. Rád kvůli tomu půjdu na brigádu.
Je to tak. Nějaké měření a vzájemné oddělování, to je nakonec jenom zavrženíhodná segregace. To by se v moderní společnosti vůbec nemělo trpět.
Asi prodám všechny své šuplery. A čistou dílnu, kde dělám elektroniku, propojím s tou, kde řežu a brousím kovy, případně kde dělám s agresivními chemikáliemi.

Protože si nemyslím, že to, co píšeš, je pravda. IMHO jsem ničemu nenaletěl. Argumenty jsem si chtěl přečíst. Jasně napsané. Ne si je domýšlel z toho, co kde kdy "druhá strana" napsala. Nebavim se s druhou stranou, bavim se s tebou.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Hezká demagogie, porovnávat biologii s technikou.
Jinak jak to, že je ve společnosti tak málo ekologů? Vždyť dle nich je člověk vyloženě škodná a chtějí snížit populaci. Tak teď mají možnost zrušit všechna opatření a nechat přírodu konat. Kde jste lidi, kde?
Jinak jak to, že je ve společnosti tak málo ekologů? Vždyť dle nich je člověk vyloženě škodná a chtějí snížit populaci. Tak teď mají možnost zrušit všechna opatření a nechat přírodu konat. Kde jste lidi, kde?
Zpětně se ukazuje, že to testování a karantény opravdu šíření neomezily. Jenže všude v okolí i sám na sobě jsem si ověřil že o moc blběji už to dělat nešlo. Když to manželka dotáhla domů, poslala mne doktorka na PCR. Výsledek jsem se dozvěděl za 5 dní. Věta té cácorky "máte karanténu - teda až do zítřka" mne docela pobavila.
Podle mne je dost alarmující jak mizerně jsme // společnost i jednotlivci // připraveni na opravdový průser.
V deset hodin a už na šrot?

Tuhle diskusi rozsoudí čas.
Každopádně je společnost rozklíněná. Spousta těch "opatření" je evidentně tak nesmyslných // provedením i načasováním //, že to budí dost rozpačité dojmy.