hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Britt

18. 12. 2021, 4:42

QNX píše: 17. 12. 2021, 10:59 Mex: Přesně tak. Ano, za takové chování okupační armády bych jim dal jedničku. 100% disciplína a maximální skromnost. Jo a za kulturní obohacení bych jim dal ještě plus. Chodili jsme si do jejich obchodu kupovat конфеты и мороженое :)
Já to mám do Milovic kousek a chodili jsme tam nakupovat všechno možné, včetně džínového oblečení a především vercajku. Benzín nebo nafta tekly proudem. :)
Thomeeque

18. 12. 2021, 7:07

A pokud ti kluci ušatí přecijen nějakou tu lumpárnu sem tam provedli, Američani je dělají taky, takže i tak je to v klídku 👍 Možná jedna mínus, no.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Grad

18. 12. 2021, 7:54

Jéžiši!
Jak to tak zde čtu, plyne mne z toho, že je v tomto státě pořád hodně "dobráků" co by nejraději byli, aby se Rus už rozjel od RU/UA hranice na západ hned a nezastavil se jen na UA/SK hranici ale hlavně aby pokračoval dál...

Vyměnit svébytnost za cukrlata a zmrzlinu?
Uhm, tak to je logika srovnatelná s přístupem národů Afriky/Ameriky kdy se tyto jednoduché kmeny za zrcátka a korále nechali kolonizovat... :roll:

No, ještě že stbák už je od válu, zbývá ještě sundat toho kgbáka z hradu...

EDIT
Pro případné vrtáky musim ještě poznamenat, že rozhodně nejsem nadšen ze součastné naší kolonizace západem a nesdílím jejho konzumní "hodnoty".
Rozhodně je to ale lepší než tá situace z doby poněkud přerostlého koncentráku obehnaného zaminovaným dvojitým elektro plotem ...
Naposledy upravil(a) Grad dne 18. 12. 2021, 8:16, celkem upraveno 1 x.
Mex

18. 12. 2021, 8:12

Grad píše: 18. 12. 2021, 7:54 Jéžiši!
Jak to tak zde čtu, plyne mne z toho, že je v tomto státě pořád hodně "dobráků" co by nejraději byli, aby se Rus už rozjel od RU/UA hranice na západ hned a nezastavil se jen na UA/SK hranici ale hlavně aby pokračoval dál...

Vyměnit svébytnost za cukrlata a zmrzlinu?
Uhm, tak to je logika srovnatelná s přístupem národů Afriky/Ameriky kdy se tyto jednoduché kmeny za zrcátka a korále nechali kolonizovat... :roll:

No, ještě že stbák už je od válu, zbývá ještě sundat toho kgbáka z hradu...
Grade, ty taky nejsi schopen/ochoten rozlišit, že tato debata není o tom, jestli tady měli nebo neměli být.
Je o tom, že když už tady byli, tak se chovali v rámci možností slušně a snažili se proti sobě místní nepopudit.
Snažíme se analyzovat historickou situaci, která zde reálně byla. Nejsme agitační středisko ani pro jeden směr.

Myslel jsem, že na diodové myšlení je tady jenom Josef.
t256

18. 12. 2021, 8:47

Vzdy se najdou jedinci jez budou tvrdit, ze se okupanti chovali slusne a podobne kecy. Po nemecke okupaci skoncili kolaboranti na poulicnich lampach pripadne byli vypraskani bicem do zeme byvalych okupantu. Po ruske okupaci se diky Havlovskemu humanitnimu pristupu nic takoveho s kolaboranty nedelo a proto mohou v klidu na forech nazyvat byvale okupanty svymi bratry. Paradoxem je, ze prave ta sorta lidi jez by Havlovi mela byt vdecna za to ze neskoncili na tech lampach, jeho jmeno nemuze vystat :-) Ale kdyz se divam na dnesni demostrace hajlujicich nacku, valny vyznam ten tvrdy pristup stejne nemel. V kazde dobe proste bude nekdo s okupaty ochotne kolaborovat.
Grad

18. 12. 2021, 9:00

jj Mexi byl jsi rychlejší, než jsem tam dodal ten edit...

Rozhodně doporučuji sundat si růžové brýle a uvidí se ta Ruská rudá v plné "kráse" - kak krasnaja, ale že je ta slovanskost i v tech jazycích zajímavá... :wink:
To soužití nebylo rozhodně tak pohodové jak tu někteří tvrdí... a to se ven dostrali jen důstojnící, zbytek to měl zakázané...
Velení okupační armády které by nenařídilo "slušné chování" vůči okupovaným by dlouho u vedení nezůstalo, nemluvě o tom, že by došlo na otevřenou válku mezi okupanty a okupovanýmí.
Příkladů je dost i v né tak vzdálené minulosti třeba i na USAcké straně :roll:
https://radiozurnal.rozhlas.cz/zabijel- ... 75?print=1
http://www.vhu.cz/dvacet-tri-podivnych- ... slovensku/
Naposledy upravil(a) Grad dne 18. 12. 2021, 9:03, celkem upraveno 1 x.
QNX
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2021, 9:02

Grad: Vyměnit svébytnost za cukrlata a zmrzlinu. To skoro zní, jako by tenkrát byla krutá okupace a pak přišla svoboda. To je samozřejmě naprostá blbost. Svoboda nebyla tenkrát a není ani dnes. Dokonce to je dnes ještě horší okupace, než byla ta tehdejší. Zákony nám dnes diktuje EU mnohem víc, než tenkrát SSSR/RVHP. Co se peněz týká, tak dnes jde z naší ekonomiky mnohem víc peněz na západ, než šlo tenkrát na východ.
To je prostě objektivní pravda, která se dá snadno podložit tvrdými daty. Takže ano, tehdejší doba měla své negativní stránky, ale to má každá doba. Pro rozumného člověka to však není důvod k iracionální rusofobii.
Jinak tady ta ruská armáda neměla co dělat, stejně jako by tady neměl dnes být žádný voják z NATO, nebo úředník z EU. Stejně, jako by žádný náš voják neměl okupovat žádnou jinou zemi.
Grad

18. 12. 2021, 9:15

jj není nad prožité zkušenosti
- z dob minulých plynoucí Rusofobie mne nepřijde jako iracionální a že je se čeho bát je těm co si to prožili více než jasné, ti ostatní jsou historii nepoučitelní a musí si ji prožít znovu, v duchu řčení zkušenost je nepřenositelná
- z dob současných plyne pouze zhnusení z kapitalistů, racionálně fobie není nutná, není se čeho bát, zatím a věřím že i v budoucnu pokud převládne racionálno a ochota se o svou svébytnost a svobodu porvat, né žeby o ni kapialiste neusilovali...

Apropo ta tvrdá data by mne zajímala... ovšem včetně těch finančních toků opačných z EU do ČR, že to téměř vše padlo na účty bývalých Rusomilů = komančů je věc jina...
fmodel
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2021, 9:36

No jasně ,tohle bude taky z nějaký okupační armády ale ze který??
Přílohy
USA napalm.jpg
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
QNX
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2021, 9:47

Grad:
vzhledem k tomu, že nás Rusko zachránilo před Německem, tak mi připadá to jejich zaparkování pár tisícovek jejich vojáků do našich kasáren jako docela snesitelná nepříjemnost. Asi snesitelnější, než naše současná podřízenost Německu.
Grad

18. 12. 2021, 9:52

jo, pak ale nerozumím tomu, proč s tím velým přeparkováním po roce 89 si nepřeparkoval také východněji... :lol:
bobik

18. 12. 2021, 9:52

QNX píše: 18. 12. 2021, 9:47 Grad:
vzhledem k tomu, že nás Rusko zachránilo před Německem, tak mi připadá to jejich zaparkování pár tisícovek jejich vojáků do našich kasáren jako docela snesitelná nepříjemnost. Asi snesitelnější, než naše současná podřízenost Německu.
A určitě to dělali z čirého altruismu. Byli jsme nárazníková zona. V případě války by tady bylo vymalováno víc, než kde jinde.
Josef
Sponzor fora

18. 12. 2021, 10:06

Mex: diodové myšlení memám. Nepodsouvej mně tvoje názory. Prostě mám zkušenosti a zážitky s komunisty. To, že ty jsi jim lezl někam není jediný správný názor. Byli přeci prohlášeni za zavrženíhodný režim, nebo to takay není podle tebe pravda a je to dioda? Byly tu snad po převratu politické procesy a justiční vraždy jako za komára s ruskými poradci? Proč tu byli i době té vychvalované okupace Rusáci jako poradci na mnoha úřadech? To jsme si tehdá neuměli poradit sami? I když s těmi kádry, které tam Rus dosadil, asi ani ne.
QNX: v ruském obchodeě jsem taky byl a první, co mne nejvíce překvapilo, že pokladní napřed nákup sečetla na sčotu, teprve potom to nazobala na klasické pokladně. Obrovské kulturní obohacení zdejší populace v době, kdy se v Tuzexu prodávaly Sinclairy a kalkulačka byla už běžným nástrojem (povětšinou opět z Tuzexu). M.j. jeden sčot z toho ruského krámu mám jako důkaz, že to tam měli.
Pro fandy okupantů ještě jedno, ak se okupant chová jej neomlouvá, že někde je. Ze vzpomínek lidí na válku si pamatuju, že říkali pamětníci o Němcích jako o daleko slušnějších lidech, než byli Rusové. Nevíte nikdo, jak by se Rusové chovali jako okupanti, kdyby po nich šli třeba partyzáni. Viz příhoda od Marta. Provokace Nočních vlků a jejich českých vlezdo.rdelků taky vypovídají o kulturním obohacení.
Takže Rudá úderko, zamáčkněte slzu, lebo terazky tu máme hentaků demokraciu.
Ještě dodatek: nějak jsem nezaznamenal, že by Německo diktovalo, kdo, kde a jak může pracovat, kam vycestovat, komu dát pas, co se bude vysílat, hrát v kinech, aby to teda bylo snesitelnější, když už nám prý vládne.
A ještě si antiamerikanisti a rusofilové uvědomte, že nebýt USA, tak nás Rus těžko osvobodil. A ještě i to, že SSSR stál za rozpoutáním světové války po boku Německa. To je prostě neoddiskutovatelný fakt. Tož tak...
pafik

18. 12. 2021, 10:41

fmodel píše: 18. 12. 2021, 9:36 No jasně ,tohle bude taky z nějaký okupační armády ale ze který??
Žeby prchající Ujgurové? :lol:
fmodel
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2021, 10:49

pafik píše: 18. 12. 2021, 10:41
fmodel píše: 18. 12. 2021, 9:36 No jasně ,tohle bude taky z nějaký okupační armády ale ze který??
Žeby prchající Ujgurové? :lol:
Aha ,no ti Číňani okopírovali i ty přilby :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“