hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
kiko01
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2021, 5:22

Aris píše: 25. 12. 2021, 3:45 To jsou fakt teplouši. Přečetl jsem si oficiální komuniké, že tato změna ušetří tunu Co2 a lední medvěd tak neumře.

Takže nyní si půjdu objednat nabíječku která bude zabalená v plastu a papíru. Dovezla ji z druhé strany světa obří loď v kontejneru a mě ji doveze maník ve staré dieselové dodávce. Cítím se tak ekologicky.

Dále si myslím že společnosti (nemalý podíl v prodejich) budou nakupovat k telefonům nové nabíječky rovnou. Sázka že zaměstnanci budou mít doma odpovídající příslušenství bude lichá.
Tak ja mam doma 2 usb adaptere (2,4A) uz asi 8 rokov, v kuchyni a obybacke a ked treba tak sa len prehodi kablik aky je potreba a v praci mam v kancli adapter 4xUSB a tam mam naraz vsetky kabliky ktore treba...

BTW: myslis ze tvoja zena potrebuje iphone ? :D
testone
Sponzor fora

25. 12. 2021, 5:32

trošku úkrok bokem
....obří kontejnerová loď..... spotřebuje na jednotku přepraveného zboží míň paliva, než cokoli jiného
..... stará dieselová dodávka..... už dneska (asi tak 15-20 let zpátky) je minimálně EURO4, tzn. téměř nesmrdí
má výrazně vyšší tepelnou účinnost než benzínový motor
atd
atd
otázka, zda je nutné dovážet cajky z druhého konce světa je na jinou diskusi
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
t256

25. 12. 2021, 5:34

On je problem i s zivotnosti tech adapteru. Ja to stejne menim s kazdym mobilem preventivne. Jenze dovnitr nikdo nevidi a kdyz jsem to koupil s mobilem za 20k, mel jsem jistotu, ze to nebude ten nejojebanejsi kram z trznice.

Nic lepsiho nez android k dispozici neni. Apple je spis jen takova hracka pro pubose. HW je slusny, filmecky, mp3, hry a internet OK. Nic vic. Kdyz spolupracuji s lidmi kteri to pouzivaji, polovinu casu se resi proc dana vec nefunguje, jak ji rozchodit a ze zakaznici applu takovou funkci nepotrebuji apod. Ale posuv tu je. Je napriklad skvele, ze systemy od apple uz maji moznosti jako kopiruj-vloz apod. :-)
t256

25. 12. 2021, 5:36

testone píše: 25. 12. 2021, 5:32 otázka, zda je nutné dovážet cajky z druhého konce světa je na jinou diskusi
Je to jednoduche. Vsichni chtej mit "ferove" mzdy za veci co vyrabeji, ale cinske ceny veci co kupuji.
kiko01
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2021, 6:24

t256 píše: 25. 12. 2021, 5:34 On je problem i s zivotnosti tech adapteru. Ja to stejne menim s kazdym mobilem preventivne. Jenze dovnitr nikdo nevidi a kdyz jsem to koupil s mobilem za 20k, mel jsem jistotu, ze to nebude ten nejojebanejsi kram z trznice.

Nic lepsiho nez android k dispozici neni. Apple je spis jen takova hracka pro pubose. HW je slusny, filmecky, mp3, hry a internet OK. Nic vic. Kdyz spolupracuji s lidmi kteri to pouzivaji, polovinu casu se resi proc dana vec nefunguje, jak ji rozchodit a ze zakaznici applu takovou funkci nepotrebuji apod. Ale posuv tu je. Je napriklad skvele, ze systemy od apple uz maji moznosti jako kopiruj-vloz apod. :-)
Ked je android lepsi tak preco potrebuje antivirus a iOS nie ?
Pytam sa len preto, ze bezpecnosta spolahlinost je jeden z hlavnych dovodov preco mam apple, ale neviem to porovnat, nemal som iny smartfon ako apple, vydrzia tak dlho ze som nemal dovod menit...
Aris

25. 12. 2021, 6:27

t256 píše: 25. 12. 2021, 5:34 On je problem i s zivotnosti tech adapteru. Ja to stejne menim s kazdym mobilem preventivne. Jenze dovnitr nikdo nevidi a kdyz jsem to koupil s mobilem za 20k, mel jsem jistotu, ze to nebude ten nejojebanejsi kram z trznice.

Opravdu není nic lepšího než Android? Já jen, že jsem je měl a mám, ale rozhodně to není lepší než můj bývalý smartphone z roku 2013. Umí to sice víc věcí, ale dělá je to blbě a složitě. Dokonce to ani neumí kopírovat části sms zpráv. Jako telefon je to slabé.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2021, 6:30

Aris píše: 25. 12. 2021, 5:11
Thomeeque píše: 25. 12. 2021, 4:40 Jaké pocity?
Také by mne zajímalo jaké pocity myslí. Původní myšlenka byla vyzkoušet alternativu k androidu. Už jsme vyzkoušeli androidy od 2000 po 20 000 Kč. Nebudu to rozvádět - jedním slovem byly příšerné.
Je to jediná firma která dělá počítače "jinak", všichni ostatní prodávají už jen komoditu. Nemyslím to ve zlém, sám jsem jeden čas měl telefon od Apple, spíš jen se vyjadřuju k té marketinkové strategii.
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2021, 6:35

Nikdy jsem na androidu nemel antivir.
Riziko bude hadam ve vysledku stejne na obou platformach.
kiko01 píše: 25. 12. 2021, 6:24

Ked je android lepsi tak preco potrebuje antivirus a iOS nie ?
Pytam sa len preto, ze bezpecnosta spolahlinost je jeden z hlavnych dovodov preco mam apple, ale neviem to porovnat, nemal som iny smartfon ako apple, vydrzia tak dlho ze som nemal dovod menit...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Grad

25. 12. 2021, 8:14

jó Apple tak to je klasika, především v poslední době i-"mobilní" ~ de-bilni tj. kriplotvorné :wink:
Hlavní zde jde o marketing a poměr cena/výkon je nedostihnutelná ... no, myšleno především marketingově samozřejmě cena=maximální/výkon=zisky
:wink: :lol:

No a co skutečný poměr cena/výkon z pohledu zákazníka?
Co třeba dostat jakákoliv data ven? No, to je předse jednoduché...
Obrázek
A co další schopnosti?
Obrázek
Cena je ovšem jasná vždy. Vždyď jde předse o súper značku. ;-)
Obrázek

Jo a k té "nepotřebě" antiviru?
Snád by si tam nepustili nějaké další brebery co by vynášeli nějaká jejích (pardón vaše-naoko) data. :lol:
Milan199

25. 12. 2021, 8:34

Grad píše: 25. 12. 2021, 8:14 Co třeba dostat jakákoliv data ven? No, to je předse jednoduché...
Obrázek
Jsi genius ! Konečně vím jak zazálohovat alespoň telefonní čísla.
lapa
medaile za lepsi forum

25. 12. 2021, 9:13

Thomeeque píše: 25. 12. 2021, 4:40 Jaké pocity?
Ze patříš mezi vyvolené, tos ještě asi nepochopil. :lol:
Takový ten pocit: jsem sice zcela bezvýznamný, ale.. . mám statusovy předmět...

Pro rypaly: firemní Apple, soukromý Android Samsung. Povýšení na nový model Apple jsem odmítl - k čemu...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
LSoft

26. 12. 2021, 6:44

Pafiku, to měl být fór :D Ale je to moje chyba, zapomněl jsem za tu větu dát odpovídající emotikon ;)
pafik

26. 12. 2021, 8:38

LSoft píše: 26. 12. 2021, 6:44 Pafiku, to měl být fór :D Ale je to moje chyba, zapomněl jsem za tu větu dát odpovídající emotikon ;)
Tak jako fór to bylo dobrý ..... :)
lubbez

26. 12. 2021, 9:19

Asi jsem puboš. Možná blbej puboš, ale Androida jsem po dvou pokusech, všechno to byly Samsungy, před tím jsem měl dva iphony a po Androidovi už jenom iphony a nikdy bych si už nic jiného nekoupil. Třeba se to změnilo, ale nastavení S Galaxy aby to dělalo co chci jsem tehdá musel svěřit bratrovi. Všechno co smrdí Google je podvod a jsem přesvědčenej že data která uložím třeba do Severní koreje jsou bezpečnější než na Googlím cloudu.
Iphonů jsem měl asi 8, jsou primárně pro američany - tedy pro blbce - tedy pro mě. Je fakt, že data jsou tam schovaná docela slušně, ale pokud chci, mám k nim přístup a třeba i z PC. Na telefonu netřeba nic nastavovat, všechno funguje na první zapojení. Abych měl dostatek místa, mám telefon s 64G paměti a pro možnost synchronizace včetně PC mám 50G icloud za šílených 25Kč měsíčně.
QNX
Kontaktovat uživatele:

26. 12. 2021, 10:13

Já mám bagruvzdornej CAT s tlačítkama vaše problémy vůbec neznám :lol:
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“