To mi hlava nebere toto
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Ten člověk musí být opravdový fajnšmekr. S touhle bestií bych řezat nešel. Musela by dostat minimálně kryt kotouče a řemenů.dante píše: ↑18. 12. 2021, 9:47 pila.jpeg
https://www.sbazar.cz/vozuch.nixe/detai ... cirkularka
Tvůrce byl asi levák. Zapínat to pravačkou, tak levou nemám.
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
4milan.83
Někdy v roce 1985 jsem s kamarádem řezal fošny na pile co jezdila po kolejnici (takový domácí katr).
Kotouč myslím 90 cm průměr.
Když jsem to poprvé viděl, tak jsem se šel při spuštění schovat
.... nikde kryt jen kotouč svištěl.
A mohu říci že po pár řezech jsem mu už pomáhal kramlemi upevnit kmen a už se mi to nezdálo tak hrozný.
Člověk prostě otupí.
Někdy v roce 1985 jsem s kamarádem řezal fošny na pile co jezdila po kolejnici (takový domácí katr).
Kotouč myslím 90 cm průměr.
Když jsem to poprvé viděl, tak jsem se šel při spuštění schovat

A mohu říci že po pár řezech jsem mu už pomáhal kramlemi upevnit kmen a už se mi to nezdálo tak hrozný.
Člověk prostě otupí.
Každopádne velmi nepraktický stroj na rezanie dreva hlavne z časového hladiska. Za tie peniaze benzínovú pílu a vysokú kozu na rezanie a výkonnosť je 20x vyššia. Mám ju z dreva, takže zarezanie do nej nezničí reťaz. To len pre inšpiráciumilan.83 píše: ↑18. 12. 2021, 5:31Ten člověk musí být opravdový fajnšmekr. S touhle bestií bych řezat nešel. Musela by dostat minimálně kryt kotouče a řemenů.dante píše: ↑18. 12. 2021, 9:47 pila.jpeg
https://www.sbazar.cz/vozuch.nixe/detai ... cirkularka
Tvůrce byl asi levák. Zapínat to pravačkou, tak levou nemám.
- Přílohy
-
- product_4110696.jpg (16.87 KiB) Zobrazeno 2379 x
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

Dnes jsem testoval posuvku na vnitřní zápichy a čekalo mě nemilé překvapení. Po přeměření kalibračního kroužku mi ukázala moje digitální posuvka 10.04mm a lekl jsem se, že u ní mám pohnutý dutinoměr. Po přeměření mikrometrickým dutinoměrem jsem obrátil svoji pozornost na kroužek.
Hledím na to jako puk, to bych ten kalibrační kroužek vyrobil přesněji i na soustruhu. Ta posuvka taky žádný zázrak a přitom nebyla nic levného (okolo 3000kč z kovonástrojů) tak jsem myslel že už to bude něco lepšího. Příště jedině Mahr, Mitutoyo a nebo insize.
Hledím na to jako puk, to bych ten kalibrační kroužek vyrobil přesněji i na soustruhu. Ta posuvka taky žádný zázrak a přitom nebyla nic levného (okolo 3000kč z kovonástrojů) tak jsem myslel že už to bude něco lepšího. Příště jedině Mahr, Mitutoyo a nebo insize.

Včera na Ježíška
jsem dostal dárek.
Koupil jsem dříve a rozbalil až včera a i jako nenáročný hobík jsem zklamaný
Dnes vyzkouším jak nůž funguje ale ty destičky (nasypány v pytlíčku), co jsem si k noži přikoupil ..... prostě skoro každá měla uražený nějaký růžek, tři z 15ks byly už používány
prostě zklamání.
Vím že už od tohoto prodejce nic nechci.
Jen pro názornost malé foto.

Koupil jsem dříve a rozbalil až včera a i jako nenáročný hobík jsem zklamaný

Dnes vyzkouším jak nůž funguje ale ty destičky (nasypány v pytlíčku), co jsem si k noži přikoupil ..... prostě skoro každá měla uražený nějaký růžek, tři z 15ks byly už používány

To vypadá na toho z áčka a bazošemikiki píše: ↑26. 12. 2021, 1:00 Včera na Ježíškajsem dostal dárek.
Koupil jsem dříve a rozbalil až včera a i jako nenáročný hobík jsem zklamaný![]()
Dnes vyzkouším jak nůž funguje ale ty destičky (nasypány v pytlíčku), co jsem si k noži přikoupil ..... prostě skoro každá měla uražený nějaký růžek, tři z 15ks byly už používányprostě zklamání.
nůž_1.jpg

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
2Charon: ano
2b3nd3r: vyzkouším jak to funguje, když to bude O.K., tak nebudu řešit.
Měl jsem si pořádně prohlédnout foto na Aukru
---
Jen jsem chtěl podělit o skutečnost, jak to může dopadnout při koupi "levnějších soustružnických nožů" a destiček od určitého obchodníka na Aukru.
Zkušenost za cca 700,-Kč
Na Aukru jsem koupil více nástrojů a byl jsem skoro vždy spokojený, toto je výjimka
2b3nd3r: vyzkouším jak to funguje, když to bude O.K., tak nebudu řešit.
Měl jsem si pořádně prohlédnout foto na Aukru

---
Jen jsem chtěl podělit o skutečnost, jak to může dopadnout při koupi "levnějších soustružnických nožů" a destiček od určitého obchodníka na Aukru.
Zkušenost za cca 700,-Kč

Na Aukru jsem koupil více nástrojů a byl jsem skoro vždy spokojený, toto je výjimka

A jak to mam vedet, kdyz jsem linky nezkousel

A jmeno kopirovat fakt nebudu aby me nekdo popotahoval za posr... gdpr

A zejtra se stejne bude jmenovat jinak

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz