METRYCKY - VITVORT - OTACKY (s obracenym C)

No,předně, ten soustruh (a hlavně prodávající) je z Ostravy. Tím je to danýgaminn píše: ↑14. 1. 2022, 4:36 https://stroje.bazos.cz/inzerat/1470171 ... -dilny.php
No nekup to za 110000,- . Na loži písek. Trochu to bude skřípat. Ale líbí se mi to neotřelé využití celého soustruhu. Taky jsem si pořídil mašinu delší, než bych potřeboval a tohle mě inspiruje, že bych na konec lože mohl přišroubovat třeba ty pákovky. Inteligentní využití každého místa v dílně.
147017179.jpg
uříznout ... to už tady někdo řešil
Tak víš co? ja s Tebou tu osmnáctku vyměním. Mám metrovou, původní,neopravovanou-a ta delší by se mi zrovna líbila.Ty jses na té svojí vyučil,tak když budeš chtít,můžeš si spravit i tu ode mně. ( sice jí nic není a normálně funguje,ale kdybys náhodou šel do té generálky,mám tu k ní všechno dovnitř nové). No a za tu novou barvu bych samozřejmě něco připlatil..Vešla by se Ti tam třeba sloupová vrtačka- jestli nemáš,tak bych takyjednu přidal.. 'A kdyby i ten metr byl dlouhý,tak bych přidal ještě zánovní pákovky,mohl bys je přišroubovat na nepotřebný konec lože,jako je má ten tydýt.
Já bych ho dal přestavět na ten gril..Vietve to umí..Odvezou odsud šrot,přetaví,přelijí , a zase přivezou jako jiný šrot..
Ona i nejkratší SV18 je docela dlouhá díky konstrukci vřeteníku a přečnívajíci nortonce.soustružník píše: ↑16. 1. 2022, 8:50 Na škole bylo několik soustruhů, každý jiný. Žádná řada osmnáctek jako jsem viděl na učňáku. Jeden polský, jeden ruský, jeden Volman, S 28, fungl nový S 32 a také jedna SV 18 R. Nevím, jestli mě nemátlo to, že ostatní soustruhy byly kratší, ale ta osmnáctka se mi zdála strašně dlouhá. Řekl bych, že musela mít alespoň metr a půl, ne-li víc.