hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
t256

20. 1. 2022, 10:12

Oni dobre vedi, ze by jim tam s podobnymi pindy psenka nekvetla. Ale u nas mame tu jejich nenavidenou demokracii a tak si mohou po forech pindat co hrdlo raci.

Nekdy za komunistu zaplatila jakasi Recka firma stavkujicim tusim hornikum mesicni pobyt v CSSR. A bylo po stavce jak kdyz utne :-)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2022, 11:23

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
QNX
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2022, 11:37

t256: A tebe ty zákony (v Rusku, ale i v USA a jistě i jinde), který přikazují organizacím financovným ze zhraničí, aby se označovaly jako "zahraniční agenti" nějak pobuřují? Já si naopak myslím, že informace i zdroji financování je docela fajn. To bych klidně zavedl i tady.

Čteš někdy ruské weby, posloucháš ruské rádio, čteš diskuze pod ruskými články? Já ano, a opravdu jsem z toho nezískal dojem, že tam je větší cenzura než v ČR, nebo třeba větší cenzura než na amerických sociálních sítích, nebo třeba větší manipulace s výsledky vyhledávání na Yandexu, než předvádí Google.

Pánové, podléháte propagandě, dejte si trochu práce a zkontrolujte shodu své indoktrinace se stavem reálného světa :lol:
t256

20. 1. 2022, 11:56

Konzument ruske statem kontrolovane propagandy nam bude vycitat ze podlehame propagande :-)
Ale kdyz se ti to tak libi, proc si nedas k nicku zahranicni agent dobrovolne :-)
Oni tech "agentu" tam uz maji tolik, ze kdyz se chces dozvedet neco nepodlehajiciho statni propagande, vyhledas takove zpravodajstvi ktere je oznaceno jako zahranicni agent. Uz se jim to trosku vymyka z rukou.
Naposledy upravil(a) t256 dne 20. 1. 2022, 12:09, celkem upraveno 1 x.
QNX
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2022, 12:08

t256: Jsi tak blbej, nebo to jen hraješ?
1) Všichni jsme konzumenty propagandy. Tlačí to do nás ze všech směrů a nikdo se tomu nevyhne. Můžeme dělat jediné a to je porovnávání informací z různých zdrojů. Jestli si myslíš, že mám horší informace a jsem víc zmanipulovaný, když získávám informace z východu i západu, severu i jihu :lol: tak zůstatň u svého jediného zdroje a nenech si narušovat svou iluzi.
2) Pokud mi někdo ze zahraničí bude za psaní názorů platit, klidně tam toho zahraničního agenta uvádět budu. Nemám s tím problém.
t256

20. 1. 2022, 12:11

Jestli veris, ze v rusku se na ten seznam dostanes jen kdyz ti nekdo neco ze zahranici zaplati, tak to jsi opravdu hodne naivni :-) mi vykladej neco o propagande...
QNX
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2022, 12:17

t256: Na ten seznam se dostaneš, když splníš podmínky, které uvádí zákon. Takže si ten zákon prostuduj a budeš mít jasno. No a aby byl ten obrázek úplnější, tak si prostuduj i obdobný (a starší, Rusko se jím inspirovalo při tvorbě vlastního) zákon na stejné téma z USA . Pak nám udělej referát, jestli je horší zákon o zahraničních agentech v Rusku, nebo v USA :lol:

Propaganda spočívá třeba v tom, že selektivně kritizuješ zákon z Ruska, ale obdobný z USA ti vůbec nevadí a ani se o něm nezmíníš. Objektivnější přístup spočívá v tom, že vidíš, že mezi tím není žádný podstatný rozdíl a když už to chceš kritizovat, tak můžeš kritizovat obě strany.

Trocha čtení o FARA, je to poučné :lol:
https://www.justice.gov/nsd-fara/freque ... -questions
a tady základní info o ruské variantě:
https://ngo-law.ru/agents_1

A teď otázka pro inteligentější uživatele. Který zákon je horší? :lol:
Naposledy upravil(a) QNX dne 20. 1. 2022, 12:38, celkem upraveno 2 x.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2022, 12:24

stejny to rozhodne neni
ted vic pecem s USA a muzes si tu rikat temer cokoli a i kdyz to mnohdy odporuje zakonum tak se ti nic nestane.
Jeste relativne nedavno jsme pekli s rusakama a vetsina byla posrana si neco myslet natoz to rikat. Nemuselo to byt ani proti zakonu a uz jsi brucel. Neco jsi umel a uz jsi musel makat pro ne a kdyz jsi odmitl tak se ti mstili i na rodine. Nic z toho v zakonech nebylo...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
QNX
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2022, 12:28

robokop: Doba se změnila. Dnes tě za názory většinou nezavřou (i když i za názory tě v dnešní době klidně odsoudí), ale úplně klidně tě vymažou ze společnosti ( a protože dnes většina lidí žije na sociálních sítích, tak přesně tím je třeba zablokování na FB).
Jistě, klidně to můžeš považovat za ukázku demokracie a spravedlnosti, já to považuju za nepřípustou cenzuru.
t256

20. 1. 2022, 12:34

QNX píše: 20. 1. 2022, 12:17 Na ten seznam se dostaneš, když splníš podmínky, které uvádí zákon. Takže si ten zákon prostuduj...
:-) to je az primo detska naivita :-)
Kdyby tomu bylo tak jak pises, tak by za zahranicniho agenta nemohl byt v rusku oznacen nikdo kdo by nechtel. Proste by penize prohnali pres retezec par ruskych firem, za agenta by oznacili tu prvni a prijemce by mohl byt v klidu. Prozradim ti jak to v realu je, i kdyz tusim ze to sam vis, jen tady papouskujes ruskou propagandu. Kdyz se chces dostat na zmineny seznam, staci psat pravdu ktera se kremlu nezamlouva. A ses tam, zakon nezakon.

Treba jako ucastnik zdejsiho fora, ktere nejspis nejaky prispevek ze Slovenska dostalo, bys mohl byt jako zahranicni agent oznacen zcela nemilosrdne. Tak si to k nicku pridej :-)

Osobne facebook nemam a rozhodne se nejak vymazanej ze spolecnosti necitim :-) Facebook je soukroma firma, muze si vymazat koho uzna za vhodne.
QNX
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2022, 12:42

t256: Hele, přečti si alespoň ty zjednodušené informace o obou zákonech a pak se k tomu třeba můžeš vyjádřit. Zatím jen papouškuješ nějaké propagandistická hesla, ale neznáš ani základní informace o těch zákonech. Až to dočteš, můžeme pokračovat v diskuzi. Klidně pak přidej nějaké případové studie.

Představa, že účastník internetového diskuzního fóra by mohl být označen za zahraničního agenta jen z toho důvodu, že majitel fóra dostal zahraniční příspěvek svědčí o tom, že jsi úplně mimo. Takhle to nefunguje v Rusku a ani v USA. :lol:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2022, 12:46

to vykladej tem co sedej cerstne v kriminale nebo dostali nejaky fajnovy kapky do caje
QNX píše: 20. 1. 2022, 12:28 robokop: Doba se změnila. Dnes tě za názory většinou nezavřou (i když i za názory tě v dnešní době klidně odsoudí), ale úplně klidně tě vymažou ze společnosti ( a protože dnes většina lidí žije na sociálních sítích, tak přesně tím je třeba zablokování na FB).
Jistě, klidně to můžeš považovat za ukázku demokracie a spravedlnosti, já to považuju za nepřípustou cenzuru.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
t256

20. 1. 2022, 1:12

QNX píše: 20. 1. 2022, 12:42 Představa, že účastník internetového diskuzního fóra by mohl být označen za zahraničního agenta jen z toho důvodu, že majitel fóra dostal zahraniční příspěvek svědčí o tom, že jsi úplně mimo. Takhle to nefunguje v Rusku a ani v USA. :lol:
Ty ses bud tak naivni, nebo opravdu placenej, to snad ani neni mozne :-)
Na tom seznamu jsou lidi, kteri se tam dostali napriklad jen proto, ze se na jejich blogu na nejake free webove platforme zobrazil reklamni baner zahranicni firmy ze ktereho meli mit udajne prijmy a podobne nesmysly. Ale samozrejme kvuli obsahu toho blogu to nebylo :-) Je zajimave, ze na tom seznamu neni ani jediny prokremelsky novinar, ani jedine prokremelske medium a ze tech prijmu ze zahranici (napr. i z te reklamy) maji.

Sundej si z oci ty rude klapky a zkus cist i neco jineho nez aeronet. Pak zjistis jak kruta je realita s temi tvymi zakony v rusku.
QNX
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2022, 1:18

t256: Už máš ty zákony prostudované? Alespoň ten stručný výcuc?
Aeronet jsem nikdy nečetl. Krutá realita je v Rusku, USA i EU. Probuď se !
t256

20. 1. 2022, 1:32

Proc bych to delal? Mi staci kdyz vidim realne dusledky v praxi. Jestli je to podle nejakeho zakona nebo ne je prece fuk.
Nadhodil jsem tu par konkretnich prikladu, tak nam muzes rict jak se k tomu ten tvuj zakon stavi, kdyz ho mas tak prostudovany :-)
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“