Solidworks
- danielle
- Kontaktovat uživatele:
Nechcem zakladať novú tému,preto by som sa chcel skúsených odbornikov na solidworks opýtať tu:
Keď kótujem súčiastku,kde je viacej kót,prvých niekolko mi ich zvýrazní silno čierne a ostatné slabo sivo.Prečo?A ako by som to nastavil,alebo urobil aby boli všetky čierne?Ak sa to vôbec dá.
Keď kótujem súčiastku,kde je viacej kót,prvých niekolko mi ich zvýrazní silno čierne a ostatné slabo sivo.Prečo?A ako by som to nastavil,alebo urobil aby boli všetky čierne?Ak sa to vôbec dá.
Neni to neco takoveho ze ty koty co sou cerne tu soucastku uz plne definuji a ty slabe sou jakoby jen duplicitni/informativni koty ? (pokud se jedna o nacrt a ne o vykres). Inventor tohle resi ze ta hodnota koty je zavorce.
Ahoj,
To Daniel:
Jestli to dobře chápu jak to popisuješ, je to tak jak píše Mambo je to řízená kóta. Tuto kótu nemůžeš měnit. Již máš díl plně definovaný. Když na ní klikneš lev. tl. myš vlasnosti tak to uvidíš. Prostě každý geometrický utvar potřebuje X kót pro plnou definici a všechny ostatní jsou již řízené. Když dáš moc řídících kót tak to vše např. zčervená .
To Daniel:
Jestli to dobře chápu jak to popisuješ, je to tak jak píše Mambo je to řízená kóta. Tuto kótu nemůžeš měnit. Již máš díl plně definovaný. Když na ní klikneš lev. tl. myš vlasnosti tak to uvidíš. Prostě každý geometrický utvar potřebuje X kót pro plnou definici a všechny ostatní jsou již řízené. Když dáš moc řídících kót tak to vše např. zčervená .
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
-
mam 2008 ale ang.Da sa pridat neako aj cz alebo sk?
Mám trošku problém v SW08. Jelikož mám na frézce malé rozjezdy potřebuju díl rozdělit tak aby mi ho Cambam načetl správně. Ale v tom je ten problém dokážu to sice nakreslit jak to má vypadat, ale nechová se to potom tak jak má. Mám originální díl který potřebuju rozdělit fyzicky na polovinu a v tom místě rozdělení vytvořit odskočení pro přeplátování. Zkoušel jsem rozpůlit původní skicu a tu potom zrcadlit, ale bohužel bez úspěchu. Cambam mi to načte tak že v místě přeplátování uprostřed není spoj. tam kde ukazují šipky tam potřebuji mít označitelné plochy. Snad jsem to vysvětlil aby to někdo pochopil. 

Problém je v tom že se dílce dotýkají, je potřeba mezi nimi vytvořit mezeru (dle velikosti nástroje) a pak není problém, tedy aspoň v mé konfiguraci Solid 2003 a Featurecam.
díky už se zadařilo 

Zdavim nechtel sem zakladat nove tema snad mi tu nekdo helpne =) stahl sem si navrh "Joes CNC Model 2006 R-2" pro SolidWorks jenze sem zjistil ze v nekterych dilech nejsou "navrtany" diry pro srouby napriklad steny pro uchyceni motoru"nema23" takze vyexpotovany vykresy sou mi nanic =( nevite nekdo jak jednoduse tam kde je dira na jednom materialu ji udelat i do materialu podnim.. popripade pokud mate nekdo navrh Joes CNC Model 2006 R-2 uz s vyresenyma dirama.. byl bych vdecny za poskytnuti =) predem diky snad sem to popsal dobre =)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hadam ze to je kvuli tomu motoru, kazdy si tam muze dat jaky chce
To svrtani se vetsinou praktikuje v sestave, tedy vezmes ty dva dily a definujes vazby mezi nimi tak jak to ma sedet
Pak v te sestave vemes ten dil kde ti chybi ty diry a do nej ke udelas tak ze pouzijes geometrie z te druhe soucasti
Tim to bude sedet a v pripade ze by jsi modifikoval tu druhou soucast promitnou se ti ty zmeny i do tech der
To svrtani se vetsinou praktikuje v sestave, tedy vezmes ty dva dily a definujes vazby mezi nimi tak jak to ma sedet
Pak v te sestave vemes ten dil kde ti chybi ty diry a do nej ke udelas tak ze pouzijes geometrie z te druhe soucasti
Tim to bude sedet a v pripade ze by jsi modifikoval tu druhou soucast promitnou se ti ty zmeny i do tech der
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
super diky moc =)
tak sem zjistil ze vubec nevim jak nato =( mohl by me stim nekdo pomoci ? nekdo kdo ma take solidworks a ty duzny by me tam doplnil ? podle vseho by se melo jednat pouze o ty motory (3ks) predem moc diky zdrojaky bych poslal na mejla kdyztak