Uniklý fragment fragmentu překladu záznamu tajného rozhovoru pořízeného centrálou BIS (Koudelkovou čučkárnou) Krycí jména ponechána v originálu.
První část, kdy
Okamura san radí druhému partnerovi v otázkách zahraniční politiky a jeho reakce, z důvodu možného narušení světové rovnováhy, byla vypuštěna.
Dále záznam poračuje:
Okamura san: Vy, Sergeji Viktoroviči víte, že na mě se můžete vždy plně spolehnout.
Г-н Лавров: Vím, Tomio Matsuoviči, že byste rád z pozice zahraničního agenta, poskytujícího informace z parlamentních pisoárů (zřejmě chyba přepisu - kuloárů), rád postoupil na řádného Ruského vlastence, ale ty fousy musí pryč, tyhle prohnilé západní způsoby nelze dál trpět!
Okamura san: Sergeji Viktoroviči, Sergeji Viktoroviči, nefunguje mi holicí strojek, green deal mi vypnul Pražskou uhelnou a když se oholím, je mi vidět vtoroj podbradek.
Г-н Лавров: Сукин сын! Շան որդի!(rusko-aménská nadávka, kterou tlumočnice na stáži, absolventka filozofické fakulty UK, odmítla přeložit) Zase ty staré výmluvy! Na co máš Okamurovu břitvu, že se nemůžeš rozhodnout!