hospudka
Moderátor: sysel
lapa: Ano, je to omezování osobní svobody. Já se v autě poutám vždy, ale nemám nic proti tomu, aby se s trestáním za nepřipoutání skončilo.
t256: Asi to tak vždycky bude. Část populace je poslušnější a část zase svobodnější. Tomu se říká diverzita.
OK, tak bych ale zavedl i to, co snad zatim plati jen v pripade pojistoven - omezit plneni v pripade poruseni.
Tj. vymahat regresni nahrady nejen za ostatni poskozene osoby, ale i vuci pojistenci/puvodci.
To ve stavajici uhrade zatim nejde, si myslim.
Kdyz uz svoboda, tak totalni ... se vsemi dusledky ... a ne pak z meho pohledu zbabele chtit po ostatnich, aby mi platili zachranu zdravi/zivota ...
(1) Ten, kdo způsobil, že v důsledku jeho zaviněného protiprávního jednání zjištěného soudem nebo správním úřadem došlo ke skutečnostem rozhodným pro vznik nároku na dávku, je povinen zaplatit orgánu nemocenského pojištění regresní náhradu. Nárok na regresní náhradu nemá orgán nemocenského pojištění vůči pojištěnci, jemuž byla dávka vyplacena.
A nejlepsi by bylo, ani nezahajovat zachranne cinnosti - ale to by se fakt tezko zjistovalo uz pri prijezdu zachranky, resp. priletu vrtulniku . ...
Ale uz tam/tehdy zacinaji tect penize ....
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
t256: To je relativní. Ono je docela bezohledné i to, když někdo postaví vesnici kolem cesty, kde chci svobodně jezdit stovkou 

Az ti nejakej diverzifikovanej jedinec rozmazne o kapotu tve decko, protoze z toho kila nestihl pred skolou zabrzdit, ziskas na jeho svobodu opacny nahled. A opet, i kdyz osobne neznam nikoho komu by se to stalo, verim ze decka maji tendenci vbihat necekane do silnice, stejne jako verim, ze pri srazce v padesatce maji mnohem vetsi sanci na preziti nez ve stovce.
t256: Hlavně se z toho neposrat. Být vyděšená a poslušná ovce, to už také není žádný život.
t256: Ono se v tomhle případě moc argumentovat nedá. To není věc faktů, ale spíš postojů. Pro někoho je správné, když má milionem zákonů nalinkovaný každý aspekt života a jiný zase dává přednost větší svobodě. Lidé jsou různí, takže se klidně nech naočkovat, nebo si vem tabletku na odčervení, to je tvoje věc. Já se nenechal očkovat, nežral jsem odčervovací tablety a ani žádné jiné léky a byl bych rád, aby mi ta možnost zůstala. Zároveň nejsem odpůrcem očkování a nemám námitky proti užívání odčervovadel, pokud tu potřebu někdo cítí, ať to užívá.
Abych to trochu odlehčil ,před domem máme parčík a lavičky na kterých se scházejí vesměs mládež a chovatelé psů .
V letě přišli dvě hezké mladé maminky s dětmi a s jedním pejskem .Pejsek se vysral bez povšimnutí štěbetající maminky a následně si začal lízat zadek .Po chvíli byl zavolán paničkou, a pejsek s láskou pěkně olízal namalované obličejíčky obou maminek, škoda že jsem netušil jak to bude krásné abych si to nahrál ,na trubce by asi bylo plno laiků . No tak že paničky bych taky asi odčervil
V letě přišli dvě hezké mladé maminky s dětmi a s jedním pejskem .Pejsek se vysral bez povšimnutí štěbetající maminky a následně si začal lízat zadek .Po chvíli byl zavolán paničkou, a pejsek s láskou pěkně olízal namalované obličejíčky obou maminek, škoda že jsem netušil jak to bude krásné abych si to nahrál ,na trubce by asi bylo plno laiků . No tak že paničky bych taky asi odčervil

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Svoboda jednoho končí tam kde začíná svoboda druhého.QNX píše: ↑6. 2. 2022, 1:06 t256: Ono se v tomhle případě moc argumentovat nedá. To není věc faktů, ale spíš postojů. Pro někoho je správné, když má milionem zákonů nalinkovaný každý aspekt života a jiný zase dává přednost větší svobodě. Lidé jsou různí, takže se klidně nech naočkovat, nebo si vem tabletku na odčervení, to je tvoje věc. Já se nenechal očkovat, nežral jsem odčervovací tablety a ani žádné jiné léky a byl bych rád, aby mi ta možnost zůstala. Zároveň nejsem odpůrcem očkování a nemám námitky proti užívání odčervovadel, pokud tu potřebu někdo cítí, ať to užívá.
Pokud bys nemohl nakazit nikoho jineho a nasledne nijak zvlast nadprumerne nevycerpaval zdravotni system, bylo by mi to uplne ukradene. Nemam naprosto nic proti tomu, kdyz se svobodne rozhodnes vyskocit z letadla bez padaku.
HOWG!t256 píše: ↑6. 2. 2022, 1:40 .........
Svoboda jednoho končí tam kde začíná svoboda druhého.
Pokud bys nemohl nakazit nikoho jineho a nasledne nijak zvlast nadprumerne nevycerpaval zdravotni system, bylo by mi to uplne ukradene. Nemam naprosto nic proti tomu, kdyz se svobodne rozhodnes vyskocit z letadla bez padaku.
Tak úmrtním listem sloužit nemohu. A na parte je uvedena krátká těžká nemoc.
Kolega se za mnou během toho měsíce co byla jeho máma na ventilátoru, občas stavil a probírali jsme její stav. Byly to smutné hovory.
V tu dobu byla totiž i moje máma s Covidem v nemocnici.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)