hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
t256

14. 2. 2022, 8:30

Selic píše: 14. 2. 2022, 6:52 ...Nemáte někdo doporučení na právníka, co se zabývá "energošmejdy"? Ideálně královehradecký nebo středočeský kraj. Řeším v okolí několik seniorů, kteří naletěli na tzv. "aukce"...
Ze zkusenosti vim, ze pokud z toho tihle lide jednoduse a levne vybrusli, podepisou za tyden nejakou podobnou kravinu komukoliv jinemu. Oni se pouci jedine tak, ze opravdu padnou na drzku a zustanou par mesicu na suchych rohlicih. Pak si jiz davaji opravdu pozor a na jakekoliv nabidky ktere jim kdokoliv cpe nereaguji. Je to smutne, ale bohuzel je to tak.
Selic

14. 2. 2022, 9:36

t256 píše: 14. 2. 2022, 8:30
Selic píše: 14. 2. 2022, 6:52 ...Nemáte někdo doporučení na právníka, co se zabývá "energošmejdy"? Ideálně královehradecký nebo středočeský kraj. Řeším v okolí několik seniorů, kteří naletěli na tzv. "aukce"...
Ze zkusenosti vim, ze pokud z toho tihle lide jednoduse a levne vybrusli, podepisou za tyden nejakou podobnou kravinu komukoliv jinemu. Oni se pouci jedine tak, ze opravdu padnou na drzku a zustanou par mesicu na suchych rohlicih. Pak si jiz davaji opravdu pozor a na jakekoliv nabidky ktere jim kdokoliv cpe nereaguji. Je to smutne, ale bohuzel je to tak.
S tímhle názorem souhlasím. Bohužel jeden případ je v rodině - začínající Alzheimer, tomu člověku je to v jeho věku už všechno úplně jedno. Bohužel než proběhne přepis nemovitosti na děti, tak naběhne docela dost peněz a ve smlouvě je pokuta, pokud nebude smlouva přepsána na nového nájemce.
Ostatní v okolí jsou podobné případy.
Na druhé straně tihle lidé pak padnou na hubu a volí různé Okamury, Sládky, Babiše a podobné a tím pak v důsledku trpím i já.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
t256

14. 2. 2022, 10:10

Tihle jedinci už vesměs mívají tak vymražíno, že uvedené psychopaty budou volit i bez toho.

V každém případě zkus zavolat na ERU, mají tam poradnu a jsou celkem ochotní. Doporučuju si hovor nahrát. Osobně se mi nepozdává například ten nucený přechod na nového odběratele. Je možné, že taková smlouva bude kvůli tomu od začátku neplatná.
lapa
medaile za lepsi forum

14. 2. 2022, 10:22

Selic píše: 14. 2. 2022, 9:36 ... Bohužel jeden případ je v rodině - začínající Alzheimer, tomu člověku je to v jeho věku už všechno úplně jedno. ...
Neni mu to jedno, protoze vubec nevi, ktera bije ... vyssi mozkova cinnosti je pryc ...
Formulace "je mu to jedno" dava smysl, jen pokud dotycny situaci chape, ale je mu to fakt jedno.

Tyhle pripady uz bohuzel vubec nechapou, vo co go ... A to nemyslim nijak opovrzlive ...
A prihlizejici "dosud normalni" s tim nic neudela ... nelze nic - jen zbaveni pravni zpusobilosti nebo neustaly dohled ... ovsem ani jedno z toho neni jen tak ...

A vsichni zde pritomni se modleme, at se nam to nestane take ... a fakt zatim nelze urcit, kdo si vytahne kratkou ...
Naposledy upravil(a) lapa dne 15. 2. 2022, 6:06, celkem upraveno 1 x.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Josef
Sponzor fora

14. 2. 2022, 11:07

Mám osobní zkušenost s aukčněšmejdskou pakáží. Přišli v neděli před obědem a manželce se chtěla baba nakvartýrovat domů. Ta ji nepustila a zavolala mne, že je tam nějaká paní ohledně elektriky. Vyšel jsem ven a ona už tlačila i mne dovnitř. Ovšem netušila, jak si naběhne. Napřed se snažila kecat, jaké budu mít výhody, když zjistila, že kšeft se ztrácí, začala být skoro agresivní, co že si to dovoluji s ní nejednat. A to už bylo i na mne moc a měla štěstí, že babám nedávám na potkání přes držku, tak si vyposlechla, to co by jí měl říci každý. Rychle nasedla do auta s ostravskou SPZ a šofér velmi rychle akceleroval. Hned jsem volal starostovi ať vyhlásí, že šmejdi se potulují obcí. Ptal se, zda vím SPZtku, že mají domluvu s policií. Nebyli však polapeni ani v okolí. Asi vypadli dost daleko. Drzá byla, baba, jak lázeňská veverka. Sestru asi půl roku předtím zblbli, hned se ale "pochválila", že možná naletěla, tak jsem ihned na ČEZu zatrhnul přepis dodavatele a zůstalo to při starém.
bobik

15. 2. 2022, 6:20

Selic píše: 14. 2. 2022, 9:36
S tímhle názorem souhlasím. Bohužel jeden případ je v rodině - začínající Alzheimer, tomu člověku je to v jeho věku už všechno úplně jedno. Bohužel než proběhne přepis nemovitosti na děti, tak naběhne docela dost peněz a ve smlouvě je pokuta, pokud nebude smlouva přepsána na nového nájemce.
Na druhé straně tihle lidé pak padnou na hubu a volí různé Okamury, Sládky, Babiše a podobné a tím pak v důsledku trpím i já.
To by mě zajímali ty správné strany, které by vládly tak hezky, abys tak netrpěl.
Selic

15. 2. 2022, 7:50

bobik píše: 15. 2. 2022, 6:20
Selic píše: 14. 2. 2022, 9:36
To by mě zajímali ty správné strany, které by vládly tak hezky, abys tak netrpěl.
Správné strany nejsou. Jsou jen špatné a ještě horší. Vždycky jde jen o to kolik a komu sebrat a komu z té sebrané hromady nasypat.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
pafik

15. 2. 2022, 9:12

Selic píše: 14. 2. 2022, 9:36 ....
...
Nevím, jak přesně je ta smlouva napsaná, ale obecně smlouva někoho jiného tě nemůže zavázat k něčemu. Leda bys jí podepsal.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2022, 10:25

Kdypak je zaletí podpořit Lipavský a kdy budou sankce proti uchvatitelům? Jestlipak bude stejný metr ???
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/ ... a-40387178
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
t256

15. 2. 2022, 11:43

Nejdriv budou opice rvat ze chteji samostatnost a az ji dostanou, okamzite se zacnou mydlit mezi sebou, chcipat hlady, prchat na ten nenavideny zapad a opet rvat s natazenou rukou ze chteji humanitarni pomoc. Ted je jim tak dobre, jako nikdy predtim ani potom, jen si to neuvedumuji. Maji plne bricha, hromadu volneho casu, tak vymyslej picoviny. Nasledne se jim tam nasackujou cinani a ti se s nema opravdu mazlit nebudou. Opicaci pak budou jeste se slzou v oku vzpominat, jak bylo za amiku...
fmodel
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2022, 12:09

A tak je to správně ,je to jejich věc.
t256

15. 2. 2022, 12:40

Je to analogicky jejich vec jako u tech duchodcu co se nechali odrbat energosmejdy.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2022, 1:18

To nejde srovnávat se svobodou zemně a národů.
Mex

15. 2. 2022, 1:37

fmodel píše: 15. 2. 2022, 10:25 Kdypak je zaletí podpořit Lipavský a kdy budou sankce proti uchvatitelům? Jestlipak bude stejný metr ???
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/ ... a-40387178
Má vůbec Biden dost letadlovek aby tam mohl jednu poslat?

Lipavskému prý už udělali i ten samopal z překližky. Jenže to pitomci udělali jako AKáčko, resp. jeho naši variantu SA58.
Což Lipavský, protože je špičkově vzdělaný, okamžitě poznal a odmítl. Že trvá na M16.
(teda v reálu mu to napověděl syn uklízečky na ministerstvu, ale co už)

Takže naše podpora spravedlivým požadavkům na neměnnost hranic se odkládá, dokud neseženou další kus překližky a nevyfrézují tu M16.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2022, 1:54

Mex píše: 15. 2. 2022, 1:37 Má vůbec Biden dost letadlovek aby tam mohl jednu poslat?
A jak by ji tam poslal, když ještě není hotový kanál DOL?
Aleš Procháska
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“