hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Britt

17. 2. 2022, 4:40

Moše volá z Tel Avivu domů do Ukrajiny:
“Tak co je nového doma?”
“No teď zrovna znovu válčíme s Rusy!”
“A jak to vypadá”
“zatím dobře, ztratili jsme jen asi 20 tanků, 30 BVP, 5 letadel a asi 300 vojáků!”
“A co ztratili Rusové? “
“Moše, tomu neuvěříš! No ti zatím ještě nedorazili!”
Mex

17. 2. 2022, 6:01

Mně se moc líbila věta Jefima Fištejna:
"Biden prý Putinovi pohrozil, že nedodrží-li Rusko stanovený termín vpádu, budou na něj uvaleny sankce, jaké ještě svět neviděl a pro jaké v lidském jazyce zatím ani neexistují slova."

A jeden aktuální pro nás:
Ukrajinci řeší, jestli ve středu vypukne válka.
My řešíme, co ve středu napadne Válka.
Selic

17. 2. 2022, 6:57

t256 píše: 14. 2. 2022, 10:10 Tihle jedinci už vesměs mívají tak vymražíno, že uvedené psychopaty budou volit i bez toho.

V každém případě zkus zavolat na ERU, mají tam poradnu a jsou celkem ochotní. Doporučuju si hovor nahrát. Osobně se mi nepozdává například ten nucený přechod na nového odběratele. Je možné, že taková smlouva bude kvůli tomu od začátku neplatná.
Ten nucený převod na nového majitele nebo do nového bydliště mají pod citelnou sankcí šikovně schovaný ve všeobecných podmínkách. Ve smlouvě o tom samozřejmě není ani slovo. Resp. se šikovně postarali, aby člověk vůbec nedostal smlouvu do ruky. Co si myslí, že je smlouva je jen papír s názvem "předsmluvní informace pro zákazníka v postavení spotřebitele", nahoře je hlavička dodavatele energie, všechno vypadá jako smlouva, jenom dole je malým písmem vedle podpisu, že to podepisuje jednatel (bílý) kůň společnosti co dělá aukce na energie (a rejstříku má předmět podnikání něco úplně jiného).
Nicméně právník přichystal dva pěkné bonzy na erú a čoi, tak bude za ty prachy pěkně veselo.
Už v minulosti dostali od eru jednu nebo dvě docela citelné pokuty.

Za sebe řeknu, že kdyby mi bylo těch 80, tak na to asi taky skočim...
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
t256

17. 2. 2022, 7:05

Kdyz necemu nerozumim, tak se do takovych dobrodruzstvi nepoustim.
LukasGunther
Kontaktovat uživatele:

18. 2. 2022, 4:55

Charon píše: 17. 2. 2022, 11:24
LukasGunther píše: 17. 2. 2022, 9:37 Tak co tam teda mam dat? Nechce se me zas volat eletrikaze zas by to byla 500 za 5 minut prace :?

Mate nekde odkaz primo kde to koupit dekuji. Moc se v tom nevyznam jaky kondenzator a kde ho zapojit. U svetla je takova krabicka tak jestli pred nej nebo za krabicku.

edit: tohle myslite?

https://www.t-led.cz/p/odrusovac-blikani-led-11423
Jestli jsi pobliz, dam ti ho
Pobliz Prahy nejsem skoda. Ale moc diky uz vim co koupit. DIKY :wink:
https://www.gladiatools.cz

OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 2. 2022, 6:55

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex

18. 2. 2022, 5:02

No pěkně to tam Bělorusům ti Ukrajinci svou jadernou elektrárnou zaneřádili.
Josef
Sponzor fora

18. 2. 2022, 8:21

Mex píše: 18. 2. 2022, 5:02
To je ten nejpádnější důvod na stavbu mostu pro armádní použití.
Ale jako pravověrný rusofil by jsi měl vědět, že je to jaderka stavby sovětské, o které ukrajinci pramálo rozhodovali. Přece dobře víš, že vše se rozhodovalo v Moskvě. A navíc je to ta rusofily oslavovaná bezpečná koncepce. Ale pro tebe dobrý důvod, kopnout si do Ukrajiny.
A když jsi takový znalec, tak nám laskavě sděl, zdy to byli taky ukrajinci, kteří zaneřádili ruské jaderné továrny radioaktivním odpadem, že je tam mrtvo šíroko daleko.
Mex

18. 2. 2022, 8:48

Josef píše: 18. 2. 2022, 8:21
Mex píše: 18. 2. 2022, 5:02
To je ten nejpádnější důvod na stavbu mostu pro armádní použití.
Ale jako pravověrný rusofil by jsi měl vědět, že je to jaderka stavby sovětské, o které ukrajinci pramálo rozhodovali. Přece dobře víš, že vše se rozhodovalo v Moskvě. A navíc je to ta rusofily oslavovaná bezpečná koncepce. Ale pro tebe dobrý důvod, kopnout si do Ukrajiny.
A když jsi takový znalec, tak nám laskavě sděl, zdy to byli taky ukrajinci, kteří zaneřádili ruské jaderné továrny radioaktivním odpadem, že je tam mrtvo šíroko daleko.
Já jsem tak při pátku nemohl odolat trochu poškádlit zdejší rusofoby.
Říkal jsem si, jestli první vyletíš jako čertík z krabičky Ty, t256 nebo pafík. Tys vyhrál. ;-)

Já do Ukrajinců nekopu. I když ti jejich oligarchové (tj. majitelé útvaru jménem Ukrajina) by si asi nakopat zasloužili.

Jak je to v ruských jaderných provozech nevím. Ale předpokládám, že asi dost špatné. Oni se nikdy nevyznačovali technologickou kázní. A mám pocit, že to docela platí i dnes.

No ale že je Černobyl ukrajinců - s tím snad souhlasíš, ne?
Pokud bys zastával myšlenku, že za to špatné tam mohli Rusové, tak bys pak musel jedním dechem říct, že i za to dobré tam mohli Rusové (nemyslím jen v Černobylu, ale na Ukrajině obecně).

K tomu pontoňáku: Rusové celou dobu tvrdí, že je to cvičení. My (západ) tvrdíme, že je to "skoroválka". No, zatím to spíš podle výsledků vypadá opravdu na to cvičení.
A na cvičení se mosty staví. Tady to mají ztížené radioaktivní kontaminací, což je možná cíl. Když chceš cvičit stavbu v těžkých podmínkách potenciální války, tak asi není špatné to cvičení udělat taky v těžkých podmínkách.
Kdyby to bylo určeno pro skutečný přesun bojové techniky, tak tam zřejmě budou existovat i nějaké běžné mosty, ne? A vzhledem k tomu, že je to stále na jejich (resp. Běloruském) území, tak asi není důvod nepoužít i ty běžné mosty.

Nicméně o tom nevím nic, vidím jen fotku.
Ale protože jsem celoživotní optimista ve všech ohledech, tak hned za každým pontonovým mostem nevidím valící-se nepřátelské tankové svazy.
Josef
Sponzor fora

18. 2. 2022, 8:57

Ano, Černobyl je Ukrajiny. Jenže už jim zbyl po té patálii, kterou komouši tutlali do roztrhání těla. A jak možná víš, tak to bouchlo za sojuzu.
Jinak, čekal jsem taky, kdy něco napíšeš proti Ukrajině a skrytě podpoříš současné manévry okolo celé Ukrajiny. Řekni, nepřipomíná ti to jednání jednoho týpka o hlavu věršího než košile před II. světovou jiným týpkem stejného vzrůstu? Oba zabírali cizí území.
Mex

18. 2. 2022, 9:08

Josef píše: 18. 2. 2022, 8:57 Ano, Černobyl je Ukrajiny. Jenže už jim zbyl po té patálii, kterou komouši tutlali do roztrhání těla. A jak možná víš, tak to bouchlo za sojuzu.
Jinak, čekal jsem taky, kdy něco napíšeš proti Ukrajině a skrytě podpoříš současné manévry okolo celé Ukrajiny. Řekni, nepřipomíná ti to jednání jednoho týpka o hlavu věršího než košile před II. světovou jiným týpkem stejného vzrůstu? Oba zabírali cizí území.
Myslíš Adolfa?
Ne.

Mně to přijde ze strany Putina jako podařená hra.
Předtím se s ním nikdo nechtěl moc bavit, teď si u něho podávají dveře všichni papaláši celého světa.
Takové cvičení asi něco stojí. Ale protože vojcli občas cvičit stejně musí aby úplně nezakrněli, tak ty dodatečné náklady asi nebudou nijak astronomické.

Když nemůžeš pochopit nervozitu Rusů z toho, že se NATO tlačí na jejich zadní dvorek, tak si vždycky vzpomeň na Karibskou krizi.
A tehdy ke 3. světové válce bylo proklatě blízko.
Josef
Sponzor fora

18. 2. 2022, 10:08

Mex píše: 18. 2. 2022, 9:08
Josef píše: 18. 2. 2022, 8:57 Ano, Černobyl je Ukrajiny. Jenže už jim zbyl po té patálii, kterou komouši tutlali do roztrhání těla. A jak možná víš, tak to bouchlo za sojuzu.
Myslíš Adolfa?
Ne.

Mně to přijde ze strany Putina jako podařená hra.
Předtím se s ním nikdo nechtěl moc bavit, teď si u něho podávají dveře všichni papaláši celého světa.
Takové cvičení asi něco stojí. Ale protože vojcli občas cvičit stejně musí aby úplně nezakrněli, tak ty dodatečné náklady asi nebudou nijak astronomické.

Když nemůžeš pochopit nervozitu Rusů z toho, že se NATO tlačí na jejich zadní dvorek, tak si vždycky vzpomeň na Karibskou krizi.
A tehdy ke 3. světové válce bylo proklatě blízko.
A jak hodnotíš Putinovy dosavadní válečné zábory cizích území, to je taky jen hra? Proč se bojí? Asi proto, že s ním nikdo nechce mít nic společného drtivá většina jejich bývalých svazových států. O satelitech ani nemluvě. Je to prostě agresor a autokrat. A to myslíš, že je ten nejlepší důvod, aby se s ním ostatní státníci bavili, demonstarce síly a vyhrožování moc přátel nedělá. Nebo tobě to imponuje?
Mex

18. 2. 2022, 11:09

Když já si tak nějak myslím, že lidi jsou důležitější než státy.
Co myslíš - patřili by Krymani raději na Ukrajinu nebo do Ruska?

A když jsme u těch válečných dobrodružství - co myslíš, jak asi Afgánci milujou třeba Američany (ale i nás)? Nebo Iráčané?
Nebo Malijci Francouze (ale i nás)? Atd.

Když mi bylo 6 roků, tak jsem si taky myslel, že je svět černobílý. Jedni jsou jen hodní, a druzí jen zlí.
Dneska už je mi skoro 10x tolik, a tak už vím, že všechno je spíš šedé.

Američané si cizí státy kupujou. Papaláše odmění tím, že je nazvou svými přáteli a dají jim metál za rozvoj demokracie. A mají nejmocnější a neporazitelnou zbraň - Hollywood.
Číňané si kupují státy tím, že tam dodají své zboží a přivážou si je zadlužením. Papaláše odmění penězi.
Rusové to ekonomicky moc neumí. Občas někam pošlou neoznačené vojáky. Ale (zatím) vždy jen tam, kde je chtějí. Krym, ruské enklávy v Gruzii, separatistické republiky kolem Donbasu. Tedy vše na půdorysu dříve společného státu. Některé země se snažili připoutat ekonomicky (plyn za srandovní ceny, třeba Ukrajinu), ale Američané je přeplatili.

Já Rusy nemiluju. Ale taky je nebudu nenávidět jen proto, že mi na ČT řeknou, že je musím nenávidět.
Totéž platí pro Číňany.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 2. 2022, 12:27

kdyz to zobecnis tak amik rozumi ekonomice takze si te koupi
co chce si vezme ale aspon ti za to zaplati (zapoji do sve ekonomicke hry kde je neco za neco)
rusak jen bere pac nerozumi ekonomice jak pises
Vlastne neco nam daval, rozkazy nam daval
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex

19. 2. 2022, 1:02

robokop píše: 19. 2. 2022, 12:27 kdyz to zobecnis tak amik rozumi ekonomice takze si te koupi
co chce si vezme ale aspon ti za to zaplati (zapoji do sve ekonomicke hry kde je neco za neco)
rusak jen bere pac nerozumi ekonomice jak pises
Vlastne neco nam daval, rozkazy nam daval
Amík mě za poslední dobu "obohatil" o hyperkorektnost (kdy už nesmíš nazývat věci pravými jmény), pozitivní diskriminaci, kvóty na všechno možné, pocit viny za to že jsem chlap a bílej, vstup politiky do sportu a několik dalších "vylepšení". Všechna z nich bych si s velkým gustem odpustil.

Rusák mě za poslední dobu "obohatil" ... o co vlastně? Co by mi mělo vadit z toho, co mi sem importoval? Nějak si nemůžu vzpomenout.
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“