Tím v žádném případě nechci shazovat vystudované pracovníky. Jenže dosažené vzdělání bohužel ne vždy vypovídá o kvalitách zaměstnance.
Na tituly berou ohled velcí zaměstnavatelé a korporáty. Menší firmy (i když ne všechny) hledí na výsledky práce. Hlavní je snaha pracovníka nabírat nové znalosti a dovednosti. A to buď dalším vzděláváním (dnes celkem snadněji dostupným, včetně rekvalifikací), nebo prostě samostudiem. Nikdy v minulosti nebylo tak snadné a dostupné se k informacím a znalostem dostat. Dá se říci, že je to jen otázka dostatku času na sebevzdělávání. Pro mnoho profesí je ovšem praktická zkušenost k nezaplacení. Teorie je dostupná dostatečně. Když ale nastoupíš jako obsluha CNC do malé firmy, kde mají např. 4 stroje a jedou sériovku na tři směny, tak tam je perspektiva profesního růstu poměrně malá. Jedna z možností je pak ta, že se naučíš co se tam naučit dá a začneš se ohlížet po něčem smysluplnějším.Petr68 píše: ↑20. 2. 2022, 1:15 Jenže ono to má své pro a proti. Moje žena je taky věčný studentAle já bych si do firmy radši vzal schopného a pracovitého kluka s výučákem, než namistrovaného lempla s titulem.
Tím v žádném případě nechci shazovat vystudované pracovníky. Jenže dosažené vzdělání bohužel ne vždy vypovídá o kvalitách zaměstnance.
Na Novell 3.12 mi nesahej
Jak víš že je to ženská ? třeba je to zrovna 58 pohlavíModros píše: ↑20. 2. 2022, 2:40 neměj z toho strach...to zvládne i ženská![]()
https://www.youtube.com/watch?v=pFxxNMC7QkI
kámo já znám jen dvě a jestli si hraje na něco jiného to je její problémfmodel píše: ↑20. 2. 2022, 3:17Jak víš že je to ženská ? třeba je to zrovna 58 pohlavíModros píše: ↑20. 2. 2022, 2:40 neměj z toho strach...to zvládne i ženská![]()
https://www.youtube.com/watch?v=pFxxNMC7QkI
Tak ja ti nevim jestli je to pravda. Hledal jsem novou praci. Delam momentalne cnc obsluhu, vlatni programy proste strojar co zatim udelal vse co mu prislo pod ruky. A neni o me zajem
Ono spíš záleží na souvislostech, kdy a jak si o to řekneš.LukasGunther píše: ↑21. 2. 2022, 7:18 ... A ejha nezajem. Me spis prislo ze by me nezaplatili. Nevim co je v dnesni dobe si rict o plat, že pod 200/h nepujdu...
Ale ona tahle diskuse byla prave. Pekne jsem se rozvykladal co vse jsem delal ukazoval fotky kusu. Ja strojarinu zeru a strasne me bavi. Ale pak za dva tydny prisel email (strucne) nazdar nemam zajem. Tak nevim co ocekavaji.. Jasne maji tam NX cam o kterem nic nevim, nikdy jsem neprogramoval dratovku. Ale i tak porad tam maji vyveseny ten inzerat tak nevim koho hledaji a to jsem tam byl pred vanocema. Mozna je i vydesila predstava že se nam narodi dcera, že nebudu travit 12 hodin denně v praci. Jen rikam ze to na tom trhu neni az tak zhavyMilan199 píše: ↑21. 2. 2022, 10:01Pokud někdo přijde a řekne - dělal jsem to a to, umím ISO, umím trochu Tebis. Jsem z nedaleka a nedělá mi problém máknout v sobotu / neděli. Rád bych se něco přiučil. Kolik bych mohl počítat, že si u vás vydělám ? To je z mého pohledu docela jiná diskuse.LukasGunther píše: ↑21. 2. 2022, 7:18 ... A ejha nezajem. Me spis prislo ze by me nezaplatili. Nevim co je v dnesni dobe si rict o plat, že pod 200/h nepujdu...