Jak nejlevněji se dá vyrobit cnc?
Zdar chtěl bych si vyrobit pro radost nějakou malou cnc frézku zkušeností co se týká cnc moc nemám(pouze soustruh a frézka).Na youtube jsem viděl i za 50 euro viz odkaz : http://www.youtube.com/watch?v=Xn9vuROwmpQ .
Mám k dispozici soustruh, frézku, stojanovou vrtačku atd...
Nějaké staré krokové motory a zánovní dramelku předpokládám, že soft by šel stáhnout jde mi hlavně o obrábění dřeva a pokud by to šlo tak i AL a duralu popř. i oceli.Děkuji za odpovědi a pls hned mě neukamenujte.
Mám k dispozici soustruh, frézku, stojanovou vrtačku atd...
Nějaké staré krokové motory a zánovní dramelku předpokládám, že soft by šel stáhnout jde mi hlavně o obrábění dřeva a pokud by to šlo tak i AL a duralu popř. i oceli.Děkuji za odpovědi a pls hned mě neukamenujte.
-
- Kontaktovat uživatele:
Za těch 50 euro bys mě polovinu super programu Mach3.(Neuvažuješ nějakým cracku,že?)To je snad jedninné co za ty prachy pořídíš.Přistaň na zem a uvědom si ,že za málo peněz není ani trošku muziky.Připrav si částku takových no možná ,že za 500 euro bys už něco sehnal.
Zas až tak nereálné si myslím, že to není viz odkaz cnc z instalatérských trubek pro zasmání
http://www.youtube.com/watch?v=6drMZqmy ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=6drMZqmy ... re=related
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ale to je fakt jenom pro zasmáníchrocht píše:odkaz cnc z instalatérských trubek pro zasmání

Podívej - já myslím, že pokud je Tvým cílem postavit za rekordně nízkou cenu něco, co se dá označit jako CNC, tak směle do toho. Prolez barák od sklepa po půdu, uvidíš co všechno dům dá, a třeba se do těch 50 EUR vejdeš.
Ale pokud zvolíš opačný (a rozumnější) přístup - tedy určíš si co chceš obrábět, a v jaké velikosti, přesnosti a produktivitě, a podle toho postavíš stroj, tak potom pochybuju, že se udržíš pod 1000 EUR.
Petr Spáčil
Ak kazdy den navstivis srotovisko, za nejaky rok nazbieras material za tych 50 eur. Zabudame na to ze aj vecsia tlaciaren sa da povazovat za cnc 
Ked to chces na hranie posuvy do 20cm, tak konstrukcny material MDF doska neni draha (100eur cela tabula) alebo joklovina nejaka 30x30 hrubostenna to mas meter za euro ,a vecsinu pouzitelnych veci z tlaciarni ako napr. nejake tycky s voditkami, krokove motory, zdroj 25V/1A...Pri najlepsom sa dohodnes za euro/kilo za potencionalne funkcny elektroodpad. Potom 3 lacne unipolarne drivery s 1 integracom + mosfety a diody.
Takze 6 tlaciarni=cca 12kg elektroodpadu ti da 6 vedeni s puzdrami, 6 pouzitelnych krokovych motorov, 6 napajacich zdrojov, nejake prevody, remienky, remenicky, loziska, nejaky ten plech na drziaky, kabliky ... vreteno by bolo ten dremel. A podla toho kolko vykendov to budes davat do kopy s tym budes moct vyfrezovat aj nejaky plosak, polystyren, drevo, plast. Max. presnost na tom sa bude dat tak desatina +- Zakladne stroje na vyrobu mas. Pocitac s monitorom ak nemas, tak to bude polozka na dalsich 50 eur + monitor. Software jedine demoverziu.

Ked to chces na hranie posuvy do 20cm, tak konstrukcny material MDF doska neni draha (100eur cela tabula) alebo joklovina nejaka 30x30 hrubostenna to mas meter za euro ,a vecsinu pouzitelnych veci z tlaciarni ako napr. nejake tycky s voditkami, krokove motory, zdroj 25V/1A...Pri najlepsom sa dohodnes za euro/kilo za potencionalne funkcny elektroodpad. Potom 3 lacne unipolarne drivery s 1 integracom + mosfety a diody.
Takze 6 tlaciarni=cca 12kg elektroodpadu ti da 6 vedeni s puzdrami, 6 pouzitelnych krokovych motorov, 6 napajacich zdrojov, nejake prevody, remienky, remenicky, loziska, nejaky ten plech na drziaky, kabliky ... vreteno by bolo ten dremel. A podla toho kolko vykendov to budes davat do kopy s tym budes moct vyfrezovat aj nejaky plosak, polystyren, drevo, plast. Max. presnost na tom sa bude dat tak desatina +- Zakladne stroje na vyrobu mas. Pocitac s monitorom ak nemas, tak to bude polozka na dalsich 50 eur + monitor. Software jedine demoverziu.
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
A kdyby mel ten Mach s crackem, tak by mu to nechodilo??Baxi.bax píše:Za těch 50 euro bys mě polovinu super programu Mach3.(Neuvažuješ nějakým cracku,že?)To je snad jedninné co za ty prachy pořídíš.Přistaň na zem a uvědom si ,že za málo peněz není ani trošku muziky.Připrav si částku takových no možná ,že za 500 euro bys už něco sehnal.

Naposledy upravil(a) Pavelono dne 24. 1. 2010, 8:06, celkem upraveno 1 x.