Nazdar,náhodou jsem objevil tyto stránky,tak toho využiju a zeptám se:
ve firmě chceme koupit cam do 250 tisíc,konstruktéři modelují v Inventoru. V současnosti používáme Edgecam,bohužel máme ho pouze zapůjčený na 80 dní,(zákazník si od nás koupil karusel s C-osou a frézovacím vřetenem a chtěl k tomu i technologii vytvořenou v tomto camu) a když se šéf dozvěděl cenu za 1 licenci,tak se mu protočily panenky(přes 400 tisíc a po roce dalších 80 za obnovení. Poraďte, který cam v této cenové relaci a na tento typ stroje využít. Frézovací vřeteno bude dosti využívané,proto chceme,aby měl kvalitní frézovací prostředí. Jinak Edgecam se mě zdál velice kvalitní, s kvalitní podporou. Dobré hodnocení zde má Solidcam,tak poraďte,jestli se do těch peněz vlezem. Díky.
Vhodný Cam pro karusel s poloh. C-osou a frézovacím vřetenem
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Oslov dealery jak ja rikam (vekslaky) se softwarem, je krize , rozbiji si u vas ve dverich hlavy
Se solidcamem se urcite do 250 nevlezes
Edgecam ma vazne problemy s vypoctem drah pres plochy a v 5osach
no to bude mit nekdo o zabavu postarano.
Existuje spousta SW co umi 5OS.
RADEK

Se solidcamem se urcite do 250 nevlezes

Existuje spousta SW co umi 5OS.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
zkus kontaktovat lidi z T-support,GibbsCAM umí docela dost,a cena taky není tak závratná oproti jiným CAMům. kontakt www.t-support.cz
Doporučuji si nechat udělat nabídky a prezentace od více CAMu, já mám třeba dobré zkušenosti se SolidCAMem. SolidCAM se osvědčil jako dobrý nástroj pro řízení více os a o penězích bych nediskutoval dokuď ti neudělají nabídku. Doporučuji tyto prodejce. www.solidvision.cz
Nezapomeň oslovit i firmu Delcam podpora co se týče postprocesorů je velice dobrá.
http://www.delcam.cz/produkty/featureca ... turn-mill/
http://www.delcam.cz/produkty/featureca ... turn-mill/
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde iniciativní blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
DelCAM jsem zkoušel a je fajn, ale trošku mně mrzely ohledně těch postprocesorů a technické podpory. Jeden z důvodů proč jsem skončil i u SolidCAMu je, že postprocesáři přijely k nám ke stroji, domluvily jsme se co tam chci mít a jak to bude a kdykoliv jsem je oslovil na e-Suportu tak mi vyšli s úpravami vstříc. Také jsem zjistil, že mají X techniků a každý den jeden z nich musí trčet na firmě
a čekat až otravové jako já budou s něčím potřebovat pomoct. Za technickou podporu a udělání postprocesorů dávám 95%
.

Výběrový řízení proběhlo, náš hlavní požadavek byl, aby sw perfektně zvládl 2-kanálový řízení a to splňovaly EdgeCam,GibbsCam,NX,TopSolid a FeatureCam. Můj favorit je Gibbs,dobrej sw a super podpora za slušnou cenu a NX,ten je ale pekelně drahej. EdgeCam je taky dobrej,především je hodně rozšířenej, TopSolid a FeatureCam mají dle mého horší podporu(slabá česká lokalizace atd.) Jakej je Váš názor na těch 5?
s křížkem po funuse, ale docela dobře nám chodí CAM Esprit... navíc podporuje mnoho nástaveb právě pro Karusely a více osé stroje
no esprit požadavky taky splňoval,ale mám strach z jejich podpory,všechno zajištuje jeden člověk,takže jsme ho nezařadili
Třeba to stačí, zatím to stíháme všechno obšťastňovat (třeba to je tím, kolik problémů se musí řešit )chomout píše:no esprit požadavky taky splňoval,ale mám strach z jejich podpory,všechno zajištuje jeden člověk,takže jsme ho nezařadili