rerege píše: ↑13. 7. 2022, 9:59
Tak Ty víš co mám ... byl jsem s ním u Tebe ... ale chápu, že mezi těmi miliony zhrzených duší už si mě nepamatuješ..
Já tomu zase tak nerozumím, ale mám takovou tu čínskou klasiku, která je zajímavá tím, že je trochu větší (něco mezi A3 a A2) a byla obchodem deklarována jako 15W což samozřejmě nebyla pravda.
Starý notebook jsem našel, ale opravdu nejde nastartovat, ale zkusím na tom novém nainstalovat sw znova a uvidíme...
ten parametr $30 je asi jediný co by sílu paprsku mohlo ovlivnit, že?
Nu poslední věcí bude zkusit to potom v zimě, ale to je dost nekomfortní, protože mám nudli u nosu... ale nevěřím, že by ta teplota na to měla takový vliv.
moc díky za tipy
ivo
PS: rybář nejsem, zlatou rybkou to nebude
Aha, promiň, nespojil jsem si to.
Fousatý motorkář v tričku NordCap, jo?
Ale i tak bych to nevěděl, protože jsme laser nerozebírali. A je to vidět jen při přímém pohledy na laserovou diodu.
Navíc v té době, kdy jsi u mě byl, jsem ještě tyhle nuance s decapped a recapped diodama neznal, tak by mě ani nenapadlo to rozebírat a dívat se tam.
Ale špatná zpráva - na zimu nečekej, skoro určitě Ti nepomůže. Tyhle diody opravdu rychle slábnou.
Nakonec sundat laserovou hlavu a strčit ji na 2 hodiny do ledničky a pak rychle vyzkoušet asi není nic nerealizovatelného i v parném létě.
Asi bych věděl, kde koupit laserovou diodu v recapped provedení (tedy dlouhoživotní) za nějakých cca 40 USD (teda taková cena byla dřív, teď jsem to nekontroloval). Ale je to bez záruky. Chci si ji někdy taky koupit a zprovoznit starý vyšeptaný laser, zatím jsem to nicméně neudělal. Takže proto bez záruky.