FOFRDESKA

Technologicke postupy a měřidla v dílně
Odpovědět
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

11. 2. 2010, 2:43

Zdar,

mam taky napad, urcite uz niekto nad tym koumal tak by som sa chcel poradit.
Predstavoval by som si taku fofrdesku podla nakresu, ktora by bola z liatiny a sluzila by na rychle upnutie zveraku. Ja viem ze je to vaha navyse a zredukuje sa pracovna vyska v Z osi ale povedzme ze to stoji zato.
Pripravil by som si dlhe pero, alebo delene na 2 - 3 casti a presne ich nabrusil aby zapadli do draziek na pracovnom stole. Do fofrdesky by som si vyfrezoval drazku, ktora bude mat tu istu sirku. Teda pero by malo sediet presne v stole a aj v drazke fofrdesky. Je v principe zatial jedno ci celna rovina desky je zarovno zo stolom.
Potom by sa ofrezovala operna ploska na zverak a plocha kde sa zverak polozi. Tym zabezpecim ze tato plocha bude kolma na osu Y a budem mat zarovnany zverak.
Zverak by sa povedzme upevnil za pomoci excentrov.
Na doske by mohli byt navrtane este nejake otvory na koliky alebo upevnovacie udelatka.

co vy na to? slo by to?
Přílohy
fofrdeska.png
.xxx.

11. 2. 2010, 3:50

OT... uz jsem slysel nazev fofrklacek ( co by radici paka ), ale fofrdeska - tak to jeste ne
Josef
Sponzor fora

11. 2. 2010, 4:09

A není jednodužší vyfrézovat perodrážky do svěráku?
RaS

11. 2. 2010, 4:27

kolikrat denne ten sverak sundavas? jak dlouho ti trva usadit sverak na stul?
ale k veci.. neni jednodussi udelat nejakej uhelnik kterej by se prisrouboval primo na stul, a nebo by stacila i jedna rovnobezna strana nekam dopredu kde by moc nevadila a mohla tam zustat o kterou by se zarazel sverak a srouboval by se primo do stolu? tim bys nezvysil Zko a fungovalo by to v podstate uplne stejne a bylo podstatne jednodussi a naopak si myslim ze kdybys tam tu desku nechal natrvalo a mel bys i presne rovnobezne nastavenou tak ze zvysis presnost.. kdyz to budes takhle zakladat tak to mas jednou treba 2stovky na sveraku podruhe na te liste a uz ta presnost trosku leti..
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

11. 2. 2010, 5:01

Josef píše:A není jednodužší vyfrézovat perodrážky do svěráku?
no myslim ze to ma tvrdost tak 50-55 a do toho by som doma asi nesiel. keby som to robil na inej masine tak to nema vyznam, to by uletelo.
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

11. 2. 2010, 5:06

RaS píše:kolikrat denne ten sverak sundavas? jak dlouho ti trva usadit sverak na stul?
ale k veci.. neni jednodussi udelat nejakej uhelnik kterej by se prisrouboval primo na stul, a nebo by stacila i jedna rovnobezna strana nekam dopredu kde by moc nevadila a mohla tam zustat o kterou by se zarazel sverak a srouboval by se primo do stolu? tim bys nezvysil Zko a fungovalo by to v podstate uplne stejne a bylo podstatne jednodussi a naopak si myslim ze kdybys tam tu desku nechal natrvalo a mel bys i presne rovnobezne nastavenou tak ze zvysis presnost.. kdyz to budes takhle zakladat tak to mas jednou treba 2stovky na sveraku podruhe na te liste a uz ta presnost trosku leti..
velakrat ho neupinam, tiez netvrdim ze je to hafo prace. ale aj tak :) ....
mozno ako pises....nejaka fofrlista :) to by mozno tiez stacilo,potom ale musim zverak logicky utiahnut a ked bude priamo na stole tak klasicky upinkami. pri utahovani skrutky to ale uleti. chcelo by to upinaciu silu na zverak v Z osi a nejaku pridrznu v osi Y. lenze je dost mozne ze sa prehne lista o ktoru to opriem. hm hm. vecer dam borovicku a zamyslim sa.
RaS

11. 2. 2010, 5:39

ten tvuj sverak nema prichycujici oka nebo jak to nazvat.. proste prostrcis sroub do Tkamene ve stole?
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

11. 2. 2010, 7:39

Ja mam nieco taketo, nie su tam ocka na uchytenie sroubu. a s takou fofrdeskou by som mohol obrobit vrch obrobku, tym ze je zverak super zuhlovany tak by som ho len preklopil nabok, upevnil a uhloval dalsiu plochu. Viem ze je to skor brusicska prax, ked maju magneticke stoly, ale to je proste myslienka....

Obrázek
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 2. 2010, 9:03

Svěrák se jen na excentrech v žádném případě neudrží a kromě toho každý svěrák má přesně broušené "kameny", které zapadají do T drážek a přitáhne se 2ma šrouby, což je naprosté minimum práce. Pokud nejsou kameny, dá se lehce do základny fréznout drážka a kameny osadit.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“