Svatá pravda....já mám sice vysokou, ale bez praxe a zkušeností ti stejně nikdo bůh ví co nedá....to ale chápu...ve výsledku to, co dělám teď jsem se naučil stejně sám...resp.mě k tomu přiměla situace

Moderátor: sysel
Svatá pravda....já mám sice vysokou, ale bez praxe a zkušeností ti stejně nikdo bůh ví co nedá....to ale chápu...ve výsledku to, co dělám teď jsem se naučil stejně sám...resp.mě k tomu přiměla situace
Firma pre ktorú brusime nerezové komponenty zháňala zvárača na nerez. Zmluva na živnosť, materiál, vybavenie, oopp zabezpečovala firma, 20 dní platenej "dovolenky", hodinovka 35€. Za pol roka prišiel na pohovor až jeden. V rovnakom čase zháňali nakupcu na bežné veci do firmy, hlavný pracovný pomer ako zamestnanec, plat 800€ v čistom v BA. Za dva dni 60 žiadosti.
x\Xelbarto píše: ↑12. 10. 2022, 7:06 Píšeš jen o lepidle a perlince, ale myslíš předpokládám i natažení vlastni fasády ? Cizinec neznající jazyk a polemizujicí o funkci lopaty dostane 300 a firma učtuje litr na hodku plus DPH. Potom, ale máme panelový byt na 160tis. za m2. Bežný stavební řemeslník instalatér, klempíř, topenář, elektrikář donese domů min. 120-150 mesíčně jako OSVČ. Komu to přijde hodně at si to na stavbě vyzkouší![]()
Do jisté míry anoBritt píše: ↑19. 10. 2022, 6:10 Myšlení dnešní mládeže je, proč se dřít, když to jde jinak. Mám titul a zahraniční firma ho dokáže ocenit. Na tohle byla perfektní léčba v JZD Slušovice, kde hodně Ing. skončilo u stloukání palet![]()
Kamarád má firmičku a když přijímá člověka, řekne, ukaž co umíš a pak se budeme bavit o funkci a platu. Maník s výučákem tam dělá vedoucího provozu a když je třeba, nemá problém postavit se k soustruhu, frézce nebo CNC a takového člověka si střeží jako oko v hlavě.
Kde jsou ty časy, kdy čerstvě vystudovaný inženýr něco uměl. Dnes si myslí, že když horkotěžko získal akademický titul, že má automaticky právo na firemní auto a stotisícový plat.
Viděl jsem na vlastní oči "zámečníka", který si nedokázal nabrousit vrták, tak co s takovým člověkem?