jean píše: ↑3. 11. 2022, 9:08
Ale prd. Co tak vzajomna nezamenitelnost suciastok? To v UB nebolo ani za hlbokeho mieru. Az posledne roky dokazali vyrabat suciastky v nejakej tolerancii. Na ktorej zbrani okrem cz 82-83-75 hrozi, ze susenim sa zlomi udernik? Capy a vyhadzovace na cz75 su asi legendarne. Ja mam doma gulovnicu z Brodu, ktora vyzera, ze ju skladal ucen v ramci soč. A samozrejme, ze keby ju zavriem s vypustenym udernikom, tak hrozi jeho poskodenie, lebo don trepne hlaven. A k tomu nelicuje hlaven so zaverom. Je to zlamovacia gulovnica.
Mam niekolko malorazok este z brnenskej produkcie 50. rokov, tam je vsetko krasne presne a zamenitelne navzajom.
Za mňa z osobnej skúsenosti:
Puška VZ52/57 bola normovana výroba, náhradných dielov mám pár krabíc, menis čo chces a všetko funguje.
SA58 všetky náhradné diely zameniteľné a nikdy som nepočul že by niekomu niečo nepasovalo.
UK59 mám tak 50kg náhradných dielov, všetko zamenis, dokonca sa dajú meniť aj hlavne medzi zbraňami.
Tá tvoja gulovnica koľko stála??? Choď si kúpiť do Ferlachu top zlamovaciu gulovnicu / trojaka, top kvalita, nenájdeš chybu, ale cena že ti nebude stačiť ani celoročný plat.
A to s tým udernikom si robíš dúfam srandu. Vypúšťať bicie ústrojenstvo naprázdno je vždy na vlastné riziko a zlomenie zapalniku je v takom prípade bežná vec. Preto boli vymyslené vybijacie náboje:
https://www.afg.sk/vybijacie-naboje/