To mi hlava nebere toto

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
aleshonsa

7. 11. 2022, 3:24

Jak jsou vůbec tahle moderní obráběcí centra konstruovaná – jsou tam místo klasických vodících ploch už všude lineáry?
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 11. 2022, 4:06

Ano, to je teď standard. Samozřejmě odchylky a speciální řešení se dají najít.
Aleš Procháska
testone
Sponzor fora

7. 11. 2022, 5:17

jean píše: 7. 11. 2022, 3:15 Prečo, ty si nikdy nechcel bývať v koncentráku? Už som taký plot videl skombinovaný s ostnatým drôtom
zjevně je spousta lidí, kteří si v tom libují......
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
jean

7. 11. 2022, 5:23

U nás to majú niektorí najebané ledva 2 metre od domu. Otvoríš okno a vidíš - betonový plot. Takému človeku už môže byť úplne jedno, či je doma, alebo vo výkone trestu. Ja to nechápem :lol: Pritom pre zlodeja je taký pekný pevný plot ako rebrík. Na zle napnutom pletive by si aspoň mohol rozbiť hubu, ked sa mu uhne.
Habešan
Kontaktovat uživatele:

7. 11. 2022, 5:33

Zjevně je spousta lidí, kteří to přelézt nedokáží...
milan.83

9. 11. 2022, 4:58

Thomeeque píše: 7. 11. 2022, 11:53 https://youtu.be/wy-KlkEel9Y?t=21 - jak to tomu zvířeti brání v tom, aby se podhrabalo? To je nějaký psychologický trik? :)
Přece každé zvíře pozná, že je to podhrabová deska. A když to nepozná, najde si na internetu stránky firmy Pletiva Dobrý a tam se to dozví. To je přece jednoduché jak facka, ne? :D
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
milan.83

9. 11. 2022, 5:09

jean píše: 7. 11. 2022, 5:23 U nás to majú niektorí najebané ledva 2 metre od domu. Otvoríš okno a vidíš - betonový plot. Takému človeku už môže byť úplne jedno, či je doma, alebo vo výkone trestu. Ja to nechápem :lol: Pritom pre zlodeja je taký pekný pevný plot ako rebrík. Na zle napnutom pletive by si aspoň mohol rozbiť hubu, ked sa mu uhne.
Soused chtěl stejný plot, chtěl ho 2 metry vysoký. Měli bychom to 3 metry od jediného okna, které je na západ. Navíc chtěl, abych toho polovinu zaplatil, tak jsem ho poslal do háje. No nemluvil se mnou hodně dlouho. Nakonec jsem tam udělal 40 cm vysokou opěrnou zídku ze ztracenka a natáhl pletivo a měl jsem klid. Soused byl uražený ještě víc a chtěl vedle mého plotu postavit ještě ten svůj betonový hnus. Naštěstí neměl prachy a než je stihl našetřit, dozvěděl se, že mu starou oprašuje její trenér z fitka. Pohádali se, ona mu zabalila kufry a byl klid :D Problémy mající tendenci se samy řešit, jsou nejlepší :D
Thomeeque

9. 11. 2022, 5:10

milan.83 píše: 9. 11. 2022, 4:58
Thomeeque píše: 7. 11. 2022, 11:53 https://youtu.be/wy-KlkEel9Y?t=21 - jak to tomu zvířeti brání v tom, aby se podhrabalo? To je nějaký psychologický trik? :)
Přece každé zvíře pozná, že je to podhrabová deska. A když to nepozná, najde si na internetu stránky firmy Pletiva Dobrý a tam se to dozví. To je přece jednoduché jak facka, ne? :D
Jo jo :) Ale já se tomu vyloženě nechtěl vysmívat, on to pod tímto názvem nabízí kde kdo, ne jen pan Dobrý, čili to asi úplná blbost nebude, ale fakt mi hlava nebrala, jak to má fungovat :) Teď jsem našel obrázek, který možná napoví:

Obrázek

Nainstalováno takto to možná nějaké procento zvěře skutečně odradí (asi ne každý živočich bude mít chuť provádět průzkumný vrt a třeba se na to fakt vykašle).

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
zverodoktor

9. 11. 2022, 5:40

Tie podhrabové dosky mám na plote aj ja, ale sú asi z 2/3 zakopané v zemi. Ten trik bude v tom. Toto majú asi nejaký demo plot aby bolo všetko vidieť.
P.S.: Ak si dobre pamätám, existujú rôzne vysoké, tuším až 40 cm
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
jean

9. 11. 2022, 6:58

Mal som kokrspaniela, ktoremu ked zadrbalo, tak vykopal taku hlboku jamu, ze ho v nej ani vidno nebolo. A to mal len tri nohy. Takze ak bude zvieratko moc chciet, tak 15 cm betonu v zemi ho nezastavi. Normalny pes vidi prekazku a ani to nebude skusat. Takej krave staci spagat na koloch a dobrovolne cez to nepojde. Ale keby sa splasi.... :lol:
Kilovolt
Sponzor fora

9. 11. 2022, 7:59

Takej krave nevadí ten špagát, ale ta elektrika v něm....
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
aleshonsa

9. 11. 2022, 8:20

milan.83 píše: 9. 11. 2022, 5:09
jean píše: 7. 11. 2022, 5:23 U nás to majú niektorí najebané ledva 2 metre od domu. Otvoríš okno a vidíš - betonový plot. Takému človeku už môže byť úplne jedno, či je doma, alebo vo výkone trestu. Ja to nechápem :lol: Pritom pre zlodeja je taký pekný pevný plot ako rebrík. Na zle napnutom pletive by si aspoň mohol rozbiť hubu, ked sa mu uhne.
Soused chtěl stejný plot, chtěl ho 2 metry vysoký. Měli bychom to 3 metry od jediného okna, které je na západ. Navíc chtěl, abych toho polovinu zaplatil, tak jsem ho poslal do háje. No nemluvil se mnou hodně dlouho. Nakonec jsem tam udělal 40 cm vysokou opěrnou zídku ze ztracenka a natáhl pletivo a měl jsem klid. Soused byl uražený ještě víc a chtěl vedle mého plotu postavit ještě ten svůj betonový hnus. Naštěstí neměl prachy a než je stihl našetřit, dozvěděl se, že mu starou oprašuje její trenér z fitka. Pohádali se, ona mu zabalila kufry a byl klid :D Problémy mající tendenci se samy řešit, jsou nejlepší :D
Když chceš něco stavět tak do 2m od hranice pozemku musíš mít souhlas souseda. Tj. i kdyby ho nevypakovala, tak by to stejně bez tvého souhlasu postavit nemohl. Leda že by si to postavil 2m daleko od hranice pozemku, tj. u sebe uvnitř na zahradě. Ale takový magor asi nebyl :-)
U nás na chatě chtěl soused tak řekněme 15 let zpět mezi námi udělat taky asi 2m vysokou prkennou ohradu. My jsme řekli ne, a nemá to. Dokonce se kvůli tomu rušilo chybné kladné stanovisko stavebního úřadu, protože tam chyběl právě náš souhlas. Pak chtěl před pár lety přilepit těsně na plot plechovou boudu na kola a taky u nás nepochodil. Sice protáhnul obličej, ale nakonec si to postavil 2m daleko od plotu s námi.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Sajmon

9. 11. 2022, 8:39

15let mozna ano, ale noveho zneni bys mel smulu. Do dvou metru vysky muze bez tveho souhlasu. Na plot se 2m od hranice pozemku nevztahuji.

https://www.estav.cz/cz/10094.novy-plot ... avbu-plotu
milan.83

9. 11. 2022, 10:20

aleshonsa píše: 9. 11. 2022, 8:20
milan.83 píše: 9. 11. 2022, 5:09
Když chceš něco stavět tak do 2m od hranice pozemku musíš mít souhlas souseda. Tj. i kdyby ho nevypakovala, tak by to stejně bez tvého souhlasu postavit nemohl. Leda že by si to postavil 2m daleko od hranice pozemku, tj. u sebe uvnitř na zahradě. Ale takový magor asi nebyl :-)
U nás na chatě chtěl soused tak řekněme 15 let zpět mezi námi udělat taky asi 2m vysokou prkennou ohradu. My jsme řekli ne, a nemá to. Dokonce se kvůli tomu rušilo chybné kladné stanovisko stavebního úřadu, protože tam chyběl právě náš souhlas. Pak chtěl před pár lety přilepit těsně na plot plechovou boudu na kola a taky u nás nepochodil. Sice protáhnul obličej, ale nakonec si to postavil 2m daleko od plotu s námi.
On to neřešil. On souhlas ke stavbě plotu měl už v době, kdy já jsem ještě nebyl jeho soused. Jenže měl souhlas s plotem z pletiva, případně tam směl být "ohradní plot" (formulace z územního plánu). Jenže ani na stavebním úřadě paní nevěděla, co ohradní plot je, tak on se opíral o to, že je to ta betonová nádhera. Hádej se pak s volem, že ohradní plot není to samé, co betonová zeď, když stavební úřad sám neví, co to v tom územním plánu je za zhovadilost.
Navíc bacha na to, že od roku 2018 na plot nehraničící s veřejným prostranstvím nebo veřejnými komunikacemi nepotřebuješ ani stavební povolení, ani souhlas souseda. Jen je tam podmínka, že ten plot nesmí být vyšší, než 2 m.
milan.83

9. 11. 2022, 10:29

Thomeeque píše: 9. 11. 2022, 5:10
milan.83 píše: 9. 11. 2022, 4:58
Jo jo :) Ale já se tomu vyloženě nechtěl vysmívat, on to pod tímto názvem nabízí kde kdo, ne jen pan Dobrý, čili to asi úplná blbost nebude, ale fakt mi hlava nebrala, jak to má fungovat :) Teď jsem našel obrázek, který možná napoví:

Obrázek

Nainstalováno takto to možná nějaké procento zvěře skutečně odradí (asi ne každý živočich bude mít chuť provádět průzkumný vrt a třeba se na to fakt vykašle).

T.
Já jsem podhrabovky dával u babičky kolem zahrady, celkem asi 125 m. Desky jsme zapustili do země, koukají jen asi 2 cm nad zem, pod nimi je asi 20 cm vrstva kamení, takže by se tam těžko něco podhrabávalo. Zatím se na zahradu nic nedostalo. Doma jsem podhrabovky používal místo obrubníčků - skoro 3 m dlouhá deska se usazuje jinak, než obrubníčky dlouhé 1 m, rychlost práce byla výrazně vyšší. Nevýhoda je v tom, že ty podhrabovky jsou trochu prohnuté, nemají zámky a jedna deska váží skoro 80 kg. Já je usazoval bez cizí pomoci a šlo to.
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“