2 šouby na ose X nepřesnost
Mám problém, na ose X mám dva šrouby (metrika), nejsou spojené řemenem. Na každý šroub jeden motor. Bohužel mi ten jeden šroub po nějaké době uteče o nějaký ten kus. Napadá vás co by to mohlo způsobovat? Uložení šroubů je v jednoduchých ložiscích, spojení motoru a šroubu přes gumovou hadičku
.

Hmm tak to jsi mě moc nepotěšil jestli je toto pravda
, na LPT kabelu mám rozdvojené piny 2 a 3 přepojené na 4 a 5, takto upravený kabel mám strčený do oddělovací desky a z té do driverů od Alana Maczáka. Chci tam dát jen 1 trapéz s rotační maticí, ale bojím se křížení při délce osy Y okolo 1m.

Trochu problem bych videl, ze pokud ti utikaji kroky, tak se to projevi i pri jednom motoru. Takze se sice neznici/nekousne masina, ale na vyrobene veci to bude videt...
Muze byt problem s paralelnim spojenim vstupu, pokud je tam optron bez odporu (ruzne napeti na diode). Na to by pomohlo pro kazdy optron nejaky odpor pridat .. .
Pouziti remenu jako na Tronu nejde?
Muze byt problem s paralelnim spojenim vstupu, pokud je tam optron bez odporu (ruzne napeti na diode). Na to by pomohlo pro kazdy optron nejaky odpor pridat .. .
Pouziti remenu jako na Tronu nejde?
Řemen by šel, jenže nechce se mi ho kupovat na pár týdnů než dodělám druhej stojek, tohle byla taková testovací potvora a nerad bych do ní vrážel nějaké další finance.