14. 6. 2020, 1:50
jojo, proto jsem taky říkal, že primárně třísky padají do žlábu kolem stolu a měch nemá vysloveně funkci krytu jako u dospělé mašiny. Nebylo v plánu dělat odpad, protože na 25cm výšky toho moc nevymyslím, že? Jo, pro mini frézu asi ano, ale ne u mé mrchy s rozjezdy 1300x650mm.
Jde mi o uplně jinou věc. Mech z PVC nebo nějakého nylonu s vložkami ve schybech, prostě identicky je za 8tis u Heinnlicha a čekačka 2 měsíce. To je prostě maras. Vím jak se takové měchy dělají a co k tomu potřebuješ, takže cena je pro mně neakceptovatelná. Nemám problém zaplatit za kvalitní produkt patřičnou cenu, ale toto je hoooodně předražené. A bůbec bych se nedivil, kdyby to byl tentýž výrobce. Hold kapitalismus. Když to umíš prodat, proč ne. Já si to ale za ty peníze nekoupím. Až pojedu ke kolegovi, zkusíme takový měch udělat a vycenit. Schvláně zda se trefím do ceny. Odhadem jsem počítal 150Kč za folií, 100Kč za rámečky a 200 za řezání a buglování. Tepelnou svářečku sice nemáme, ale když to viděl "vázač", řekl že to jjde jednoduše zalepit na běžném tiskárenském lisu. Číňan cce za to 55USD a to je tam ještě 20USD za balík. Myslím si, že nejsem daleko od reality. 7.830Kč + DPH ale nikdy za takovou věc nedám.