Prezidentska volebni kalkulacka 2023

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 1. 2023, 7:18

Kazdou chvili slibi neco jineho, celkem bezne i opacneho. To tech par volicu zde ma jeste duvod verit a doufat ze splni to co deklaruje?
Jak je mozne cokoli verit cloveku ktery takhle moc lze?

Muze mi nekdo seriozne vysvetlit jak je mozne volit cloveka ktery:
temer porad lze
cokoli dela tak je to z duvodu, ze z toho ma, nebo bude mit prospech
kona a podnika na hrane zakona a za hranou moralky
neni dobry manazer ani politik/diplomat
neumi vystupovat, ma styl burana a neni reprezentativni
oznacuje sve volice za luzu a povl kdyz si mysli ze kamery nebezi
ma silne aktivni kontakty s ruskem, obklopuje se byvalymi agenty STB a kriminalnim podsvetim
Dlouhodoby stret zajmu maskovany za fond. Podezrela korelace mezi nahlym ziskem a vstupem do politiky.

Na vsechno toto a mnoho dalsiho jsou dukazy takze se nebavme o tom zda je takovy, to uz bylo mnohokrate dokazano. Bavme se o tom zda muze byt dobrym kandidatem a jak obhajit takovou volbu. Zamerne neuvadim protikandidata protoze o nem v souvislosti s timto postem neni rec. Pred reakci na tento post se znovu podivejte jak je polozena otazka. Ukolem neni rozporovat tato tvrzeni nebot je na to plno dukazu a nema smysl se porad opakovat. Ukolem je obhajit volbu cloveka s takovymto obrazem ktery si sam na sebe utvoril svymi ciny.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
jenicek

19. 1. 2023, 8:00

Filipe, osobně jsem se mnohokrát přesvědčil, že voliči AB jsou utvrzeni ve svoji pravdě a argumentace podpořená důkazy je házení hrachu na zeď. Zajímavé je moje zjištění, že Tito lidé jsou snadno náchylní k tomu, aby podlehli klamavým reklamám, případně se stali obětí podvodu.
Prostě to mají v hlavě jinak nastaveno. Tito lidé se vyskytují napříč společností, od chudých po bohaté, od hlupáků po chytré. Také znám osobně dva voliče Bašty, což je malý vzorek na to, abych vypozoroval nějakou typickou vlastnost. Voliči PP jsou většinou lidé, co nemyslí pouze na sebe, myslí na budoucnost a jde jim o to, abysme v zahraničí nevypadali jako ňoumové.
No uvidíme jak to dopadne. :mrgreen:
Mr. MR

19. 1. 2023, 8:05

Celou debatu jsem nečetl, ani číst nebudu. Vidím to tak, že kandiduje Mirek Dušín vs. Štětináč. To znamená, že volba by měla být Foglarovsky jasná a štětináč by měl dostat <1%. Ale v realitě je to trochu jinak. Dost lidí mi tvrdilo, že je jasné, že Štětináč krade. Ale to je OK, "pretože všeci kradnů" a lepší to nebude. Lidem vadí úplatky, ale jen ty, které nedostanou. A Štětináč rozdal dost lízátek. Dělal to zištně a hlavně nedával ze svého. Jasně že to, že se někdo chová jak Dušín, neznamená, že mu to zůstane. Dost se mi připomíná jedna poučka.

Kód: Vybrat vše

Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích.
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
jenicek

19. 1. 2023, 8:27

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volb ... .seznam.cz

Jak to říct ve zkratce pro toho, komu se to nechce číst celé...
KLIKATÁ HONBA ZA PENĚZI A MOCÍ vs. JASNÝ LINIOVÝ KARIÉRNÍ POSTUP

ps: Rudá knížka figurovala na obou stranách rovnice, takže jsem ji odečet :lol:
Selic

19. 1. 2023, 9:09

robokop píše: 19. 1. 2023, 7:18 Kazdou chvili slibi neco jineho, celkem bezne i opacneho. To tech par volicu zde ma jeste duvod verit a doufat ze splni to co deklaruje?
Jak je mozne cokoli verit cloveku ktery takhle moc lze?

Muze mi nekdo seriozne vysvetlit jak je mozne volit cloveka ktery:
temer porad lze
cokoli dela tak je to z duvodu, ze z toho ma, nebo bude mit prospech
kona a podnika na hrane zakona a za hranou moralky
neni dobry manazer ani politik/diplomat
neumi vystupovat, ma styl burana a neni reprezentativni
oznacuje sve volice za luzu a povl kdyz si mysli ze kamery nebezi
ma silne aktivni kontakty s ruskem, obklopuje se byvalymi agenty STB a kriminalnim podsvetim

Na vsechno toto a mnoho dalsiho jsou dukazy takze se nebavme o tom zda je takovy, to uz bylo mnohokrate dokazano. Bavme se o tom zda muze byt dobrym kandidatem a jak obhajit takovou volbu. Zamerne neuvadim protikandidata protoze o nem v souvislosti s timto postem neni rec. Pred reakci na tento post se znovu podivejte jak je polozena otazka. Ukolem neni rozporovat tato tvrzeni nebot je na to plno dukazu a nema smysl se porad opakovat. Ukolem je obhajit volbu cloveka s takovymto obrazem ktery si sam na sebe utvoril svymi ciny.
No, stačí se podívat do psychologie. Je to ten samý jev jako když si ženská opakovaně pořizuje děti s problematickými muži. Na tom nelze žádnou logiku najít.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Mex

19. 1. 2023, 9:09

jenicek píše: 19. 1. 2023, 8:00 ...
Voliči PP jsou většinou lidé, co nemyslí pouze na sebe, myslí na budoucnost a jde jim o to, abysme v zahraničí nevypadali jako ňoumové.
...
Tak ten byl fakt dobrej. :lol:
Krásná ukázka bublinového chování.
Lidé v bublině se navzájem utvrzují v tom, že zrovna oni jsou ti dobří, čestní a prostě nejlepší.
Na rozdíl od těch mimo bublinu, kteří jsou špatní, nečestní a prostě nejhorší.
testone
Sponzor fora

19. 1. 2023, 9:43

Mex píše: 19. 1. 2023, 9:09
jenicek píše: 19. 1. 2023, 8:00 ...
Voliči PP jsou většinou lidé, co nemyslí pouze na sebe, myslí na budoucnost a jde jim o to, abysme v zahraničí nevypadali jako ňoumové.
...
Tak ten byl fakt dobrej. :lol:
Krásná ukázka bublinového chování.
Lidé v bublině se navzájem utvrzují v tom, že zrovna oni jsou ti dobří, čestní a prostě nejlepší.
Na rozdíl od těch mimo bublinu, kteří jsou špatní, nečestní a prostě nejhorší.
zatímco v té opačné bublině je to naprosto, ale opravdu naprosto úplně jinak
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
ZDENEK1.DOLEZAL

19. 1. 2023, 9:58

Ahoj
všichni co byly celý život jen napojení na státní rozpočet a nikdy se nemuseli sami o sebe postarat jsou pro mě nevolitelní.

Nevědí o reálném světě absolutně nic. Protože i když nikdy nic neuměli a jsou neschopní tak svou mzdu vždy dostali.
Jejich znakem jsou jen keci keci a keci a podporují je hlavně přesně takoví neschopní a ukecaní.
Nemá cenu to řešit , znakem demokracie je to, že si ještě zatím můžeme zvolit toho koho chceme.
Ani jeden z kandidátů mi nepřijde jako to co bych od prezidenta chtěl.
A to hájit zájem občanů této země.

Dnes a denně musím jednat s vedením jak malých tak velkých nadnárodních firem neb jim projektuji nové výrobní prostory. A tam se s lidmi dá domluvit neb jde o jejich peníze tak naslouchají co se jim říká.

Státním zakázkám se vyhýbám jak čert kříži neb s těmi lidmi je potíž ,že absolutně nemají potuchy co vlastně dělají ,ale rozhodují o zakázkách za 100 milionů.
Takže jsem si vytvořil názor na státní aparát jako na bandu neschopných ,ale všehoschopných lidí.
Fifík

19. 1. 2023, 10:01

Mr. MR píše: 19. 1. 2023, 8:05 Celou debatu jsem nečetl, ani číst nebudu. Vidím to tak, že kandiduje Mirek Dušín vs. Štětináč. To znamená, že volba by měla být Foglarovsky jasná a štětináč by měl dostat <1%. Ale v realitě je to trochu jinak. Dost lidí mi tvrdilo, že je jasné, že Štětináč krade. Ale to je OK, "pretože všeci kradnů" a lepší to nebude. Lidem vadí úplatky, ale jen ty, které nedostanou. A Štětináč rozdal dost lízátek. Dělal to zištně a hlavně nedával ze svého. Jasně že to, že se někdo chová jak Dušín, neznamená, že mu to zůstane. Dost se mi připomíná jedna poučka.

Kód: Vybrat vše

Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích.
Křišťálovou kouli nikdo nemáme, tak je třeba vycházet z toho co víme teď.

Pavel - za poslední dobu dobrý, teď dobrý a doufáme, že i do budoucna to bude dobrý, nebo alespoň ne moc průserový. Byl by to posun o několik řádů.

Babiš - za poslední dobu špatný, aktuálně velký špatný a do budoucna můžu zavěštit, že se ten člověk jen těžko změní pro úřad prezidenta a bude to furt špatný a po volbách, který vyhraje jeho sekta velký špatný nadruhou.

Z toho se dá vycházet, ale někomu je holt milejší teorie že to velký špatný už známe a nemůže to být horší. Furt se tady sází ty přísloví, tak taky jedno hodím. "Nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř." :lol:
Mex

19. 1. 2023, 10:32

testone píše: 19. 1. 2023, 9:43 zatímco v té opačné bublině je to naprosto, ale opravdu naprosto úplně jinak
A tys někdy viděl, aby někdo napsal (a myslel to vážně) podobnou kokotinu jako:
"Voliči AB jsou většinou lidé, co nemyslí pouze na sebe (a pár dalších samochvalných vlastností) ... " ?
:wink:

Tím netvrdím, že i Babišovci nemají své bubliny.
Ale když "elity" vytáhnout z klobouku nějakého králíka, tak se do té bubliny nabalí mnoho lidí se stádním chováním a budou ho adorovat až do roztrhání těla.
Viz příklad minulá volba prezidenta a "skvělý politik/státník" pan Drahoš.
Stal se pak senátorem, takže má možnosti, aby byl slyšet.
Kolik jste od něho četli za těch 5 let průlomových článků?
Kolik zásadních projevů pronesl, kolik velkých myšlenek nastolil?
A před volbami byl tehdy prezentován jako úžasný a skvělý politik.

Já netvrdím, že AB je skvělý. Nebyl to můj favorit a nevolil jsem ho.
Ale z těch dvou možností mi přijde jako méně špatný ze dvou špatných kandidátů.

Věřím, že PP by byl jako vysoký úředník dobrý. Bude loajální, slušný, nebude dělat ostudu.
Ale bude to prostě úředník.
A prezident by (podle mě) neměl být hlavně dobrý úředník.

Shodou okolností zrovna dneska na Echo24 vyšel článek, který se dost kryje s mým názorem na něho:
https://echo24.cz/a/HW2VY/prezidentske- ... ge-masaryk
Charon
Sponzor fora

19. 1. 2023, 10:37

Mex píše: 19. 1. 2023, 10:32
testone píše: 19. 1. 2023, 9:43 zatímco v té opačné bublině je to naprosto, ale opravdu naprosto úplně jinak
A tys někdy viděl, aby někdo napsal (a myslel to vážně) podobnou kokotinu jako:
"Voliči AB jsou většinou lidé, co nemyslí pouze na sebe (a pár dalších samochvalných vlastností) ... " ?
:wink:

Tím netvrdím, že i Babišovci nemají své bubliny.
Ale když "elity" vytáhnout z klobouku nějakého králíka, tak se do té bubliny nabalí mnoho lidí se stádním chováním a budou ho adorovat až do roztrhání těla.
Viz příklad minulá volba prezidenta a "skvělý politik/státník" pan Drahoš.
Stal se pak senátorem, takže má možnosti, aby byl slyšet.
Kolik jste od něho četli za těch 5 let průlomových článků?
Kolik zásadních projevů pronesl, kolik velkých myšlenek nastolil?
A před volbami byl tehdy prezentován jako úžasný a skvělý politik.

Já netvrdím, že AB je skvělý. Nebyl to můj favorit a nevolil jsem ho.
Ale z těch dvou možností mi přijde jako méně špatný ze dvou špatných kandidátů.

Věřím, že PP by byl jako vysoký úředník dobrý. Bude loajální, slušný, nebude dělat ostudu.
Ale bude to prostě úředník.
A prezident by (podle mě) neměl být hlavně dobrý úředník.

Shodou okolností zrovna dneska na Echo24 vyšel článek, který se dost kryje s mým názorem na něho:
https://echo24.cz/a/HW2VY/prezidentske- ... ge-masaryk
Takže nebudeme volit slušného byť uředníka, ale usvědčeně prolhaného hajzla.

Paráda, dobrý myšlenkový průjem
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 1. 2023, 10:50

Nj, bubliny. Ale přesvědčování lidí z bublin, že nemají pravdu, je poněkud nadlidský úkol a to i když jim předložíte očividné důkazy. Pro nácvik přesvědčovacích technik doporučuji přihlásit se na eMimino a ve skupině homeopatie zkusit vysvětlit diskutérkám, že homeopatie je blbost (kdo uznává homeopatii, může si dosadit třeba horoskopy a znamení zvěrokruhu). Když se to povede, je určitá šance, že máte přesvědčovací schopnosti i na politické bubliny :D
Aleš Procháska
jergus.balaz
Kontaktovat uživatele:

19. 1. 2023, 10:51

ZDENEK1.DOLEZAL píše: 19. 1. 2023, 9:58 všichni co byly celý život jen napojení na státní rozpočet a nikdy se nemuseli sami o sebe postarat jsou pro mě nevolitelní.
Nevědí o reálném světě absolutně nic.
Zdieľam rovnaký názor.

S tou demokraciou ma napadol jeden "príbeh". Učiteľka vyzvala žiakov v škole aby definovali demokraciu. Prihlásil sa Moricko: demokracia je keď môžem čokoľvek, kdekoľvek na kohokoľvek povedať.
Učiteľka sa zamyslela a hovorí: demokracia je keď čokoľvek, kedykoľvek na kohokoľvek nemusím povedať.

Analógia by teda bola: demokracia je, keď nemusím ísť voliť.
BalazKovo.sk
Mex

19. 1. 2023, 11:00

Charon píše: 19. 1. 2023, 10:37 Takže nebudeme volit slušného byť uředníka, ale usvědčeně prolhaného hajzla.
Nebudeme volit ... kdo je to "my" ?
ho nebudu volit, protože mně nepřipadá jako vhodný kandidát zrovna na prezidenta. Ale nejsem člen stáda, abych používal formulaci "my" a potřeboval dostat nějaké doporučení a někam se zařadit.

Ještě k tomu lhaní: možná by to chtělo uvádět vždy nějaké příklady (a ne nálepky), aby čtenář věděl, co konkrétně pisatel má na mysli.
Já o činnosti PP vím jenom chvíli, od doby, co vyhlásil kandidaturu na prezidenta. A za tu dobu zveřejnil několik různých variant o své minulosti. Takže jako etalon pravdomluvnosti na mě tedy rozhodně nepůsobí.
O jiné jeho činnosti nevím, takže tam jeho pravdomluvnost posoudit nedokážu.
Tedy samozřejmě vím, že působil v NATO. Ale o tom jak tam jeho působení probíhalo nic nevím, protože mě to nikdy nezajímalo.

O AB toho díky jeho už dost dlouhému působení v politice vím mnohem víc.
Mex

19. 1. 2023, 11:17

prochaska píše: 19. 1. 2023, 10:50 ... může si dosadit třeba horoskopy a znamení zvěrokruhu ...
Vidíš, a já zrovna na znamení zvěrokruhu i docela věřím. :D

Člověk je součástí přírody. Dnes již díky civilizačním vymoženostem méně než dříve (aspoň my v rozvinutém světě), ale stále je.
Díky evoluci se všechny organizmy adaptovaly na změny prostředí v rámci roku.
Rostliny velmi silně, živočichové o něco méně.

Asi si skoro každý uvědomujeme, že jinak fungujeme třeba na jaře než třeba v depresivním listopadu. Máme jinou životní energii, elán atd.
No a bylo by divné, kdyby se tyto změny v organismu matky nepřenesly v nějaké podobě i na její plod.
A nakonec i to, do jakého období roku (a tedy do jaké sluneční a jiné aktivity) se pak dítě narodí má určitě nějaký vliv.

Proto věřím, že má vliv období, kdy se člověk narodí (a tím i kdy byl počat a vyvíjel se v matce).
Jistě tam nebudou ostré hranice, že zrovna 20. dne v měsíci se to láme (jako se lámou znamení zvěrokruhu).
Ale ona ta znamení nakonec nejsou tak úplně pitomě vymyšlená, a nejsou mezi nimi ostré hranice. Takže jen popisují dlouhodobě odpozorované drobné odchylky mezi lidmi, kteří se narodili v nějakém části ročního přírodního cyklu.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“