To mi hlava nebere toto
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Před nedávnem jsem narazil na Youtube kanál https://www.youtube.com/@ikapokii5161 . Jsou tam videa snad z každého oboru lidské činnosti. Bohužel od každého většinou tak jedno, někdy dvě. Jsou tam i strojařská videa, např. žhavá novinka v oboru "Pilování metodou odmáčknutím hrany". Videa jsou perfektně zpracovaná, hlavně se mi líbí ty prostřihy z alespoň 2 kamer a textové popisky, které se občas na obrazovce mihnou. Co na kanál říkáte?
Koukal jsem jen na jedno, úroveň zpracování videa je super, ale celkově mi to připadá jako návod na hodinového manžela nebo Jak se stát Ferdou brablencemgaminn píše: ↑6. 2. 2023, 4:17 Před nedávnem jsem narazil na Youtube kanál https://www.youtube.com/@ikapokii5161 . Jsou tam videa snad z každého oboru lidské činnosti. Bohužel od každého většinou tak jedno, někdy dvě. Jsou tam i strojařská videa, např. žhavá novinka v oboru "Pilování metodou odmáčknutím hrany". Videa jsou perfektně zpracovaná, hlavně se mi líbí ty prostřihy z alespoň 2 kamer a textové popisky, které se občas na obrazovce mihnou. Co na kanál říkáte?

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Hele, já to s tím zpracováním myslel spíš ironicky. Protože si úplně živě dokážu představit, jak si najmuli profi agenturu, která jim samozřejmě řekla, že ta videa budou super, když se to nebude natáčet z jedné kamery, ale naprosto zbytečně hned ze dvou, když tam přidají textové popisky do videa, apod. Samozřejmě vše za malý příplateček. Nebo s tím přišli sami, protože prostě bylo potřeba utratit dotační prachy.Charon píše: ↑6. 2. 2023, 4:25 Koukal jsem jen na jedno, úroveň zpracování videa je super, ale celkově mi to připadá jako návod na hodinového manžela nebo Jak se stát Ferdou brablencemA za evropské prachy, mi to připadá pěkně nahov... a někdo se slušně živí zbytností. Rozsah videí je od jak zatlouct hřebík k jak postavit vesmírnou stanici
![]()
Ta videa jsou vesměs zbytečná, za minutu najdeš na Youtube ekvivalentní video vytvořené někým opravdu z oboru, které je lépe zpracované, obsahuje mnohem více informací a má tak třetinovou délku. U délky videa se samozřejmě není čemu divit, hádám, že odměna se stanovuje i z délky videa.
Dobrý je taky to, jak chtějí být moderní, tak bylo v podmínkách pro vytvoření těch videí, že je budou dávat na Youtube. To, že ta videa na Youtube nikdo nesleduje, je samozřejmě jedno. Osobně by mě zajímalo i to, jestli ta videa vůbec ještě někdy někdo při výuce použije.
Už jsem to nevydržel u posledního videa, kdy tam borec zdí z Ytongu, to je asi zatím nejlepší, co jsem viděl...
No prostě opět díra na peníze.
Poněkud to připomíná "Vytýčení lesní cesty":
youtube.com/ D46nBBoY8lQ
S tím malým rozdílem, že tihle chlapci to nemysleli vážně a dělali to zadarmo.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
Ťa velmi serie, že si ten nápad nemal ty, že ?gaminn píše: ↑6. 2. 2023, 4:33Hele, já to s tím zpracováním myslel spíš ironicky. Protože si úplně živě dokážu představit, jak si najmuli profi agenturu, která jim samozřejmě řekla, že ta videa budou super, když se to nebude natáčet z jedné kamery, ale naprosto zbytečně hned ze dvou, když tam přidají textové popisky do videa, apod. Samozřejmě vše za malý příplateček. Nebo s tím přišli sami, protože prostě bylo potřeba utratit dotační prachy.Charon píše: ↑6. 2. 2023, 4:25 Koukal jsem jen na jedno, úroveň zpracování videa je super, ale celkově mi to připadá jako návod na hodinového manžela nebo Jak se stát Ferdou brablencemA za evropské prachy, mi to připadá pěkně nahov... a někdo se slušně živí zbytností. Rozsah videí je od jak zatlouct hřebík k jak postavit vesmírnou stanici
![]()
Ta videa jsou vesměs zbytečná, za minutu najdeš na Youtube ekvivalentní video vytvořené někým opravdu z oboru, které je lépe zpracované, obsahuje mnohem více informací a má tak třetinovou délku. U délky videa se samozřejmě není čemu divit, hádám, že odměna se stanovuje i z délky videa.
Dobrý je taky to, jak chtějí být moderní, tak bylo v podmínkách pro vytvoření těch videí, že je budou dávat na Youtube. To, že ta videa na Youtube nikdo nesleduje, je samozřejmě jedno. Osobně by mě zajímalo i to, jestli ta videa vůbec ještě někdy někdo při výuce použije.
Už jsem to nevydržel u posledního videa, kdy tam borec zdí z Ytongu, to je asi zatím nejlepší, co jsem viděl...
No prostě opět díra na peníze.
-
Jako čekal jsem víc , ale co chtít za naše daně.
Slušně se to nedá více popsat.
Slušně se to nedá více popsat.
Dal som na preskačku video "Pilování metodou odmáčknutím hrany". Načo sa toto učí v dnešnej dobe? Kde to reálne učeň využije? A to nehovorím o tom prednese paní úči. Prečo má to video 1:10h, ked by sa to dalo spraviť na 5 min.?
Podobne zaujímavú hodinu som zažil počas covidového dištančného vzdelávania - neter mala hodinu slovenčiny s ešte väčšou uspávačkou hadov. Potom, že tie decká nemajú záujem o školu.
Podobne zaujímavú hodinu som zažil počas covidového dištančného vzdelávania - neter mala hodinu slovenčiny s ešte väčšou uspávačkou hadov. Potom, že tie decká nemajú záujem o školu.
-
Na pobavení výtečný.
Akorát (výsledek by byl stejný) to mohlo být cca 100x kratší a hlavně NE za moje peníze.
Řezat, řezat, řezat....
Značně mě zaujalo "pilování omáčknutím hrany" - video přes hodinu (!), vlastní pilování v tom tak minutu, když těch pár sec. piluje, tak plochu má jak sud
, výsledek vypadá pak jak nález výtvoru Pabla Picassa odložený při železné neděli
Ty orvaný plochy po té motyčce ("fréza"
) co kontroluje tím břitovým pravítkem ani nemá smysl komentovat.
Pokrok v našem školství nezastavíš!
Akorát (výsledek by byl stejný) to mohlo být cca 100x kratší a hlavně NE za moje peníze.
Řezat, řezat, řezat....
Značně mě zaujalo "pilování omáčknutím hrany" - video přes hodinu (!), vlastní pilování v tom tak minutu, když těch pár sec. piluje, tak plochu má jak sud

Ty orvaný plochy po té motyčce ("fréza"

Pokrok v našem školství nezastavíš!
-
Když jsem uviděl tu "učitelku" tak první co mi vytanulo na mysli, byla naše učitelka v dílnách na průmyslovce - známá legenda (tenisáková).jean píše: ↑7. 2. 2023, 6:15 Dal som na preskačku video "Pilování metodou odmáčknutím hrany". Načo sa toto učí v dnešnej dobe? Kde to reálne učeň využije? A to nehovorím o tom prednese paní úči. Prečo má to video 1:10h, ked by sa to dalo spraviť na 5 min.?
Ta byla tak "dobrá", že když jsem jí tajně vyměnil vrták za levý, tak s ním vrtala na pravý otáčky na velkým Volmanovi tak dlouho, dokud z něj nevytvořila "hříbek"

A pak si šla sebevědomě do výdejny vyfasovat nový s tím "že ti vrtáci dneska nic nevydrží".
Já tam úplně vidím ty myšlenkové pochody úředníka, který se rozhodl něco takového vytvořit: COVID - distanční výuka - pojďme vytvořit videa - dáme to na Youtube, je to moderní. Ještě se do toho možná dá dosadit "máme spoustu dotačních peněz, je potřeba je utratit" a "známej má agenturu na točení videí". Jen spekuluju....
A jak to tak občas ve státní sféře bývá, vznikne z toho nepoužitelný paskvil. Když chceš videa, podle kterých se bude dát učit, tak se prvně podíváš, jestli už něco vhodného neexistuje v kvalitě, jakou potřebuješ. Pokud ne, tak začneš tvořit, ale představoval bych si to tak, že z tebe vyleze aspoň nějaká ucelená serie videí z každého jednotlivého tématu. Tady na tom kanálu je vždy jedno, dvě videa (dobře, ať jim nekřivdím, občas výjimečně i víc), z "náhodně" vybraného oboru lidské činnosti, totálně mimo jakýkoliv kontext, s kvalitou, která je dosti pochybná.
Nemáte někdo známého na střední škole v Olomouckém kraji, která je do toho zapojená. Zajímal by mě pohled zevnitř.
A jak to tak občas ve státní sféře bývá, vznikne z toho nepoužitelný paskvil. Když chceš videa, podle kterých se bude dát učit, tak se prvně podíváš, jestli už něco vhodného neexistuje v kvalitě, jakou potřebuješ. Pokud ne, tak začneš tvořit, ale představoval bych si to tak, že z tebe vyleze aspoň nějaká ucelená serie videí z každého jednotlivého tématu. Tady na tom kanálu je vždy jedno, dvě videa (dobře, ať jim nekřivdím, občas výjimečně i víc), z "náhodně" vybraného oboru lidské činnosti, totálně mimo jakýkoliv kontext, s kvalitou, která je dosti pochybná.
Nemáte někdo známého na střední škole v Olomouckém kraji, která je do toho zapojená. Zajímal by mě pohled zevnitř.