Pomoc se stavbou frezky

pipa
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2009, 4:33

Tak ale je jenom malá šance, že se sežene přesně na míru to, co se namaluje. Navíc už nic převratnýho se asi vymyslet nedá.
Ty si tu mojí mašinku viděl, byť na obrázku, ale viděl. Dřeva zmizely, už je tam dural. A v CADu sem si namaloval tak akorát vřetýnko, který stejně nakonec vypadá jinak :)
www.tc-pipa.wz.cz
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2009, 4:51

To jo, na nakupovaných a "sehnaných" dílech toho asi moc nezměníš, ale když začneš - například - tím, že si necháš vypálit obdélníkovou základovou desku a pak zjistíš, že kdybys tady nakreslil díru a tamhle výstupek tak by sis ušetřil dva dny práce, to přinejmenším naštve :-) Ale zase tě může hřát vědomí, žes ušetřil půl hodiny kreslení sobě a 15 vteřin práce laseru :-)
Aleš Procháska
kazos

31. 10. 2009, 5:04

no po dlouhem procitani a prohlizeni jsem docela zmenil nazor na to frezu na to jak ma vypadat zamlouva se mi docela toto http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=3082 pri prepoctu ceny dilu jsem se rozhodl pro vetsi masinku oproti puvodne zamislene male a co se tice kresleni jsem zastancem to zhruba namalovat at vim nahrubo co a jak
kazos

31. 10. 2009, 5:05

zaklad bude jekl 50/30 svarenej ram a na nej bych dal plat 5mm plechu
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2009, 9:59

Pavelono píše:Ja ti poradim. Nejrdiv si precti nekolikrat cely forum a pak uz nebudes chtit poradit od A do Z
no vidíš,pavel ti na začátku poradil ze všech nejlíp :wink:
kazos

1. 11. 2009, 6:36

ano musim uznat ze mel pravdu
kazos

1. 11. 2009, 2:55

kazos píše:zaklad bude jekl 50/30 svarenej ram a na nej bych dal plat 5mm plechu
nejaky nazor na vhodnost materialu co hodlam pouzit?? nebo bude ten plech malo a bude chtit dat silnejsi
kazos

15. 3. 2010, 7:31

no tak se mi udelal konecne cas a jdu do stvaby :lol: melo by jit o neco podobneho tomuto stroji http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=3082 vcetne te varene konstrukce jen po cteni tady zacinam mit obavy kvuli tomu svarovani ikdyz jsem svarec ale stale se tu pise o tom jaky to po case dela problemy
J0hny

18. 3. 2010, 2:44

No, ok, zvarit by si to vedel, videl som par zvarenych bran od profika aj od lamy. Kdo umi ten umi, to sa musi nechat... Az tam das 5mm platnu, bude z coho pri rovnani uberat. Navrhni si to tak aby spodok aj vrch (2 samostatne srubovatelne a nastavitelne celky) bolo mozne dat na frezu a zrovnat. Az to budes mat zavarene a nechces to zihat, tak sa s frezovanim neponahlaj, ono to za nejaky mesiac trosku sadne aj samo. Este tomu mozes pomoct dat to medzi dosky radiatoru a do chladnej garaze, par krat, tepelnou roztaznostou to pnutie povoli. Kym zohnas podoprene tyce a vsecko, a vyfrezujes domceky a ostatne nezvarane podlozky, plechy atd... kym das dokopy elektroniku, precvicis si cam,cad, mach3/emc, zkruti sa to o nejaku desatinku.
Dufam ze ten jäkl ma hrubku steny aspon 3-4mm, inac to neni moc dobre, uz z vyroby je tam tolerancia +- milimeter na meter dlzky mimo osi a tiez nejaky polmilimeter v priereze. Skrutene su z vyroby takisto.
Su aj precizne profily ale koho som sa v hutnickom obchode pytal, tak na mna pozerali co od nich chcem. Tak bacha na miesta kde to bude spajane, a na miesta kde budu tie podoprene tyce podlozit minimalne 5mm plechom.
Drzim palce, tieto typy konstrukcii mi padli do oka.
Casom to bude chcet urcite lepsie vreteno nez dremel, bola by skoda zabit 150w dremelkou stroj za 20 k Kc (material) ktoremu clovek venuje stofky hodin casu.
Este k tym motorom SX23 2727, tie motory potrebuju riadne drivery, tak pre zaciatok by mozno bolo dobre pouzit slabsie, napr. 1,9Nm fulling motory z cncshopu. Daju sa "nakrmit" lacnejsimi drivermi a usetris nejaku tisicku-dve. Inak tie microcony su dobre, ale jak bolo spomenute, zvaz cenu driverov, ci pouzijes trapezaky s termoplastovymi matkami a investujes do silnejsich driverov a motorov, alebo investujes do gulickovych srub/matiek a postacia slabsie motory a drivery.
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
kazos

18. 3. 2010, 4:39

no problem je ze nemam moznost se dostat na frezu abych to mohl srovnat podlozene hridele uz mam a srouby mam trapez. na ram mam pripravene 60*60*4
J0hny

18. 3. 2010, 9:02

Super, tak az to povaris, skus dojednat frezovani, casem to nech odlezet, pripadne jak mi radek radil, nalozit do dreveneho uhli a amatersky vyzihat.
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“