Charon píše: ↑9. 8. 2023, 3:12
Ten spodní pes
Ten je tam od té doby, co mám soustruh (určitě už se mihnul na pár fotkách), samozřejmě můžu těžko vyloučit, že jednou hořet nezačne, ale nic tomu nenasvědčuje. Co do něj zasunu, zasunu hladce a bez násilí (záslepky nedrhnou), drží to tam fest, tak nevim.
To zapojení je celé blbě, netucha proč na té desce jsou tavné pojistky, deska taky neodpovídá normě mimochodem
Tak to mi je celkem jasné. Je to starý domek, který si přikoupil od sousedů pan domácí, elektroinstalace bude možná starší než my, tak je tam, co tam je (na druhou stranu za celou dobu, co tu jsem, žádný problém). Kdyby to bylo moje, tak bych si to dal do pořádku, já to mám ale jen jako dočasné útočiště, takže se do ničeho velkého nepouštím. Jen jsem se napojil na přípoj z domu, do zbytku jsem nevrtal.
Buď je to podružák, který je jištěnej nebo aspoň vypínanej třífázově někde u hlavního, pak pojistky jsou vývody jednofárové, budiž, ale jistič nemá být za nima, ale připojen s nima na přívodu. Že by tam měl být hlavní vypínač.... dejme tomu. Jistič jistí ten vývod k tobě, ne spotřebiče.
Pak máš ten svůj bast v fm, hlaví vypínač...., jištění třífázevého fm...., jištění zásuvkových psů....
Tak asi tak
Úplně tomu popisu nerozumím, zapojené je to takto:
Jistič jistí ten vývod k tobě, ne spotřebiče - jaký je v tom z hlediska jištění spotřebičů rozdíl (jestli je to jištěné před vývodem nebo za ním)? Jakože jeden spotřebič s sebou takto vezme nějak i druhej? Nebo?
Charon píše: ↑9. 8. 2023, 3:17
No tohle, problém je že to moc nezakrytuješ, bylo jednodušší přivrtat tam malou plku do které do všechno vecpat a ta má samo víko s průřezem
Koupim nějakou obyč krabici, která to překryje komplet (jestli se dělají i takto velké) a montnu jí tam.