Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Ano to je pravda, proto jsem ty rohové ventily vyměnil za tento typ:
https://www.koupelny-sen.cz/fanski-fa27 ... e-znaceni/
Už je mám v provozu delší dobu a zatím není pozorovatelná žádná změna v ovládací síle při otevírání a zavírání.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Rychlá verze středítka/kolmítka pro vrtání děr pro spojovací kolíčky:
Zítra mě čeká vrtání šesti takových děr, tak to už se vyplatilo
T.
Zítra mě čeká vrtání šesti takových děr, tak to už se vyplatilo

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Mas to moc hezke, ale neekonomické

Navsteva obi, tri kilča, vrtak s dorazem k tomu, ale i cesta je cíl
https://www.obi.cz/sekery-a-kladiva/nar ... /p/1999275
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Tak to jsou rozumnější než tady

-
Ahoj Mirku,
práve riešim kam s kotúčmi z magnetky (naplocho zaberajú veľa miesta

Na čo používaš ten Norton 120? Myslel som, že na magnetku je takáto zrnitosť už málo a bude páliť.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Ahojzverodoktor píše: ↑14. 8. 2023, 6:25Ahoj Mirku,
práve riešim kam s kotúčmi z magnetky (naplocho zaberajú veľa miesta), asi sa nechám inšpirovať. V mojom "dielenskom zbere" mám podobné portfólio materiálov, vrátane toho pertinaxu, ktorého obrábaniu sa nejak podvedome vyhýbam pre ten hrozný smrad a žltý poprašok čo z toho lezie
.
Na čo používaš ten Norton 120? Myslel som, že na magnetku je takáto zrnitosť už málo a bude páliť.
Jasne ze na magnetku, jeste jsem ho nepouzil, ale nesehnal jsem tloustku 6mm v jine hrubosti, ale potrebuju to do uzke mezery bokem a pet setin, tak to snad budede ok
Dneska jsem si dal noční. Večer mi zavolala firma, že by potřebovali nový dvouchodý levý trapézový závit a jestli jsem schopen jim ho do rána vyrobit. Na jednom konci rozměr pro ložisko, na druhém kužel, drážka pro klínek a závit.
Destičky tu mám, tak říkám že ano, ale potřebuji matici, abych to napasoval. Matice prý je dobrá a vyndavat jí kvůli tomu nebudou.
Sral jsem se s tím 6 hodin, aby to bylo přeně podle norem. Ve 3 hodiny jim volám, že je je hotovo. Přijeli v půl páté a v 7, že je to na dvě věci, že zaplatím prostoje, lidi a ušlé zisky, protože to je skoro totéž, co předtím. Donutil jsem je demontovat matici a spadla jim čelist, když to viděli i bez měření a jestli prý bych byl tak laskav a vyrobil jim novou. Za šroub jsem si řekl 11 stovek, ale matice je stála 4,5 K a jestli se jim to nelíbí, tak že si to klidně nechám. Zaplatili do haléře a jestli prý mi mohou volat i příště, kdyby měli havárku. Poslal jsem je tam, kde slunce nesvítí a firemní zakázky nadobro odmítám.
Nemám rád kapitalisty.
Destičky tu mám, tak říkám že ano, ale potřebuji matici, abych to napasoval. Matice prý je dobrá a vyndavat jí kvůli tomu nebudou.
Sral jsem se s tím 6 hodin, aby to bylo přeně podle norem. Ve 3 hodiny jim volám, že je je hotovo. Přijeli v půl páté a v 7, že je to na dvě věci, že zaplatím prostoje, lidi a ušlé zisky, protože to je skoro totéž, co předtím. Donutil jsem je demontovat matici a spadla jim čelist, když to viděli i bez měření a jestli prý bych byl tak laskav a vyrobil jim novou. Za šroub jsem si řekl 11 stovek, ale matice je stála 4,5 K a jestli se jim to nelíbí, tak že si to klidně nechám. Zaplatili do haléře a jestli prý mi mohou volat i příště, kdyby měli havárku. Poslal jsem je tam, kde slunce nesvítí a firemní zakázky nadobro odmítám.
Nemám rád kapitalisty.