Dobry den, mam tu MACH3 a H1 kontroler a nasledujici problem: Mam-li stoupani 5mm/1ot a 200kroku/1ot - 400pulkroku, z toho plyne 80pulkroku na 1mm. Pokud dam rychloposuv z 0 na 100mm, tak mi to ujede asi o 0,23mm mene a pokud se vratim na 0, tak mi zase chybi dalsi setiny do nuly. Pokud dam pracovnim posuvem posun o 1mm, tak mi to ujede 0,23mm. Kde by mohl byt zakopany pes ? Pokud dam pracovni posuv o 5mm, tak to ujede cca 0,92mm. Rychloposuvem to tech skoro 5mm ujede. Nemam maly proud do motoru ? Nekdy mi prijde, ze sice motor ma tendenci sebou skubnout, ale neotoci se. Vse je v loziskach a kulickovyh sroubech, rukou se s tim da volne tocit a kdyz je to bez motoru, tak to volnobehem sjede shora dolu.
j.matous
MACH3 a H1 kalibrace? Nejak mi to nesedi.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Vydeleni kroku na 1mm drahy je spravne ,
takze v Motor tuning by melo byt nastaveno : viz obrazek.
Pokud to nepude , tak bych skusil jeste prodlouzit impulz pro dir a step (max. 5) a nebo zmensit velikost max. otacek (velocity)
Jaky mas driver ?? jsou na vstupu optocleny ?? (to by take mohl byt zdroj problemu)
LPT neni delane na prime buzeni optoclenu. Chce to odelit a posilit linku treba pomoci 26LS31.
RADEK
takze v Motor tuning by melo byt nastaveno : viz obrazek.
Pokud to nepude , tak bych skusil jeste prodlouzit impulz pro dir a step (max. 5) a nebo zmensit velikost max. otacek (velocity)
Jaky mas driver ?? jsou na vstupu optocleny ?? (to by take mohl byt zdroj problemu)
LPT neni delane na prime buzeni optoclenu. Chce to odelit a posilit linku treba pomoci 26LS31.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Driver mam H1 CNC controler, je to z www.gravirovanie... Nema to opticke oddeleni. Toho jsem si vedom, ze tu muze byt chyba. Oddeleni a natvarovani impulsu udelam.
Co se tyka parametru v Motor tuningu, tak jsem s nima dost laboroval. S delkou impulsu jsem taky hejbal a zkousel 5/5 ale i vice a nemelo to viditelny vliv.
Prekvapuje mne ale, ze v rychloposuvu to jede celkem rychle a v pracovnim posuvu to muze prdet impulsy rychlosti tak placnu 5/sekundu.
Motory mam Microcon SX23-1412, ale bohuzel s napetim mohu jit zatim jen na 30VDC. Nemam hotovy zdroj a mohu to krmit jen z DIAMTRELIHO zdroje. A tam mi vcera vodesel kondik.
Kdyz to shrnu a vylepsim impulsy optooddelenim a zvednu napeti na zdroji, tak by se to mohlo snad vylepsit.
j.matous
Co se tyka parametru v Motor tuningu, tak jsem s nima dost laboroval. S delkou impulsu jsem taky hejbal a zkousel 5/5 ale i vice a nemelo to viditelny vliv.
Prekvapuje mne ale, ze v rychloposuvu to jede celkem rychle a v pracovnim posuvu to muze prdet impulsy rychlosti tak placnu 5/sekundu.
Motory mam Microcon SX23-1412, ale bohuzel s napetim mohu jit zatim jen na 30VDC. Nemam hotovy zdroj a mohu to krmit jen z DIAMTRELIHO zdroje. A tam mi vcera vodesel kondik.
Kdyz to shrnu a vylepsim impulsy optooddelenim a zvednu napeti na zdroji, tak by se to mohlo snad vylepsit.
j.matous
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, to je divne.
Spis rychloposuv by mel delat problemy.
Ja bych jeste skusil jinou instalaci na jinem PC. A nechat nastaveni machu defaultne , jen povolit LPT , rychlost a nastavit motor tuning.
RADEK
Spis rychloposuv by mel delat problemy.
Ja bych jeste skusil jinou instalaci na jinem PC. A nechat nastaveni machu defaultne , jen povolit LPT , rychlost a nastavit motor tuning.
RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Nojo to je pěkný, ale já tam 20 a 20 nedostanu. Maximálně 25/15.
Z toho plyne závěr zbavit se H1 controleru a přejít na nějaké LMD nebo něco bipolárního. Tím nechci říct, že to hned vyhodim, ale LMD18245 už jsem objednal celou tyč. Tak kdyby někdo měl zájem.
j.matous
Z toho plyne závěr zbavit se H1 controleru a přejít na nějaké LMD nebo něco bipolárního. Tím nechci říct, že to hned vyhodim, ale LMD18245 už jsem objednal celou tyč. Tak kdyby někdo měl zájem.
j.matous
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Rekl bych ze to je dalsi z nectnosti MACHU toto nastaveni se mi zda byt uplne zcestne.magi píše:No clovece, nechci kecat, ted se na to podivat nemuzu protoze to mam doma, je mozny ze tam mam 15/20. Uz je to pomerne dlouha doba a od te doby sem s tim nastavenim nehybal.
Ale pokud to funguje a vystupni rychlost pulzu staci na nejakou slusnou rychlost proc ne.
RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce