propojovací lišty - hřebeny
Určitě všicni znáte propojovací lišty na jističe.
Nevíte, kde se dají sehnat lišty na propojení jiných modulárních přístrijů?
Např. časové relé, pomocné relé..
Mají totiž menší otvor pro připojení. A klasická lišta se nevejde.
Díky
Nevíte, kde se dají sehnat lišty na propojení jiných modulárních přístrijů?
Např. časové relé, pomocné relé..
Mají totiž menší otvor pro připojení. A klasická lišta se nevejde.
Díky
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To jsem zatím nikdy nikde neviděl. Normálně se to smyčkuje z jednoho do druhého přístroje a na konce drátů se krimpují dvojdutinky tzv. "kalhoty". Některé přístroje jako třeba Elko EP, Amit, Regmet a další mají svorky tak malé, že se tam klasické dutinky nevejdou dvě vedle sebe. Tohle se samosřejmě dělá jen u nulových vodičů, popř. GND slaboproudu, druhá strana 24V AC ovládaček a pod. Ostatní vodiče v naprosté většině případů nejsou potřeba hnát na všechny přístoje. Toto samosřejmě neplatí u jističů, motorových spouštěču a dalších, kde se používají hřebeny, nebo taky "napájecí troleje", kde je v podstatě naprosto vše potřeba "krmit". Nemluvě o tom, že různé modulární přístoje (časovače, relátka a další) mají svorky v různé výšce a v různých roztečích, takže silně pochybuju že by nejaký hřeben šel vůbec použít.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Dají se použít klasické hřebeny, ale musí se bohužel trochu upravit.
Ty co mají tu "vidličky" na šroubky - tak se musí vždy jeden zoubek ubrousit a pasuje to perfektně
A ty pokud to jsou samostatné "jazýčky" tak se musí zeslabit jsou 4mm a je třeba max 2,5mm.
Myslel jsem, že existuje něco origo.
Ty co mají tu "vidličky" na šroubky - tak se musí vždy jeden zoubek ubrousit a pasuje to perfektně
A ty pokud to jsou samostatné "jazýčky" tak se musí zeslabit jsou 4mm a je třeba max 2,5mm.
Myslel jsem, že existuje něco origo.
mám Elko VS116K
Chci dát do řady 16 modulů. Ale nedám do svorky 2x2,5mm2
Chci dát do řady 16 modulů. Ale nedám do svorky 2x2,5mm2
- Přílohy
-
- VS116K.jpg (6.24 KiB) Zobrazeno 7000 x
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Kecám blbost, viděl jsem to. Na obrázku 2 je vidět řada čtvrtmodulových mikrorelé omron, kde je druhá strana krmení cívek (spodní strana, jediný červený drát) propojena hřebínkem. Je to ale speciál hřebínek přímo pro tuhle typovou řadu relátek a k jiným nepasuje. Hned vedle jsou klasické Telemecanique 4x přepínací kontakt a tam už jsou smyčky. Přesně tak je to na obrázku 1. Tam je hafo oranžových omronů a opět je smyčkováno.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
kristova hodino co s tím budeš spínat? My drátujeme ovládačky 0,75kou nejhůř 1kou. Pokud je to na zátěž, možná bych raději volil jednofázové stykače a ty mají svorky adekvátní průřezu a tedy i proudu.
Jde mi o silovku. Relé je max do 16A, ale pokud budu mít 16 relé vedle sebe A každé třeba brát 3A tak na přívodu je to dost.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
V tom máš samosřejmě pravdu. Tak to rozlož do více větví a ty propoj na můstku. V Iboco žlabu se to krásně schová a nebude vidět ta šílená chobotnice, která tam vznikne
Nuly cívek už můžeš v klidu prosmyčkovat 0,75kou. To vypadá na ovládání nějakého svetelného parku na diskotéce
, tam bych ale dal triaková relata.

Naposledy upravil(a) magi dne 20. 4. 2010, 9:06, celkem upraveno 1 x.
chci to na výstupy z PLC v domovní rozvodnici, tam rozvaděčový žlab nedám
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo domácí automatizace. To máš potom problém. Buď externí skříň, nebo nevím. Další nápad me nenapadá. Leda už jedině ty stykače. Myslím že o tolik dražší nebudou. Ono mezi námi děvčaty, tyhle relata (pokud jsi je měl někdy rozebrané) neobsahují nic jiné než paticové relátko Shrak nebo podobné a tedy je na dlouhodobé spínání silovky naprosto nepoužitelné. Je vyzkoušeno že se časem vypálí ačkoliv proudovou hodnotu nepřekračuješ. Podle mě je to pořád jen ovládací relátko ačkoliv má psanou poměrně vysokou amperáž.
Co bys doporučil?
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Naházej tam tohle a nepřemýšlej, je to též od Elka, vyrábí to i OEZ a další. V pohodě to roky spíná 2kW bojlery a jiné bazmeky. Jde jen o to, že pokud v PLC spínají jen tranzistory, tak to stejně budeš muset prohnat přez mikrorelátka. Ale na to můžeš použít ty 1/4 modulové omorny co jsou na té mojí fotce kvůli prostoru.
- Přílohy
-
- tx431_1.jpg (10.02 KiB) Zobrazeno 6967 x
VS116K mám za 230,- uvidím za kolik bude tohle VS120
PLC má releové výstupy.
PLC má releové výstupy.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak pak už by u mě byla volba jasná
Je dost možné že tyhle stykače mají možnost krmit z jedné strany hřebenem. Až tolik jsem to nikdy nezkoumal, požívám v drtivé většině všchno třífázové.

Dělám v průmyslu, Tam je to přeci jen kapánek jiné