Díky
Ano, frekvenční měnič by byl super, zjistil jsem to ale až jak jsem ten jeřáb zkoušel. Nikdy předtím jsem jeřáb neměl v rukách tak jsem si tu problematiku neuvědomil, inspiroval jsem se od starších jeřábů ve firmách a tam taky měniče neměli.
Ale příště asi použiju 3měniče a na panelu joysticky

Zase by byl rozváděč asi 3x větší i přes to že by odpadly stýkače. Možná by šel i jeden měnič a přepínat stýkačema, tam už by ale bylo složitější ovládání aby měnič nepostřehl že se mu střídají motory. Musel bych každopádně předělávat celý rozváděč včetně skříně.
Naštěstí:
- Po zatížení se rozjezd motoru trochu ztlumí
- Břemenem jde pohybovat i ručně, krásně jezdí jak kočka tak i celý most. Když chytnu hák jednou rukou tak si dojedu kamkoliv i bez pojezdu
Jen ze zajímavosti, na pojezd mostu jsem použil 40ks ložisek
Víc mě teď trápí zdvih, tam by se ten měnič opravdu hodil.
Axim píše: ↑28. 12. 2023, 8:29
Jak velká je ta traverza co ti po ní jezdí kočka?
Most je z IPN120, ty pevné na stropě jsou IPN200 a v krajích ve zdi mám UPN140
Co jsem tak počítal tak při zatížení 500kg by bylo prohnutí mostu ve středu o cca 7mm, u stropních IPN200 to dělá cca 15mm ve středu (při rozpětí 8,4m). Když budu zvedat těžší věci tak dám od podlahy pro jistotu vzpěru, břemeno hodím na paletu a paleťákem už si dojedu kam potřebuju. Nebyla sranda ty Ička spasovat, jsou různoběžné (prohlé jak ve vertikálním tak i v horizontálním směru) a odchylky vzdálenosti mezi nimi byly i 15mm takže jsem dělal ty vozíky na mostu volné aby se mohly trochu pohybovat.