Ahojte, mám zaujímavý nápad spraviť na sústruh poháňaný koník, teda sústruh by bol ako dvojvretenka
Napadlo ma vytiahnuť z koníka pinolu a urobiť úplne novú pinolu kde budu dve veľké ložiská s kosouhlym stykom a z vonkajšieho strany ako bude príruba budú dve drážky pre 2x remeň
Videl som už niečo podobné na videu
Ma to význam stavať ? Alebo je to iba moje prvotné nadšenie ? Montovalo by sa to na sv 18 a celé by to bolo demontovatelne, tj. Sústruh by sa dal dať rýchlo do pôvodného stavu
Ďakujem za rady, prípadne návrhy na zlepšenie
Sústruh dvojvretenka, poháňaný koník
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Co bys na tom dělal? Napadá mě jen použití pro čisté upichování bez dalšího upnutí, ale i to je takové nejasné. Protivřeteno má smysl na CNC pro obrobení druhého konce, na klasice je jednodušší kus vzít a otočit 

Aleš Procháska
Napadlo ma upnut do zadnej nožovky upichovak
Na ľavej strane pravy dcmnt na pravej strane nozovky ľavý dcmnt
Dalo by sa prestne z tyče na obrobit pravá strana, prechytit s protivretenom a upichnut so zadnú nozovku, následne dorobiť na protivretenom
A bude to všetko prestne v jednej osi
Pokiaľ bude sa to robiť na hlavnom vretene s kliestinamy tak to bude veľmi prestne obrábanie a bude to len odsípat ak sa bude robiť veľa kusov
Mám digitálne odmeriavanie a dá pomocou odmeriavanie meniť medzi viac hodnotami
Ma niekto nápad ako sa to dá ešte viac využiť ? Alebo mám radšej šetriť na cnc s protivretenom ? Ďakujem
Dalo by sa prestne z tyče na obrobit pravá strana, prechytit s protivretenom a upichnut so zadnú nozovku, následne dorobiť na protivretenom
Pokiaľ bude sa to robiť na hlavnom vretene s kliestinamy tak to bude veľmi prestne obrábanie a bude to len odsípat ak sa bude robiť veľa kusov
Ma niekto nápad ako sa to dá ešte viac využiť ? Alebo mám radšej šetriť na cnc s protivretenom ? Ďakujem
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na to se nespoléhej, že to bude v jedné ose. Bude to v ose přesně tak, jak bude v ose upínání na protivřetenu. Takže aby ti to běželo, budeš se starat o dvě sklíčídla (kleštiny) místo o jednotrolofon píše: ↑6. 1. 2024, 12:40 Napadlo ma upnut do zadnej nožovky upichovak

Aleš Procháska