Kupim CNC frezku
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
ano, to som chcel podoknut ze tam nie je material na zaklad stroja, ani praca. no kazdopadne sa zhodneme ze ten konkretny produkt je predrazeny. najpodstatnejsia otazka je co chce na stroji robit, potom sa da vymedzit minimalna konfiguracia stroja a vsetko nad tuto konfiguraciu bude len k plusu
jj předražený je ale nemusí, motory tam mají výkonější než jsi uvažoval z cnc shopu, z toho plyne i náročnější elektronika a je na to záruka. Osobně bych ale nevěřil spíš té rychlosti jestli jsou tam 16 trapéz. šrouby tak bych těch 6m/min chtěl vidět
. Nedávno jsem koulal na podobnou frézku od stepfouru ale na podepřených tyčích a ty za ní chtěli skoro 300t, nesmysl. Je důležité si určit na co to má být a pak hledat.

-
- Kontaktovat uživatele:
No dik za rady, namiesto tych podopretych vedeni som sa spoliehal ze by mal byt postacujuci ten priemer vedeni d25mm, aj na dlzke cca 1-1,25 m. neviem aky tam moze byt priehyb, ale asi dost velky pri obrabani hlinika a vacsich posuvoch, no a este k tomu BZT ta verzia PF 1000 P je s gulickovymi srobami, je veru pravda ze to ma az 3Nm motory a je to lepsie konstrukcne riesene ako ma HEIZ. Ale veru najlepsie by bolo najst osobu co to ma doma a vie sa k tomu vyjadrit, takto tu mozeme vazne niekedy len filozofovat
Naposledy upravil(a) Ing. Rudolf Rejda dne 29. 4. 2010, 8:43, celkem upraveno 1 x.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
U tyci neni na zavadu ci ku prospechu ani tak prumer absolutne, jako v pomeru k delce cili stihlost. A stihlost 25:1250 neboli 1:50 je naprosto zoufale malo. Ano, existuji priklady uspesnych stroju s tycovym vedenim, ale ty tyce byly kratke a pri tom tluste jak telegrafni sloup. Ze je to jen filosofovani bych nerek, to se da spocitat (a mnohokrat to tu spocitano bylo) i vyzkouset (vemte si takovou tyc, "hodinky" a lehce na ni zatlacte prstem).Ing. Rudolf Rejda píše:No dik za rady, namiesto tych podopretych vedeni som sa spoliehal ze by mal byt postacujuci ten priemer vedeni d25mm, aj na dlzke cca 1-1,25 m. neviem aky tam moze byt priehyb, ale asi dost velky pri obrabani hlinika a vacsich posuvoch, no a este k tomu BZT ta verzia PF 1000 P je s gulickovymi srobami, je veru pravda ze to ma az 3Nm motory a je to lepsie konstrukcne riesene ako ma HEIZ. Ale veru najlepsie by bolo najst osobu co to ma doma a vie sa k tomu vyjadrit, takto tu mozeme vazne niekedy len filozofovat
Aleš Procháska
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak nakoniec som sa teda rozhodol pre kupu Opti BF 46 Vario (vyhodna kupa), casom ju chcem prerobit na CNC stroj, ale sak ja sa tu na fore urcite budem pytat, a uz dnes zalozim novu temu, dakujem vsetkym co ma usmernovali pri mojom vybere