zdravím,
nevíte náhodou, kde se dají najít nějaké informace o tom jak psát postprocesory?? Slyšel jsem, že jazyk postprocesoru je hodně blízký javascriptu, je to pravda? Zkrátka chci se naučit psát postprocesory, tak bych se rád dostal k nějakým informacím. Poraďte prosím...
Mockrát děkuji David
postprocesory všeobecně
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
SolidCAM to má relativně použitelně zdokumentované, aspoň ve srovnání s ostatními výrobci. Čímž je míněno to, že se podle té dokumentace dá postpocesor opravdu napsat. Doporučuju si tu dokumentaci přečíst, není to nic složitého, když odmyslíme několik logických záplat a to, že je do jazyka postprocesoru propašován i kousek Pascalu a kousek Fortranu
Co se týká podoby s Javascriptem tak to nevím, tyhle céčkoidní jazyky mám rád asi tak jako bolavý zub takže se jim obloukem vyhýbám

Co se týká podoby s Javascriptem tak to nevím, tyhle céčkoidní jazyky mám rád asi tak jako bolavý zub takže se jim obloukem vyhýbám

Aleš Procháska
Kazdy CAM ma svoje vlastne sablony a postup ako ho programovat...
dodo
dodo
CNC programátor
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Každý CAM to má dělané úplně jinak. Budeš na to potřebovat jednak obecné znalosti programování (stačí úplné základy, jestli neumíš, tak si zkus hrát třeba s Javascriptem nebo něčím podobně jednoduchým) + podklady jak to má daný CAM. Většinou to je bohužel v těch CAMech (a to i od renomovaných firem) navržené dost zběsile, nelogicky a nejednotně, takže nejhorší je prokusat se těmi místními specifiky. No a pak jsou ještě CAMy které to mají řešené neprocedurálně, jen vyplňováním konfiguračních tabulek.portasik píše:Dobrý den,
Nemáte prosím někdo tip na nějakou literaturu, jak se naučit programování postprocesoru?
Aleš Procháska