Co jste dneska bastlili?
to je dobře
jen tak dál
ať řemeslo nezanikne
jen tak dál
ať řemeslo nezanikne
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ano, zámky jsou plně funkční. To byla podmínka. I klíče jsou vzájemně zaměnitelné.
Restaurování té komody stojí těžké peníze, ale myslím že sumu se nikdy nedovím.
Zeptám se, nevíte někdo o nějaké knize nebo podkladech o konstrukci takových zámků. Vypadá to že mě jich čeká víc a rád bych si něco nastudoval.
Díky.
Zeptám se, nevíte někdo o nějaké knize nebo podkladech o konstrukci takových zámků. Vypadá to že mě jich čeká víc a rád bych si něco nastudoval.
Díky.
j.p.m
Tak jsem díky zdejšímu uživateli Jova dnes dokončil po hodně dlouhé době tachometr na motorovou koloběžku české výroby z roku 91-92.Takže vlastně už na veterána.Jednalo se o změnu šnekového převodu aby to sedělo s reálnou rychlostí.A zadařilo se,odchylka byla 3-4km.Tak teď už můžu spokojeně jezdit s vědomím při jaké rychlosti zdržuji u nás provoz.
Velký dík patří ještě jednou panu Jova,který čirou náhodou bydlí pár kilometrů ode mne,bez něho by se to celý neuskutečnilo a nedotáhlo do konce.Děkuji.

Hlavně si to nech rozumě zaplatit. Je to ruční práce z velké části. O knize nevím, ale mám někde knížku restaurování nábytku. Je to knížka asi z 70-tých let....v knížce se píše například: do dírek od červotočů je vhodné vstříknout injekční stříkačkou přípravek DDTj.p.m píše: ↑7. 6. 2024, 8:56 Ano, zámky jsou plně funkční. To byla podmínka. I klíče jsou vzájemně zaměnitelné.
Díky.

Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
DDT asi za chvilku použiju na toho ABB robota 
Je to vykuchaný z buňky. Která měla externí panel. Navíc nějaký bezpečnostní věci, koncáky atd. Už mám vykuchanou pěknou hromádku kabelů (bylo externě PLC Siemens, chlazení atd.). Svářečku už k tomu mám komplet - jen asi trochu překopu podavač, udělám custom hořák a pojede to ze sudu. Samo Kemppi (Synergii).

Je to vykuchaný z buňky. Která měla externí panel. Navíc nějaký bezpečnostní věci, koncáky atd. Už mám vykuchanou pěknou hromádku kabelů (bylo externě PLC Siemens, chlazení atd.). Svářečku už k tomu mám komplet - jen asi trochu překopu podavač, udělám custom hořák a pojede to ze sudu. Samo Kemppi (Synergii).
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Znam
Ozivoval jsem takhle 2 abb s s4c
Vykuchat z toho sbernicovou komunikaci,
Bezpecnost 7. Serva a servo samotne.
Vysmyckovat zakladni bezpecnost ...
Z ty jejich dokumentace mam gulas
Pak vyrobit novy batery pack
Opravit chyby v servisnim zasahu ktery delal nekdo z abb ohledne peltieru a ventilace..
Kompletne nainstalovat system protoze kvuli baterkam padnul.
Dodelat modul na udrzovani baterii pri delsim vypnuti.
Ale povedlo se
Jen to zabralo dost casu.
Ozivoval jsem takhle 2 abb s s4c
Vykuchat z toho sbernicovou komunikaci,
Bezpecnost 7. Serva a servo samotne.
Vysmyckovat zakladni bezpecnost ...
Z ty jejich dokumentace mam gulas
Pak vyrobit novy batery pack
Opravit chyby v servisnim zasahu ktery delal nekdo z abb ohledne peltieru a ventilace..
Kompletne nainstalovat system protoze kvuli baterkam padnul.
Dodelat modul na udrzovani baterii pri delsim vypnuti.
Ale povedlo se
Jen to zabralo dost casu.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Tohle je S4C+ (M2000). Naštěstí ta dokumentace je - stáhne se k tomu všechno. Zálohy jsou na disku (už i v kompu venku). Největší kamarád je teď robot-forum.com
.Sehnal jsem skoro celý ještě jeden rozvaděč - je kam sáhnout. Tohle má nějaký option moduly (DSQC), I/O ethernet a celou tu option plechovou bednu nahoře. Možná ještě přibudou dva - ale už IRC5.

- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
Tak syn od šéfa se do toho pustil a vytiskl to na 3D tiskárně a docela se mi to povedloLukasGunther píše: ↑28. 5. 2024, 5:23 Prosím vás hoši kde tohle koupit? Jedna firma nám to na cenila na skoro 11 tisíc prostě šílený... Šířka 160mm délka cca 500mm je to na mastruna 32 CNC.
To snad nemůže tolik stát ne?

https://www.gladiatools.cz
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
Pekne, jen bych tu fotku s ruplym zrcatkem dal jako prvni - jako vysvetleni nebo uvod, proc jsi to cele vubec bastlil.
Jinak to ve tve posloupnosti vypada, ze ses s tim bastlem s..l a nakonec ti to ruplo

Naposledy upravil(a) lapa dne 10. 6. 2024, 11:23, celkem upraveno 1 x.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
To byl pokus o vygradování pointy

Zkus na to nejdřív přijít sám

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino