Nákup CNC

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
winc

15. 5. 2010, 11:07

Zdravím a předem se omlouvám, že jsem možná nezařadil do správně sekce :oops:
Mám možnost si pořídit CNC a nevím, zda-li jsem si vybral správně. Momentálně nemám čas stavět vlastní, tak bych chtěl koupit hotový stroj s využít ho jako "polohobby". Potřebuji to hlavně na frézování do dřevěných kusů menších rozmětů (zafrézování skleněného loga do dřeva), frézování různých log (dřevo, plasty a občas železné destičky (omlouvám se, ale teď nevím co přesně se používá)) a hlavně 3D gravírování (fotky, loga atd).
Myslíte že by mi tento stroj dostačoval? Není to k účelu hlavního přijmu, spíše pro radost. Díky za veškeré info a připomínky ;-)
Vybral jsem si tento, ale nevím zda-li postačí

Kód: Vybrat vše

http://www.cnc1.eu/sk/kompas-h-1000-komplet
rawen
Sponzor fora

16. 5. 2010, 6:07

Na dřevo a plasty OK, na železo zapomeň, stejně jako nějaké výraznější záběry do barevných kovů.
V principu je to gravírka nepříliš tuhé konstrukce (viz sousední vlákno H-1000 kit), bude jezdit poměrně pomalu (ale adekvátně k malinkému gravírovacímu nástroji) a při pokusu o větší zátěž se asi projeví menší tuhost portálu.

Takže na "hraní", modelařinu, gravírování bude dobrá za přiměřenou cenu, ale zázraky nečekej.
Počítej s další investicí do software.
Pokud to půjde, nech si ji předvést na nějaké konkrétní věci, kterou chceš vyrábět.

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“