Zdravim
Mam USB-LTP prevodnik ktory by som chcel pouzit ako extra vstupy.Niekde som tu cital ze to ide aj ked casovanie tam nebude presne.ale zial neviem ako to nadstavit a ci konkretne ten moj USB-LTP prevodnik EMC linux rozpozna.Nemohol by niekto skuseny napisat strucny postup.
Dakujem
USB-LTP Nadstavenie
- garulus
- Kontaktovat uživatele:
Tak budem reagovať na svoju otázku dalšiou otázkou.
Možno sa niekto „chytí“ a bude reagovať.
Prepojil som si PC s EMC cez VNC Viewer na PC s Xp (skratky nam užasne zjednodušujú život)
Beží to dobre,ale bol by som rád keby sa mi neznížilo rozlíšenie na 800X600 keď spustím EMC PC bez monitoru. Keď ho spustím s monitorom a až potom pripojím, tak je to v poriadku. A ešte by sa hodil prenos súborov.
Asi by to chcelo iný protokol ako VNC. Ale naozaj sa mi stým nechce strácať čas. Ako správny občan konzumnej spoločnosti to chcem jednoducho a rýchlo.
Neberiem váš čas strávený odpovedaním a reagovaním za samozrejmosť,a práve preto si vážim toto fórum ( pomôže to?
)

Asi by to chcelo iný protokol ako VNC. Ale naozaj sa mi stým nechce strácať čas. Ako správny občan konzumnej spoločnosti to chcem jednoducho a rýchlo.
Neberiem váš čas strávený odpovedaním a reagovaním za samozrejmosť,a práve preto si vážim toto fórum ( pomôže to?

Usb paralelni port - docela jsem to hledal, ale bez vysledku. Asi by bylo treba napsat vlastni driver (coz nemusi byt vubec slozite, jde to psat v pythonu. Takze asi jen najit, pak v pythonu pouzivat /dev/parportX).
Dalsi moznost je pouzivat nejake usb-hid zarizeni. Par takovych projektu je, jde pouzivat ADC/pwm/vstupy.
Na vzdaleny pristup zkus NX (http://www.nomachine.com/download.php). Nezkousel jsem ho s EMC, ale treba iceweasel jede i pred pomale wifi pripojeni nadherne. Proti VNC je to nekolikanasobne zrychleni.
Dalsi moznost je pouzivat nejake usb-hid zarizeni. Par takovych projektu je, jde pouzivat ADC/pwm/vstupy.
Na vzdaleny pristup zkus NX (http://www.nomachine.com/download.php). Nezkousel jsem ho s EMC, ale treba iceweasel jede i pred pomale wifi pripojeni nadherne. Proti VNC je to nekolikanasobne zrychleni.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chces vstupy a chces se vyhnout problemum, tak pouzij prvni JOY ktery ktery ti pobezi pod linuxem. Vse co potrebujes vedet najdes zde:garulus píše:Zdravim
Mam USB-LTP prevodnik ktory by som chcel pouzit ako extra vstupy.Niekde som tu cital ze to ide aj ked casovanie tam nebude presne.ale zial neviem ako to nadstavit a ci konkretne ten moj USB-LTP prevodnik EMC linux rozpozna.Nemohol by niekto skuseny napisat strucny postup.
Dakujem
http://wiki.linuxcnc.org/emcinfo.pl?Sim ... te_Pendant
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
UltraVNC (tipuju ze je i na linux) normalne souboru umi prenaset. v vieweru je tam ikonaka nahore v liste ale nevim uz ktera.garulus píše:Asi by to chcelo iný protokol ako VNC. Ale naozaj sa mi stým nechce strácať čas. Ako správny občan konzumnej spoločnosti to chcem jednoducho a rýchlo.