Vystuzenie jaklu betonom

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
PBr
Kontaktovat uživatele:

3. 7. 2024, 10:08

Pekny den,

Mal by som taky problem na stole (aj zial v reale), ze na jednej podlahe mam jakle cca 100x50 (na kant) a dost peruju pri chodzi. Malo by zmysel do nich natlacit beton/epoxid/hocico co by tomu trocha pomohlo? Podopriet to v strede sa samozrejme da, ale to je plan B. Neviem to odhadnut, tak radsej sa poradim predtym nez zacnem experimentovat :)
Dakujem za nazory.
miv

3. 7. 2024, 10:52

PBr píše: 3. 7. 2024, 10:08 Pekny den,

Mal by som taky problem na stole (aj zial v reale), ze na jednej podlahe mam jakle cca 100x50 (na kant) a dost peruju pri chodzi. Malo by zmysel do nich natlacit beton/epoxid/hocico co by tomu trocha pomohlo? Podopriet to v strede sa samozrejme da, ale to je plan B. Neviem to odhadnut, tak radsej sa poradim predtym nez zacnem experimentovat :)
Dakujem za nazory.
Lepšího výsledku dosáhneš podepřením. Navíc je pochybné, že by se ti podařilo vyplnění v celém objemu.
elbarto

3. 7. 2024, 2:20

Až tohle téma najde nejmenovaný Slovinský mozek, tak ti napíše na 10 stránek svoje teorie. Význam to nemá, nikdy to nevyplníš dokonale a stejně se to provoznímy průhyby rozdroli. Když zaléváme betenonen, tak většinou svisle jekly. Když budou napalacato, tak plechové žebírko a když budou na výšku, tak provázání mezi sebou příhradou.
Mi88ko

3. 7. 2024, 6:03

Navar kopmo ve stredu pres vschny nejake Icko, muzes ho i zasekat/podeprit pri krajich.
To Ti vyztuzi cely strop.
SV18RA, Stankoimport2H135, FU2a, F1S, WMW, N1, ArnoPlauert atd....
shaolin
dezinfo trol

4. 7. 2024, 7:44

Zo statického hľadiska je medzi podperami spodná strana profilu namáhaná na ťah a horná na tlak. Vyplnením profilu zvýšiš jeho hmotnosť a tým sa viac prehne. Môže sa zdať že to menej péruje a je to pevnejšie, no znížila sa nosnosť pridaním záťaže a nosník vzhľadom na vyššiu váhu bude mať inú frekvenciu kmitania pri chôdzi. Naviac v ťahovej oblasti betón ničomu nepomáha. Takže vyliatie betónu do nosníka je kontraproduktívne.

Nepoznám podrobnosti konštrukcie ale na začiatok je možné uvažovať takto:
- znížiť rozpetie medzi podperami (zavesenie, podpera, medzipoľový priečnik)
- posíliť spodnú stranu profilu pridaním oceľového materiálu (napr. privariť zospodu plocháč 50x5, 50x10 ...podľa rozpetia)
- zvýšiť výšku profilu, prípadne ho aj zmeniť na I alebo H profil
- prípadné kombinácie vyššie spomínaného.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
PBr
Kontaktovat uživatele:

4. 7. 2024, 9:05

Priatelia, dakujem za nazory. Ked budem mat cas tak z profesnej zaujimavosti spravim experiment na kuse jaklu a dam vediet.

Pre konkretnu podlahu teda toto nie je cesta, navarit plochac by mozno slo, najskor asi podoprieme na 1-2 miestach. Bude ale treba tie podpery nejak predopnut inak to ajtak bude zle na pocit.

Podobny problem som riesil doma na zahradnom domceku, podlahu podopiera 6 autozdvihakov a krizom U profil asi 5m :)
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“