https://www.aliexpress.com/item/1005007218599322.html
Chtěl bych se zeptat oborníky na tomto fóru na názor na vstřikovací lis na odkazu výše. Moje určení: výroba plastových špiček na bubenické paličky. Nebyla by to žádná velká sériovka, jednalo by se o množství 1 - 3000 ks ročně a pokud by to šlo, tak bych špičky lisoval přímo na paličky. Zajímal by mě váš názor na to, zda je to použitelné, a jakým způsobem by se na to daly dělat formy, případně vaše další rady a doporučení.
Podotýkám, že by to fakt nebyla produkční mašina chrlící stovky výlisků za hodinu, a k její obsluze by bylo třeba násobně více času, než u profi lisu - ale s tímto omezením už počítám a na uvedenou aplikaci mi to nebude vadit.
Pneumatický vstřikovací lis na plasty 50g
Něco podobnýho (poháněný pákou) jsme měli ve fabrice a dělaly se na tom speciální převlečný matičky a spojky na teflonové kapiláry. Sám jsem u toho jednou makal celý týden. Formy byly duralové a nepamatuji si, že by se měnily. Takže na tvoje účely by tenhle vehement asi stačit měl. Spíš bude otázka jak udělat formu. Myslím si, že efektivnější bude asi dělat samotné koncovky, těch na jedno zmáčknutí uděláš klidně 8-10 kousků a nemusíš do formy nic zakládat.
Někde musí být vtokové místo a asi by bylo lepší je mít uvnitř špičky aby byla celé obvodově pěkná.
Nalisovat je přímo na tyčku znamená mít asi na špici nálitek k obrobení - něco za něco
Nalisovat je přímo na tyčku znamená mít asi na špici nálitek k obrobení - něco za něco

Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Díky všem za radu. Ona to bude fakt spíš otázka formy, protože chci jak lisovat samotné špičky, tak je lisovat na tělo paličky. V tomto případě jsem viděl řešení vtoku v místě hrany špičky, kde se stýká se dřevem s tím, že tam byla úmyslně udělaná silná tyčka, sloužící k odlomení zbytku po vtoku.
V tomto případě by mě ale zajímalo, zda se taková forma dá udělat třeba z hliníku a zda neznáte nějakého seriózního výrobce takových forem, který y za to nechtěl majlant (myšleno desítky až stovky tisíc za jeden kus ....).
V tomto případě by mě ale zajímalo, zda se taková forma dá udělat třeba z hliníku a zda neznáte nějakého seriózního výrobce takových forem, který y za to nechtěl majlant (myšleno desítky až stovky tisíc za jeden kus ....).