Ahojte,
našiel som dva výkresy (jeden tu na fóre, oba však neoriginálne), kde je uvádzaný uhol 20°. Na mojej redukcii som však nameral 19,5° (19°30´), dvoma uhlomermi aby som mal istotu. Viem, že na klieštiny sa upínací kužeľ robí trochu ostrejší (tupší), aby klieština svojím kuželom doľahla v zavretom stave, respektíve aby sa stláčala v mieste kužeľa ktorý je bližšie ku koncu.
Na druhej strane vieme, že výrobky učilišťa TOS Čelákovice neboli vždy dokonalé.
Milí vlastnící MNky, mohli by ste premerať aký uhol má vaša redukcia na vnútorné stromčekové klieštiny, ako to vlastne v skutočnosti je?
MN80 redukcia na stromčekové klieštiny - aký je správny uhol?
-
- Zdenek Valter
Pouzdro nemám, ale rád bych jej vyrobil pro jiný soustruh.
Bohužel teď nejsem doma, pak bych změřil úhel na kleštině.
V každém případě se připojuji k prosbě zvěrodoktora.
Bohužel teď nejsem doma, pak bych změřil úhel na kleštině.
V každém případě se připojuji k prosbě zvěrodoktora.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Ahoj pánové. Ten obrázek jsem kdysi dělal na žádost pro někoho, už nevím pro koho.
Co se týká toho úhlu tak si nedovolím říct jestli to není o půl stupně více či méně, protože
na tak krátké plošce jsem to nedokázal s takovou přesností v domácích podmínkách změřit
a také proto tam nejsou udány žádné tolerance. Jinak podle katalogu má kleština 20 stupňů.
Co se týká toho úhlu tak si nedovolím říct jestli to není o půl stupně více či méně, protože
na tak krátké plošce jsem to nedokázal s takovou přesností v domácích podmínkách změřit
a také proto tam nejsou udány žádné tolerance. Jinak podle katalogu má kleština 20 stupňů.
-
Tak ešte jeden príspevok k tejto téme. Vyhrabal som spoza skrine kufor s uhlovými johansonkami a 70° sadla ako zadok na šerbeľ. Takže uhol redukcie je naozaj 20°. Zaujímavé je, že dvoma univerzálnymi uhlomermi som nameral úplne rovnako nesprávnu hodnotu aj pri opakovaných meraniach. Zajtra odmeriam tú merku, či mám dva rovnako zlé uhlomery, alebo (čo je samozrejme pravdepodobnejšie), chyba bola medzi podlahou a uhlomerom
.

SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel