potreboval bych skonzultovat par vecich jsem v nem nejak stracen.
Nevim jak udelat kdyz mam ctverecek a do nej namaluji kolecko a chci udelat aby ctverecek byl modry a kolecko cervene jak na to, Kdyz oznacim ctverecek tak mi prekrije i to kolecko a to nechci
pouziva nekdo ezcad 3??
neznám program ale jako v jakémkoliv jiné je vrstva.....takže tam někde musí být výber vrstvy....ctvereček je v první vrstvě proto skreje všechny ostatní
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, záleží co s tím plánuješ, já znám myslím si dost podrobně ezcad2, ale ten ezcad 3 by měl být cca to stejný s +- nějakým vylepšením
postup by měl být tento, vytvořit čtvereček, pak kolečko, kolečko si zkopíruj a vlož ještě jednou někde vedle,
kolečko i čtvereček centruj na střed, čtvereček pak hatch na klidně default černou barvu, v objekt listu klikni na kolečko (i když ho fyzicky nevidíš, je tam) a pak najdi v modify fci plastic a dej trim, kolečko by se mělo vyříznout ve čtverečku, ten pak vyhatchuj modrou, to kolečko které jsi zkopčil pak vyhatchuj červenou barvou a centru na střed

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
doplním jenom, že ten program není vůbec jednoduchý a pokud v něm chceš pracovat, musíš se s ním hodně podrobně seznámit ,pak se dají takhle pěkně kombinovat i vektory 

mam to na pochopeni programu stim centrovanim je to chytre. Funguje to diky. Jeste se zeptam kdyz si ulozim barvy v Penboxu tak se po vypnuti programu resetuji na defaulni. Jde nejak udelat aby mi tam zustali hodnity co jsem si tam nastavil??
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
ahoj
zůstane uložená vždy pozice a nastavené parametry v tom projektu uloženém v ezcadu

...je to ale jen moje zkušenost, neber to jako že jinak to nejde, bez ručních poznámek k jednotlivým materiálům se ale neobejdeš
jestli jen dopředu studuješ než dojde laser v tom dongle, tak tam to je omezené, tam ten ezcad funguje omezeně, musí to být propojené s tím laserem, to nevím jak to teď máš, tak ať neplýtváš energií
stim ukladanim je to dobry to by me zase nenapadlo. Barvy jsem zkousel nejdrive jsem zkousel barevne ctverecky material parametr asistent to jsem rikal jak je to dobre nez jsem prisel ze to je na nic. Protoze kdyz jsem ulozil barvu tak se to stahovalo k hats kde nastavim siri paprsku a zpusob jakym pojede a jeste je tam hlavni parametr s pentboxu. Tak ze barvy pekne ale nejak jsem si stim nerozumel protoze kdyz jsem neco rozhodil tak uz to delalo neco jineho. Tak ze jsem si stahl nejake frekvence s barvama co jsem nasel na internetu a zkousim. Udelam ctverecek pustim laser a zkousim co mi tam vyleze a snazim se pochopit jaky vliv ma rychlost frekvence delka pulzu a vykon na barvu. Tak ze uz mam peknou skalu barev. Nazev mam barva potom rychlost a sire paprsku tak ze cerna 0,01 1000. Tak kdyz jsem nasel peknou cernou tak jsem zkousel fotky. To jsem delal ze jsem nahral fotku a na ni jsem hodil Hatsch coz jsem potom prisel ze to delat nemusim ze staci nahrat fotku a ono to nejak vypaluje u toho take nejak tapam protoze jsem mel predstavu ze fotka bude treba zelena a ono mi to jede jenom cernou a jeste slabe tak ze to musim preject treba 4x 5x aby cerna byla cerna. Ale co mi slo tak bylo paleni do bridlice teda zatim jen napis a o vikendu nebo az bude cas tak chci zkusit obrazky teda jestli to nepujde stejne blbe jako na ten nerez.
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
nemám MOPA, každopádně jsem pochopil že ty se snažíš o barvy na narezu s mopa laserem, pokud to vztáhnu na obyčejný vláknový gravírovací laser, tak mám vyzkoušeno, že čím chci tmavější barvu, tím vím musím zahustit hatch, v podstatě je to stejné jako když maluju pastelkou a chci vytmavit obrázek, tak čmrkám takhle doleva doprava a čím jedu hustějc, tak tím to jde vidět lépe, navíc pokud chci ještě tmavší i s minimální roztečí, mohu použít wooble (pastelka se kterou točím dokolečka), pokud mám i tak problém, změním směr o nějaký jiný úhel jako kdybych si ten obrázek natočil, ten princip pastelky je fakt identický