Jak vyrobit formu na vstrikovani plastu?

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
lkavan

15. 8. 2024, 6:57

Ahoj vsem,
je mi jasne, ze hodne lidi timto dotazem pobavim, ale zkusim to ;-)
Potreboval bych poradit jak na vyrobu formy do strikolisu. Jednoducha, zadna jadra, ale do formy se bude zakladat dil - konektor. Jednu takovou formu mame, funguje dobre, ale potrebujeme lisovat jeste jine typy konektoru.
Pro predstavu jak to vypada:
https://youtu.be/jPWBvS-DfG4?si=MYOXHsLnx-ZjjF4-
(Ta vyndavaci kostka, do ktere se tu strkaji konektory, nebude potreba)

Moje predstava: Nakoupit co nejvic normalii, at se to nemusi vyrabet (ram, vyhazovace, vodici koliky atd.) Vyrobit spodni a horni dil formy. Zde zminovany material Toolox44 jsem sehnal. Budou muset byt dve formy - prvni zastrik je nejakym prusvitnym plastem - uvnitr je LEDka a pres to potom cerny PUR

Moje moznosti: Nejak mame namalovany model vylisku a ted kreslime jak by asi mohla vypadat forma. Mam k dispozici triose CNC frezky, soustruhy, EDM hloubicku (kterou jsem ted kuli tomu privezl a se kterou neumim) Nemam dratorez. Rovinna bruska snad bude taky, brusku na kulato mam.

Nejvic nejasnosti mam asi kolem toho EDM hloubeni, prochazeni for a youtube zatim moc nepomohlo. Pokud by byl nekdo ochoten poradit zacatecnikovi v oblasti forem, ale se zkusenostmi s CNC obrabenim, byl bych moc rad.
Diky.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2024, 11:18

mame hromadu vcelku univerzalnich ramu, staci vymenit vlozky. Nemate zajem?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lkavan

30. 8. 2024, 9:13

robokop píše: 15. 8. 2024, 11:18 mame hromadu vcelku univerzalnich ramu, staci vymenit vlozky. Nemate zajem?
Diky, zajem by asi byl, otazka je, jestli se k tomu daji sehnat kompatibilni dily, asi hlavne system vyhazovani?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 8. 2024, 10:15

Jsou to predrevolucni veci ale hadam ze ano.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“