Weiler CNC 160 (Sinumerik 810T) - pomoc

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Odpovědět
MrWifiHifi

18. 9. 2024, 4:09

Zdravím

Dostal som sa k tomuto CNC sústruhu. Má niekoľko problémov s ktorými si zatiaľ neviem rady, bol by som preto rád ak by mi s tým niekto vedel pomôcť.
Dobre je spomenúť, že riadiaci systém mal vybitú batériu zálohy. Avšak mám zálohu parametrov.
Najprv som skúsil nahrať tieto parametre naspäť, čo sa mi nakoniec podarilo. Čo je však problém, že nejde pohnúť osami a systém mi vyhodí chybu 1720 (alebo 1120, nie som si teraz istý), nejaký problém s osami. Skúsil som taktiež pohnúť manuálne osami či fungujú aspoň enkódery, ktoré fungujú (pootočil som skrutkou jednej aj druhej osi a súradnice na displeji sa pekne s pohybom menili). Kde by teda mohol byť problém? Ešte čo som si všimol, tak sú v stroji nejaké parametre motora ak som to správne pochopil, kde nie sú žiadne údaje.

Chcel by som sa ešte opýtať, či by bolo možné prepnúť jazyk stroja z nemčiny do angličtiny. Je to podľa všetkého staršia verzia systému Sinumerik, kde by bolo treba prepáliť pamäte EPROM, nie je možné jazyk zmeniť parametrom (max. číslo parametra je tuším 170 a čo som sa dočítal tak parametrom asi 250 by sa to malo dať prepnúť, ten tam však nemám). Poprípade má niekto súbory na prepálenie EPROM pre anglický jazyk?

Za akékoľvek užitočné info budem veľmi vďačný.
MrWifiHifi

19. 9. 2024, 4:35

Ok, tak tú chybu s osami sa podarilo odstrániť. Bol to zaseknutý koncový spínač na X-ovej osi. Už sa dá hýbať osami, aj sa dá sústruh zreferovať.

Zatiaľ ešte nefunguje revolver pre výmenu nástrojov a vreteno sa nedá zapnúť.
Pri zapnutí vretena sa objaví chyba "7005 FUTTER OFFFEN" a vreteno sa nezapne. Neviem kde by mohla byť chyba. Nevedel by niekto poradiť aspoň čo skontrolovať?
Čo sa revolvera týka, tak keď dám výmenu nástroja, revolver sa začne točiť ako by šiel vymeniť nástroj, točí sa a tesne pred tým ako by mal skončiť sa revolver zastaví a systém vyhodí "3 PLC-STOP". TU si taktiež neviem rady. Vedel by mi s tým tak isto niekto poradiť?
Tom Dvk

19. 9. 2024, 7:55

7005 FUTTER OFFFEN

Nemáš prostě otevřenou kleštinu ? Jestli to má pneumatiku, jsou tam čidla na zavřeno/otevřeno ... není problém v nich ?
MrWifiHifi

21. 9. 2024, 8:06

No skúšal som aj s otvorenou aj so zavretými čeľusťami na vretene no bezo zmeny. Čo sa týka tých senzorov, tak čo mám schémy k stroju, nesedí zapojenie v schéme a zapojenie v stroji. Nevie niekto ako sú zapojené tie čidlá? Sú tam 2 čídlá, majú 3 káble, modrý, hnedý a čierny, no netuším ako sú zapojené, kde je výstup a aký má byť výstup pri otvorených a zavretých čeľustiach.
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“