Voron 2.4 Level Zero
Tak tiskose žije, CAN modul sice sežral 10mm rozjezdu na Y na 240mm, ale 10mm není žádná katastrofa. Dalším mikro minusem byla nutnost vyhodit čistící zonu s kartáčkem, ted už nemůžu dojiždet na hranu desky. Ano jsou to ustupky, ale čas ukazal, že původní drátové analogové řešení nemá smysl ani životnost. Když 3D tak only CAN. Prvni testovaci delší tisk. Tiskoše jen po novém sestavení, uplně bez kalibrací a myslím, že výsledek slušný
Nafotim v najblizsej dobe novu stavbu na zakazku. Bude tam uz napr https://cartographer3d.com/, kde odpada zdlhava kalibracia podlozky a par dalsich vylepseni co davaju ekonomicky zmysel.
Hlavne som chcel aby tam bola min 500mm tlacova vyska co sa podarilo a bez top panelu tam bude dokonca 550mm, tiez som chcel kvalitnejsie lineary, UHF hotend a 0,8mm trysku od Slice Eng. GammaMaster® . Vacsi priemer uz nedava z pohladu flow a kinematiky zmysel. Uvidim ako sa to bude chovat pri vysokom objekte a ci pripadne nebudem musiet spomalit a to uz by davala zmysel 1.0mm tryska.
Ceresnicka na dorte bude zakrytovanie doskami z PC o sile 5mm.
Naopak standard beriem retaze a kabely Igus, Sunon vetraky, dotykovu obrazovku, FHD kameru, LED osvetlenie...
Proste pokrok nezastavime a bolo treba zase o kusok povysit konfiguraciu.
PS: pojde to prekopat na CAN aj bez straty tlacovej plochy.
Hlavne som chcel aby tam bola min 500mm tlacova vyska co sa podarilo a bez top panelu tam bude dokonca 550mm, tiez som chcel kvalitnejsie lineary, UHF hotend a 0,8mm trysku od Slice Eng. GammaMaster® . Vacsi priemer uz nedava z pohladu flow a kinematiky zmysel. Uvidim ako sa to bude chovat pri vysokom objekte a ci pripadne nebudem musiet spomalit a to uz by davala zmysel 1.0mm tryska.
Ceresnicka na dorte bude zakrytovanie doskami z PC o sile 5mm.
Naopak standard beriem retaze a kabely Igus, Sunon vetraky, dotykovu obrazovku, FHD kameru, LED osvetlenie...
Proste pokrok nezastavime a bolo treba zase o kusok povysit konfiguraciu.
PS: pojde to prekopat na CAN aj bez straty tlacovej plochy.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Nafot mi pls hlavně detaily, seš jeden z mála, který ví o čem mluví. Když si promitnu pár měsíců zpět, bylo tady několik výkřiků na super stavby, ale samozřejmě nikdo nic nedostavěl, prostě tradice pohádkářů. Asi uděláme hvězdnou pěchotu a vítěz dostane cenu "frézky Pavlíny". Zájímají mě především detaily provedení na StealthBurner, umístění CAN modulu, model extruderu. Co mi funguje skvěle a je mechanicky už myslim skvěle vyřešené je " ťap, ťap" bez něj si tiskošku už nemumím představit. Ohledně řetězu ke StealthBurneru se asi shodujeme, není to praktické, ale dobře to vypadá, lepší než když tam vlaje bowden přibandážovaný na vedení filamentu.
Ty drahé lineary bych ještě zvážil. Kámoš investoval nesmysl do Japan kousků a žádný zázrak s obrovskou přidanou hodnotou se nekonal. Nevidím v tom moc smysl, když to potom stejně líta na vůli v gantry. Dokonce i alu drahé sety jsou na diskordu probírané spíš jako minus, protže plast lépe žere vybrace. Jedine co bych rád udělal kovové jsou velmi namáhané přední stavitelné domečky kladek na gantry.
Ty drahé lineary bych ještě zvážil. Kámoš investoval nesmysl do Japan kousků a žádný zázrak s obrovskou přidanou hodnotou se nekonal. Nevidím v tom moc smysl, když to potom stejně líta na vůli v gantry. Dokonce i alu drahé sety jsou na diskordu probírané spíš jako minus, protže plast lépe žere vybrace. Jedine co bych rád udělal kovové jsou velmi namáhané přední stavitelné domečky kladek na gantry.
Miesto Tap by prave davalo zmysel pouzivat ten Cartographer. Odpada cela hmotnost voziku s vedenim a mechanicky to bude teoreticky tiez tuhsie. Rezonancie a rovny bed ten chce mat predsa kazdy dokonaly.
A extruder ten je jasny https://www.bondtech.se/product/oem-idga-set/ spolu s Bontech druhym kolieskom. Ako nahle su tam dve hnane kolieska tak prakticky nieje sanca aby filament hoc i s CF/GF preklzoval. U dlheho bowdenu mam este aktualne v zalohe pomocny extruder od https://raven3dtech.com.au/product/mell ... nt-buffer/ alebo existuju aj masivnejsie riesenia.
Niekde na velkej komercnej tlaciarni som videl, ze pre 1,75mm filamenty pouzivaju bowden z 2,85mm filamentov, len u V2.4 to nebude jednoduche vymysliet tak aby sa vsetko poskladalo pod horny panel.
A extruder ten je jasny https://www.bondtech.se/product/oem-idga-set/ spolu s Bontech druhym kolieskom. Ako nahle su tam dve hnane kolieska tak prakticky nieje sanca aby filament hoc i s CF/GF preklzoval. U dlheho bowdenu mam este aktualne v zalohe pomocny extruder od https://raven3dtech.com.au/product/mell ... nt-buffer/ alebo existuju aj masivnejsie riesenia.
Niekde na velkej komercnej tlaciarni som videl, ze pre 1,75mm filamenty pouzivaju bowden z 2,85mm filamentov, len u V2.4 to nebude jednoduche vymysliet tak aby sa vsetko poskladalo pod horny panel.
Tady jsem zvědavý na srovnání a těším se až to budeš kalibrovat a uvidíme rozdíly. Tap vs Cartographer. Tap funguje dokonale, proto jsem zvědavý kam se to může posunout. Já ty váhy na vozíku zase tolik nehrotím, soustředím se na max. kvalitu, proto neřeším velké rychlosti.
Filament Buffer vypadá rozhodně dobře a navíc tam bude přidaná hodnota filament STOP. Ten tam možná dodělám
P.S. jaké plánuješ rozjezdy pro hvězdy na X a Y ?
P.P.S. Nepřijde ti, že Voron team trošku ztratil tempu ? Dříve byla každých 14 dní nějaká novinka, ted je téma CANu na StealthBurnerech docela vláčné. Rabbit podavač zamrznul uplně.
Filament Buffer vypadá rozhodně dobře a navíc tam bude přidaná hodnota filament STOP. Ten tam možná dodělám
P.S. jaké plánuješ rozjezdy pro hvězdy na X a Y ?
P.P.S. Nepřijde ti, že Voron team trošku ztratil tempu ? Dříve byla každých 14 dní nějaká novinka, ted je téma CANu na StealthBurnerech docela vláčné. Rabbit podavač zamrznul uplně.
Dalo by se říct, že máme napůl hotovo a 6 rámů bude co nevidět osazeno gantry.
Představa je, že tiskárna pojede nonstop 24/7/365, i proto padlo rozhodnutí osadit XY lineáry THK.
Wow, pěkně kluci jedete. Co má a nemá význam je věcí názoru. Mojí hračku také testuju na 24/7 a zatím mám jen ty trošku lepší lineáry a OK. Naopak bych příště rád dal ty domečky kladek X/Y do alu, ty jsou extrémně exponované a pouzdro 3D není to pravé ořechové. Světla viz foto jsem zase vyrazil, svítili do oči i do kamery. Zkouším dát nahoru velkoplošný LED panel. Co tam plánujete za kameru nebo kamery mistře ?
Pozdra drží z ABS v pohodě, ale pro jistotu jsou tady z PC CF15 od Průši. Přece jen je to dlouhodobě namáhaný díl.
A LED světla, to je věda... Tady budou matné boční panely a jen dveře jsou z čirého PC. Nic nesvítí do očí. Umístění webkamery bude na gantry zezadu. Bude tak možné získat lepší časosběr, a vzhledem k výšce 500 mm budou LED dostatečně vysoko, aby to neházelo do obrazu artefakty.
Webkamera stačí Logitech C270, protože FHD přenos by kladl vysoké nároky na síť. + má výhodu pevného ostření. Autofokus by se pravděpodobně utavil, co nemám reálně odzkoušeno, je to jen domněnka. Na jedné tiskárně ho skutečně máme a pořád funguje, jen nevím, jak dlouho ještě.A LED světla, to je věda... Tady budou matné boční panely a jen dveře jsou z čirého PC. Nic nesvítí do očí. Umístění webkamery bude na gantry zezadu. Bude tak možné získat lepší časosběr, a vzhledem k výšce 500 mm budou LED dostatečně vysoko, aby to neházelo do obrazu artefakty.
Ty jsi profík já 3D učedník, přesto mi občas ten nesoulad stavitelů přijde nevyvážený Dáš značkové lineáry a nedáš kovová pouzdra za 40USD. Neber to rozhodně jako nějakou kritiku, jen uvažzju nahlas. Kameru s autofocesem jsme vzal náhodný výběr na Ali a funguje doclea dobře, vzhledem k poměru cena výkon skvěle. Kumpáni tam často dávají kamery 5-6-8tis a nevidím v tom velký rozdíl. Focus se opravdu neužene, protože je velmi líný a pomalý, přesto zaostří. Obicu i toho ostřeni vs rozlišení stačí a např. špagetky to detekuje naprsoto skvěle. Obico me ted trosšku zlobilo hodně falešnými poplachy, ale po polsedni/včerejší aktualizaci je to už OK.
Věci co mají význam je nutno řešit. Zrovna tento uzel nese reálně jenom 1/3 hmotnosti gantry maximálně však 1/2 a ještě nikdy nepovolil.
Pro zajímavost tady kolega zkoušel všechno z CNC dílů, má tam napnuté 9mm řemeny, k tomu tam jsou ještě motory s dlouhou hřídelí na 2 ložiskách. Ve finále to prodražilo stavbu a nepřineslo to žádné zlepšení kvality tisku.
Pro zajímavost tady kolega zkoušel všechno z CNC dílů, má tam napnuté 9mm řemeny, k tomu tam jsou ještě motory s dlouhou hřídelí na 2 ložiskách. Ve finále to prodražilo stavbu a nepřineslo to žádné zlepšení kvality tisku.
Náhled toolheadu. Ještě chybí namontovat kuličky do filament senzoru, které se kdesi zakutálely, takže fotím v rozebraném stavu. Výhodou tohoto řešení je zachování tiskové plochy s CAN a možnost bleskové výměny celého hotendu. Na fotce je Rapido Plus 2 UHF, který bohužel s flexi materiály moc nekamarádí.
PS: Díly stavebnice na V2.4 350 jsou skladem, ale k výpočtu ceny jsem se ještě nedostal. Myšlenka vznikla teprve minulý týden.Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
.. dofám, že to vyjde a budu prvni tester V2.4 350 mi vyhovuje. Polotovar provedeni 1* !! Stanovit cenu bude těžké. Stavebnice, kde jsou základní moduly již sestavené je super řešení, současně nemůže být cena vyšší nebo podobná jako Bambu krabicovka.
Tento zmetek zemřel na přerušení datových vodiču, po týdnu provozu, přitom dál napájel. Už nevím kde kupovat, všechno je loterie. Mám ho na všech nabíječkách, kde dostává bídu mnoha A a on se zemře na datovém PINu. Kámoš me zachránil, prostě mi to nedošlo. Navíc mizerná sporadická závada.
Tento zmetek zemřel na přerušení datových vodiču, po týdnu provozu, přitom dál napájel. Už nevím kde kupovat, všechno je loterie. Mám ho na všech nabíječkách, kde dostává bídu mnoha A a on se zemře na datovém PINu. Kámoš me zachránil, prostě mi to nedošlo. Navíc mizerná sporadická závada.
To je dobré rozhodnutí na zimní večery. Na to je naštestí snadná odpověd. Poshánět díly na svojí první stavbu je cesta do pekel a nejspíš to nikdy nedokončíš jako řada Sokolíků v tomto vlákně. Navíc Voroní sety pokužívají poměrne kvalitní a solo špatně sehnatelne vodiče. Vraždou je krimplováni stovek pinů. Někomu to možná nevadí, mě krimplováni ničí. Určitě KIT a plast díly si tiskneš nebo necháš vytisknout. Můžeš mít nejlacinější 2.4 z Ali, můžeš vzít Formbota jako myslím cenový slušný kompromis nebo se přidat na pořadi na stavebnic co tady připravují kluci. Ty budou špičkové, když vidím jak to mazlí, uvidíme co nám vyčarují za cenoffky