Zaklad pre CNC
Zdravim panove
konecne sa mi podaril zohnat nejaky ten CNC zaklad. Potreboval by som od vas radu, ci to bude vhodne na osu X. Posuv je 52 cm, osova roztec vozikov je cca 15 cm a ten "stolcek" ma cca 20 cm. Nechcel by som tu uz robit velke upravy, tak by som dal vyrobit pracovnu dosku cca 30 x 40 cm a dal zafrezovat na tvar toho mensieho stola. DC servomotor by som vymenil za 2f krokac asi 1,5 - 2 Nm. Co si o tom myslite? Nejako by som to uz zakomponoval do mojho stavajuceho navrhu az nato ze osa y bude z kolajnic. Vdaka za vase rady

stoupání 16mm - jedna otočka šroubu
běžný KM má 200 kroků na otáčku -> jeden krok 0.08mm
pokud použiješ mikrokroky (budou nutné), tak se délka mikrokroku patřičně podělí (2x, 4x, 8x, ...)
Radek
běžný KM má 200 kroků na otáčku -> jeden krok 0.08mm
pokud použiješ mikrokroky (budou nutné), tak se délka mikrokroku patřičně podělí (2x, 4x, 8x, ...)
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Myslim ze s touto elektronikou by to dufam malo ist http://www.cnc1.eu/sk/node/170
Srovnej napájecí napětí a proud tvého KM s parametry desky.
Obecně je lepší spíš silnější driver a osobně nemám k těmto deskám "vše v jednom" s Toshibama moc důvěry.
Radek
Obecně je lepší spíš silnější driver a osobně nemám k těmto deskám "vše v jednom" s Toshibama moc důvěry.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
A nie je skoda vyhodit to servo? Alebo je nefunkcne?
Ist ide vsetko 
Nafot stitok serva, tazko takto povedat. Mozno by bolo lepsie ho ponuknut na nemeckom/rakuskom ebay.

Nafot stitok serva, tazko takto povedat. Mozno by bolo lepsie ho ponuknut na nemeckom/rakuskom ebay.
Inak nebolo by lepsie pouzit tento posuv na priecnu os (portal)? Je to predsalen profi vec a na priecnej osi bude behat Z-tko a vreteno. Tym padom by si mal moznost dat od seba dalej voziky na pozdlznej osi, co je asi vyhoda pri tejto kontrukcii.
Dost tazko posudit, kazdopadne by to chcelo hrubsiu platnu. Osobne by som preferoval liatinu. Problem pri tomto nie je len sirka ale aj dlzka platne, lebo voziky na jednej kolajnici su blizko pri sebe. Cize ak povodna zakladna ma 200x200 (otazka kolko uz ta povodna zakladna vycnieva), tak urcite by som nedaval stol vacsi ako 400x400. Bolo by asi lepsie tu zakladnu vyhodit, obkreslit a dat vyrobit z jedneho kusu, ja som mal podobnu jednotku a skoncil som rozobranim. Mozno ale skusenejsi maju iny nazor....