Kovošrot
Možná bys mohl toho materiálu vzít trochu víc a příležitostně ho předat dalším členů fóra, alespoň pražským co si sami přijedou.
A možná by někteří z nich pak mohli z vděčnosti trochu zasponzorovat fórum.
A možná by někteří z nich pak mohli z vděčnosti trochu zasponzorovat fórum.
Článek jsem napsal primárně proto, že množství, ale i hmotnost kovových dílů je poměrně velké a proto si musí každý sám rozhodnout co chce a co potřebuje. Pominu-li že velikost mé dílničky je docela malá a proto jsem si koupil opravdu jen pár věcí cca 20 kilo, nemám zbytečné tisíce korun na to abych koupil něco, nevím na co a pak se mi to tu válelo. 

Netuším, z čoho to je. ale má to zaujímavo spravené mazanie. kotúč odstredivou silou hádže olej do toho otvoru hore a odtiaľ samospádom maže ložiská. pri lapovaní asi budú nižšie otáčky vretena, tak musíš dajako vyriešiť mazanie.
Vím, jak to funguje. Byla na tom vicestupnova řemenice - k cemu je mi jedna... od cca 100 do 300 mm. Půjde na to měnič.
Nad tím mazáním jsem taky přemýšlel. Max. bych dodělal rezervoár. Pustil to na vyšší otáčky a dočerpal, aby bylo mazadlo nahoře a teklo na ložiska.
Nad tím mazáním jsem taky přemýšlel. Max. bych dodělal rezervoár. Pustil to na vyšší otáčky a dočerpal, aby bylo mazadlo nahoře a teklo na ložiska.
Podobně řešené mazání mají soustruhy E2N a maže to dost i při malých otáčkách. I Deckel FP1 to má podobně, tam to maže míň, ale zase to kola ženou do výšky přes víc soukolí. A když dáš místo kotouče ozubený kolo, tak už to vůbec nemusíš řešit.
Díky Zbýňo.
Milé překvapení, nabouchám příruby
. 250ky diamantový kotouče jsou doma skladem
Bude vlastní Doebeli
https://kjauktion.dk/en/lot/sview/lot/101339
Milé překvapení, nabouchám příruby

Bude vlastní Doebeli

https://kjauktion.dk/en/lot/sview/lot/101339
-
A napatlať tie ložiská kvalitnou vazelínou by nestačilo? Prí tých lapovacích otáčkach by to bolo hádam navždy.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Budu se snažit
. Dneska jsem něco poklízel a našel ještě tohle, tak ten převod trochu překopu. Motory jsem měl doma - mám tu vlakovou paletu plnou těhle menších
, tak tam bude MEZ 750 W - 1440 nebo 2880 otáček. Tak vyzkouším, jak se to bude tvářit. Udělám pouzdro, trochu ho rozřežu na frézce pilkou a fertig.

-
Jop...
zverodoktor píše: ↑16. 10. 2024, 2:18To je automatický biochemický analyzátor, podľa roku výroby a vzhľadu by som povedal, že dakde stál v sklade a nič nerobil.