Mach3 - spuštění na notebooku
Mach pracuje pres leccos.Jen je k tomu potreba specialni HW a SW. Staci se podivat do cekce plugins.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no jenze takovejch projektu k machu ve stadiu vyvoje je spousta a zadnej se nechyli ke konci spis se to vubec nehejbe
u g100 napr chybi par drobnosti bez kterych to je ale na prd a ty drobnosti jsou ve stejnem stavu uz rok a nikdo na tom nejspis nedela a to to byl nejzajimavejsi interpolator
u g100 napr chybi par drobnosti bez kterych to je ale na prd a ty drobnosti jsou ve stejnem stavu uz rok a nikdo na tom nejspis nedela a to to byl nejzajimavejsi interpolator
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jooh:
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, co jsi musel udělat, aby ti Mach na notebooku běhal tak, jak má = nezamrzalo a nesekalo se to.
Mám stejný problém a nemůžu to vymyslet. V NTB (Intel 2x1,73GHz, 2GB RAM, ATI X1600, 120GB HD) mám PCMCIA-LPT kartu.
Díky za odpověď.
Lukáš
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, co jsi musel udělat, aby ti Mach na notebooku běhal tak, jak má = nezamrzalo a nesekalo se to.
Mám stejný problém a nemůžu to vymyslet. V NTB (Intel 2x1,73GHz, 2GB RAM, ATI X1600, 120GB HD) mám PCMCIA-LPT kartu.
Díky za odpověď.
Lukáš
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ovsem, jak jsem psal toto pomuze, ale je to podle me pouze provizorni reseni. Zbavit se tohoto problemu natrvalo, znamena format C. Pokud se pocitac takto chova, zname na to, ze v SysTray bezi spousta kravovin, ktere zerou vykon i pri jakekoliv jine cinnosti (pomalé nahravani stranek, dlouhe spousteni AdobeReaderu, dlouhe spousteni Wordu, pomale kopirovani objemnejsich souboru z jednoho svazku na druhy, pomale nabihani a vypinani PC atd.) Zname to koneckoncu vsichni. Jedine reseni je razantni uklid tzn. format. A potom samosrejme nainstalovat jen ty programy, ktere opravdu pouzivam a vynechat zbytecne capiny, ktere tam instaluju jen proto aby tam byly. Jednoznacne idealni je samosrejme samostatny PC na rizeni masiny. Ja mam v ridicim PC naistalovany pouze a jenom: WinXP SP1, TotalCommander, Mach3. Ze stejneho duvodu ho nemam ani zapojeny do LAN site. Pak by tam musel byt antivir a to je zase silena brzda.
Ahoj všem,
po konzultaci s jedním výrobcem CNC není notbuk vhodný na řízení těchto strojů(používají ho výhradně na výstavách při prezentacích).
Vypínání spuštěných aplikací není řešení,doporučuji FormatC,instalaci Win XP a instalovat jen nejnutnější softwer.
Souhlasím s MAGIM.
Výhradně používám PC,při dnešních cenách se dá pořídit za slušný peníz,instalovaný XP na čistý disk,řídící soft pro cnc,comandr,kreslící CAD a CAM pokud bych potřeboval něco upravit,použití sítě jsem úplně zavrhl (v nějakém příspěvku o tom byla řeč,že to nedělá dobrotu),používám USB,když potřebuji přenášet soubory.
Hanesek
po konzultaci s jedním výrobcem CNC není notbuk vhodný na řízení těchto strojů(používají ho výhradně na výstavách při prezentacích).
Vypínání spuštěných aplikací není řešení,doporučuji FormatC,instalaci Win XP a instalovat jen nejnutnější softwer.
Souhlasím s MAGIM.
Výhradně používám PC,při dnešních cenách se dá pořídit za slušný peníz,instalovaný XP na čistý disk,řídící soft pro cnc,comandr,kreslící CAD a CAM pokud bych potřeboval něco upravit,použití sítě jsem úplně zavrhl (v nějakém příspěvku o tom byla řeč,že to nedělá dobrotu),používám USB,když potřebuji přenášet soubory.
Hanesek
Plně souhlasím, ze mít plný SysTray je blbost.
Zkoušel jsem to nově nainstalovaných WinXP (potom i Win2000) a ovladače HW. Stejně to mrzlo a padalo.
Tak asi opravdu zůstanu u mého "malého stolního" PC - bigtower.
Děkuji za pomoc a rady. Kdyby někdo přišel na to, jak to rozchodit na NTB, bylo by to příjemné určitě i pro další uživatale.
Zkoušel jsem to nově nainstalovaných WinXP (potom i Win2000) a ovladače HW. Stejně to mrzlo a padalo.

Tak asi opravdu zůstanu u mého "malého stolního" PC - bigtower.

Děkuji za pomoc a rady. Kdyby někdo přišel na to, jak to rozchodit na NTB, bylo by to příjemné určitě i pro další uživatale.
-
Mě to chodí na noťasu s paralelním portem naprosto normálně.
Je to Toshiba P4 3Ghz 1,5GB RAM. A to mám ořezaný XPéčka,ze kterých jsem vytahal různý nesmyslnosti a haldu zbytečných ovladačů.
Jo a v seznamu nainstalovaných programů mám 187 položek
A v pozadí běží antivir,firewall+antispam a dalších 45 procesů a systém valí perfektně svižně,zcela stabilně a to už 2 roky bez jedinýho problému.
Podle mě hodně pomůže právě to ořezání systému.
Je to Toshiba P4 3Ghz 1,5GB RAM. A to mám ořezaný XPéčka,ze kterých jsem vytahal různý nesmyslnosti a haldu zbytečných ovladačů.
Jo a v seznamu nainstalovaných programů mám 187 položek

A v pozadí běží antivir,firewall+antispam a dalších 45 procesů a systém valí perfektně svižně,zcela stabilně a to už 2 roky bez jedinýho problému.
Podle mě hodně pomůže právě to ořezání systému.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Je to proste problem HW. + Win.
Mach nechodi dobre ani na nekterych stolnich PC.
Je to dano tim ze LPT port neni staveny ne generovani presne dlouhych na casovani narocnych impulsu. A do toho se prida to ze ma nejaky proces jet REALTIME na Windowsech a pruser je na svete.
RADEK
Mach nechodi dobre ani na nekterych stolnich PC.
Je to dano tim ze LPT port neni staveny ne generovani presne dlouhych na casovani narocnych impulsu. A do toho se prida to ze ma nejaky proces jet REALTIME na Windowsech a pruser je na svete.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Fakt je,ze z pocatku se me Mach3 choval na ruznych pocitacich ruzne.Nektere byly OK jine KO. Pak jsem si na Machsuportu precetl doporuceni o konfiguraci WinXp pro Macha a je po problemech.Doporucuji kazdemu.Od te doby neznam problem ztraty kroku,nebo nekorektniho chovani SW.Proste je potreba zajistit,aby na jednom smetisti byl jen jeden kohout.