Po strýcovi (pracoval ve slévárně) mi zbyly ve stodole odlitky na vrtačku. Vypadaly robustně a bylo mi líto je vyhodit do sběru a tak jsem se pustil do práce.
No klasicky jsem neodhadl kolik hodin práce do toho padne , soustružení + frézování + vyvrtávání + broušení, ale povedlo se
Trochu jsem bojoval s pružinou, sehnal jsem jen menší průměr. Musel jsem jí natáhnout na trubku a poslat do kalírny překalit.
Byla to taková improvizace, trochu jsem se inspiroval stojánkem narex. Až bylo dílo hotovo tak mi kolega prozradil že jsem ty odlitky špatně pochopil, že nejsou pro pákový systém jako má narex ale má tam být ozubený hřeben. Bylo mi trochu divné proč tam jsou takové nálitky . Každopádně funguje skvěle. Líbí se mi jak je robustní, tuhý a přesný.
Výroba litinového stojanu na vrtačku narex
Pěkný!
...No klasicky jsem neodhadl kolik hodin práce do toho padne... přesný
Tady to bude asi předloha?
viewtopic.php?t=8560&start=60#top
...No klasicky jsem neodhadl kolik hodin práce do toho padne... přesný
Tady to bude asi předloha?
viewtopic.php?t=8560&start=60#top
TOS H 63, Strigon GH 560, KFD 250, Berco HON 200, Stanko 16K20, TOS 4C, ZMM NK 203, FUS SMC-8B
Díky
měl jsem páčkové hodinky nadstavené kulatinou. Jedna strana v kleštině a druhá držela přes červík páčkovky. Pak už jsem si jen páčkovkama pojezdil a obkroužil to protilehlé obrobené oko