Opravil jsem zene mixer!
Respektive struhadlo mixeru. Moznost nasbirat plusove body pro soustruh, to jsem si nemohl nechat ujit. Usili minimalni, efekt maximalni.

DwPetr píše: ↑8. 11. 2024, 4:20 Tam spíš pokud to točíš otáčkama pro lícní desku narazíš na problém s řeznou rychlostí než s házením. Frézování a vrtání menšíma průměrama. Naopak u vyvrtávání je to jedno, protože nůž běhá po kružnici. U vyvrtávání je zase problém když je někde vůle, ale to nebude tvůj problém.
Pokud řešíš házení, tak změř kde a jak to hází, a zkus tu přírubu odšroubovat a pootočit o jeden šroub.
Hledám tak u svých přírub nejlepší místo a to si označím. U mě je bonus nebonus ta lícní deska, takže další pohyb tam vnáší její pootočení na jinou aretační polohu.
Ve zkratce to u těchto dodělávaných přírub nefunguje, že je tam plácneš a ono to běží. Musí se to prostě vyzkoumat kde to sedí nejlíp, pohrát si s tím. A jako další bonus je, že když to odmontuješ a znova nahodíš, zase naměříš že je to jinak.
Další způsob jak docílit spokojenosti, je to neměřit. Měřit až jak dopadne obrobek.
Super, děkuji. Využití to teď určitě najde. Kamaráda táta dělal ve Škodovce (Plzeň), pak vlastní velká firma. Spíš strojírny. Už je na pravdě boží. Právě dotáhl paletu věcí na horizontku po něm (750kg). Byly tam vyvrtávací hlavy Hahn & Kolb - takový šikovný s MK 3 a MK4 na klín, stary MASky, spoustu nožů na všelijaky zápichy atd. Tohle mezi tím...vruboun píše: ↑14. 11. 2024, 10:07 stanik84: podobné rozpěry jsem měl v menším rozměru u horizontky do drážek 22, používal jsem to při upínání na vinglu jako podporu obrobku. Dáš do drážky poklepeš na klín a můžeš si na to postavit obrobek. Hodí se to když už jsou drážky volnější a pevné kameny nedrží dost dobře.